A la cursa de Sant Fèlix!

21/08/2017

festa_major_vilafranca2017

Mas Albornà tornarà a col·laborar com a entitat voluntària amb l’organització de la 6a Cursa de Sant Fèlix, conjuntament amb els Administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2017.

Aquesta sisena edició es celebrarà pels carrers de la població el proper diumenge dia 27 d’agost.

Així, doncs, cinc persones de Mas Albornà participaran aquest any de manera activa i voluntària en aquest esdeveniment esportiu i festiu tot encarregant-se de proporcionar l’abituallament a les persones participants de la cursa i donar suport a l’organització. L’objectiu de la cursa és el de recaptar fons per a  l’organització de la Festa Major 2017.

Des de Mas Albornà estem molt satisfets de col•laborar amb la Festa Major de Vilafranca i valorem molt positivament la nostra participació en aquesta jornada esportiva. Esdeveniments com aquest són fonamentals per potenciar la integració social de les persones amb discapacitat i trastorn mental i sens dubte ens ajuden a millorar dia rere dia l’emprenta de futur del nostre projecte.

Trobada en família

01/08/2017

img_0639

Aquest matí, l’auditori de l’edifici Vibren de Vilafranca ha acollit una acte amb les famílies del centre ocupacional de Mas Albornà.

Aquest acte és un punt de trobada que anualment ens permet ensenyar a totes les famílies assistents, un resum de les activitats més destacades que hem realitzat des del nostre centre de dia.

families_ma_2

La jornada ens permet fer balanç del que hem fet, escoltar les famílies i posar en valor les activitat a partir del contacte directe amb la nostra gent.

En aquest sentit l’Anna Rovira, responsable d’aquest servei ha estat l’encarregada de presentar aquest resum, donant veu a tots els projectes que s’hi han presentat.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament actes com aquest, per nosaltres és fonamental poder establir un vincle de comunicació actiu amb tots aquells que formen part de casa nostra i per això actes com aquest, ens són imprescindibles

It’s finished!

28/07/2017

curs angles 2017

Ahir a la tarda va finalitzar el curs d’anglès que l’acadèmia St Paul’s English de Vilafranca ha impartit gratuïtament, als membres de la fundació que han volgut aprendre l’anglès. Des del 2010, aquesta escola d’idiomes col·labora amb nosaltres oferint cursos a les nostres persones.

Aquest curs de 4 setmanes de durada ha consistit en realitzar un seguit d’exercicis bàsics a partir dels quals s’han repassat aspectes com: els colors, els números o les preguntes i expressions més freqüents en aquesta llengua.

Des del servei de voluntariat de Mas Albornà, ja fa uns quants anys que promovem que les nostres persones disposin d’activitats de lleure i formació de la mà de persones i entitats voluntàries, les quals, de manera desinteressada, col·laboren en el projecte social de Mas Albornà.

Un calendari amb el Penedès al cor

26/07/2017

compo_calendari

Aquesta setmana s’han iniciat les primeres sessions de fotografies del calendari social de Mas Albornà 2018, el qual en aquesta onzena edició es realitza amb la col·laboració d’Enoturisme Penedès.

El calendari 2018 tindrà com a eix temàtic els 12 atractius i singularitats del Penedès com a destinació turística, les quals seran presentades per dotze cares conegudes amb lligams al territori acompanyades per persones de la Fundació Mas Albornà. Tots ells (tant les persones conegudes com les de Mas Albornà) comparteixen, a més, un denominador comú que els acompanyarà al llarg de les 12 fotografies: duen el Penedès al cor. Així participen enguany al calendari Cesk Freixas, Anna Roig, Mia Esteve, Victòria Pagès, Toni Albà, Toni Bou, Neus Ballbé o Biel Duran, entre d’altres.

El Penedès disposa de molts espais atractius per ser els protagonistes d’una de les planes del calendari: espais naturals, patrimoni, productes de la terra, paisatges, enoturisme, festes i folklore… Amb 12 fotografies es pretén fer un “tast” dels atractius que té el territori. Amb la vinculació de persones conegudes farà que la fotografia i l’espai guanyi en notorietat i s’estableixi un vincle amb la persona la qual actuarà “d’ambaixadora” de l’espai.

Com en altres edicions, el calendari social compta amb un aliat per a sumar sinergies. En aquesta ocasió es tracta d’Enoturisme Penedès (enoturismepenedes.cat). El Consorci de Promoció Turística del Penedès, que treballa per a la promoció del turisme al territori, ha cregut fermament en la proposta i ha acceptat col·laborar-hi des del primer moment, donant suport i participant activament de la iniciativa. El Calendari amb el Penedès al cor, esdevindrà un suport de promoció turística molt especial per aquest proper 2018.

Com cada any, a més, el calendari social de Mas Albornà és sense afany de lucre (no es ven, sinó que es regala) i es realitza gràcies a la col·laboració desinteressada de diferents professionals. Així, tant Marçal Font (fotògraf) com Pep Martínex (disseny gràfic i creatiu) són els encarregats enguany de donar forma al calendari i sumar, així, el seu gra de sorra a la tasca de la Fundació.

El calendari té prevista la seva presentació i difusió a finals d’any a través d’un encartament a mitjans comarcals i d’abast del territori català.

El calendari social de Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà (masalborna.org) treballa des de fa més de 45 anys a crear oportunitats (d’integració social i laboral) a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Penedès.

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense afany de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Té una trajectòria d’11 anys.

L’objectiu és fer visible la tasca de la Fundació i normalitzar el col•lectiu i el calendari és una gran eina. Es distribueix amb El 3 de Vuit (setmanari penedesenc) i també s’ha repartit amb el Diari Ara, o El Punt Avui, per exemple.

Durant aquests més de 10 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actrius com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López, models com la Teresa Gimpera, professors com Eduard Punset, i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.

ACCÉS AL VÍDEO DE CALENDARI SOCIAL

Participa a la Verema solidària!

23/07/2017

verema_solidaria

Ja estan obertes les inscripcions per participar a la verema solidària 2017 a favor enguany del projecte social de la Fundació Mas Albornà i Fundació Astrid 21.

La convocatòria per poder participar està oberta a tot aquell que ho desitgi des del passat 26 de juny. Els participants poden escollir entre diferents recompenses com verema amb ampolla de vi o amb tast i maridatge. Aquest tast maridat (una de les vuit opcions que poden escollir els participants a Verema Solidària) serà enguany amb el sommelier Josep Roca, de El Celler de Can Roca, qui oferirà la sessió de tast maridatge amb vins de Verema Solidària 2017, al mes de maig de 2018 a l’Espai Mas Marroch (Vilablareix, Girona).

Recordem que la fundació  és una de les dues entitats receptores de la segona edició del premi Verema Solidària, una iniciativa que uneix els conceptes territori, vi i solidaritat amb l’objectiu de captar recursos econòmics per a entitats dedicades a col·lectius amb risc d’exclusió. Els beneficis que es recaptin amb la verema seran compartits entre la Fundació Mas Albornà i la Fundació Astrid 21 per al desenvolupament dels projectes presentats.

El nostre ha estat SENECTUS, un programa d’activitats específiques per a persones amb procés d’envelliment del nostre centre ocupacional.

INSCRIU-TE A LA VEREMA MÉS SOCIAL!

El cor vermell de l’Anna

22/07/2017

annaroig

Aquesta setmana hem realitzat la segona sessió de fotografies pel calendari social de Mas Albornà 2018. Aquest cop a ritme de bigotis vermells i amb un gran cor, la cantant Anna Roig ha estat la nostra cara coneguda.

L’espai triat han estat les caves Codorniu, un magnífic entorn natural on a ritme de tren i de cellers, la Jessica i el Josep han poder gaudir de l’experiència fotogràfica amb l’Anna.

El calendari és un projecte que any rere any creix gràcies a la implicació, de totes aquelles persones que el fan possible, de manera completament desinteressada. Per ells i amb ells volem viure un any més aquesta aventura.
Gràcies a tots!

Inauguració del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

21/07/2017

inauguracio_cia

El passat divendres 21 de juliol va tenir lloc la inauguració oficial del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un esdeveniment que va ressonar per tot el poble a ritme “del foraster”.

Quim Masferrer va ser l’encarregat de conduir aquest acte acompanyat de l’alcalde Ramon Riera, la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono i diverses personalitats de la comarca, a més d’una important representació dels ciutadans de Torrelavit.

La inauguració va constar de diferents parts, algunes d’àmbit privat i d’altres obertes al públic.

En primer lloc, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono,  van poder veure de ben a prop les instal·lacions que acullen aquest centre situat als peus del Riudebitlles.

Després d’haver presentat les característiques d’aquestes instal·lacions es va realitzar un acte més institucional, obert a tot el públic a l’auditori de la Vila.

D’aquesta manera, Mercè Conesa, Octavi Bono i l’alcalde Ramon Riara varen poder adreçar públicament unes impressions sobre les característiques i el significat que tenen aquestes instal·lacions per a Torrelavit.

Després d’aquesta part més institucional, Quim Masferrer, més conegut com “el Foraster” va ser l’encarregat de prendre el relleu a ritme d’espectacle a partit d’una visita programada a alguns dels espais més significatius del poble descobrint els seus principals atractius: el patrimoni, el comerç, el camí del Riu, les tradicions o els cellers. Allà Qim Masferrer va conversar amb persones del municipi.

El punt i final de la jornada va tenir lloc d’avant del Centre d’Interpetació de l’aigua i va consistir en un reconeixement públic dirigit novament per l’actor Quim Masfarrer, que pretenia agrair l’esforç i la dedicació de totes les persones que han format part de la creació d’aquest projecte.

En primer lloc el Quim va fer pujar a l’escenari el Dani, treballador de la Fundació Mas Albornà i guia del Centre d’Interpretació de l’aigua de Torrelavit, des de fa vuit mesos.

Rosa Serra, també va ser una de les protagonistes d’aquesta part de l’acte, ja que, sense la seva ajuda la creació d’aquest centre, no hagués estat possible i per aquest motiu se la va obsequiar amb un quadre d’un paisatge de Torrelavit, pintat amb vi de la localitat.

D’altra banda i per tal de posar-hi el punt musical, el cantant i compositor Pere Marimon, més conegut com “Nendel” va presentar , l’himne de Torrelavit.
Per acabar tots els assistents varen poder gaudir del monòleg de Quim Masferrer, en el que dedicava el seu humor més desenfadat a desgranar les peculiaritats més divertides de la jornada i les persones més conegudes del poble.

Posteriorment tot aquell que ho vulgues va compartir un refrigeri, tot compartint i participant de l’experiència.

Tots a l’aigua!

21/07/2017

co_mas_alborna_piscina

Des de l’última setmana de juny i durant aquest darrer mes, un grup de membres del centre ocupacional Mas Albornà ha tornat a participar al cursos de natació al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.
Aquest projecte ha estat possible novament, gràcies a la subvenció del Patronat Municipal d’Esports de Vilafranca del Penedès, per a l’organització d’activitats relacionades amb l’esport i l’exercici físic dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual.

L’estiu és sempre un bon moment per estar dins l’aigua i aprendre o perfeccionar la natació. I això és el que han pogut fer diferents usuaris del Centre Ocupacional. Durant tot l’any des de la fundació potenciem l’activitat  física i la de piscina és una d’elles ja que contribueix a la millora de les capacitats de mobilitat i desenvolupament de les nostres persones.

Així doncs, han estat 5 setmanes de pràctica de la mobilitat dins l’aigua on la il·lusió, l’activitat física i les ganes de passar una bona estona han estat el denominador comú..

De festa major en festa major!

19/07/2017

serigrafia

Com cada any, Mas Albornà vol ser un agent actiu del territori i per això col·labora directament en les festes majors de la comarca tot patrocinant actes del programa d’actes. El nostre patrocini és molts cops a través de la nostra feina,  com ara la neteja viària, la jardineria, etc. Alguns d’aquests municipis són Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Margarida i els Monjos, Sant Quintí de Mediona o El Pla del Penedès entre d’altres.

sarigrafia

Enguany amb la “Festa Major de Vilafranca, la més típica” hi hem tornat a col·laborar amb l’elaboració dels domassos,els quals tornaran a formar part del marxandatge de festa major i lluiran a molts balcons de la vila. Aquests domassos amb l’estampat del mocador casteller, els hem confeccionat i serigrafiat amb tinta negra al nostre Atelier de Confecció i Serigrafia.

Es tracta d’un encàrrec per part dels administradors de la festa major, i s’hi està treballant intensament els darrers mesos perquè els vilafranquins i vilafranquines puguin adquirir-los.

In summer time Mas Albornà speaks English

14/07/2017

st-pauls-english-i_mas_alborna

Un estiu més, un curs més. Els amics de l’acadèmia vilafranquina St Paul’s English ens tornen a fer classe d’anglès gratuïtes per als membre de la fundació que vulgui continuar aprenent aquest idioma tant necessari arreu del món.amb aquest ja són 7 els anys que l’acadèmia col·labora altruistament amb Mas Albornà.

Amb la calor i el bon temps torna a venir de gust per aprendre alguns dels aspectes més significatius de la llengua britànica per excel·lència i fer-ho tot cantant.

Els color, els números, les expressions més freqüents o fins i tot com demanar el teu plat preferit, són algunes de les coses que durant tot aquest més estan aprenent les 10 persones de Mas Albornà que formen part d’aquest taller.

Fruit de la bona acollida d’aquesta iniciativa i per millorar el rendiment s’ha decidit dividir en dos grups de 5 persones a cada grup.

Gràcies als membres d’aquesta escola podem continuar desenvolupant aquest projecte que ens permet facilitar el coneixement de la llengua a tot aquell que ho desitgi.

Des de Mas Albornà considerem fonamental aprendre a desenvolupar les capacitats de relació de les nostres persones i sens dubte, amb l’aprenentatge de la llengua, ho fem possible.