Cursos d’angles a l’estiu amb St Paul’s English

27/06/2016

english_school

Gràcies a l’acadèmia vilafranquina St Paul’s English aquest estiu tots els usuaris de Mas Albornà que ho desitgin podran aprendre anglès amb nosaltres. Des de fa anys, aquesta escola d’anglès ofereix de manera gratuïta a les nostres persones la possibilitat d’aprendre la llengua durant l’estiu.

Així, doncs, a partir del proper dilluns 4 de juliol i durant tots els dilluns els membres de Mas Albornà interessats en l’anglès tindran una cita amb aquest llengua a les instal·lacions de l’acadèmia vilafranquina.

Join us!

El català és fàcil, a Mas Albornà

23/06/2016

activitat-de-voluntariat_catala

El servei de voluntariat de Mas Albornà ha iniciat una nova activitat d’aprenentatge de la llengua Catalana.

Així, doncs, des del passat 26 de maig tot aquell que ho desitgi pot aprendre català amb nosaltres gràcies a la tasca d’un voluntari. L’activitat es planteja com una necessitat bàsica d’aprendre l’idioma i millorar la comunicació amb els altres.

Aquest taller està obert a tots els membres de la fundació que vulguin ampliar els seus coneixements sobre l’idioma. El curs finalitzarà el proper 30 de juny.

Des de Mas Albornà volem agrair molt sincerament l’entrega i la predisposició de tots els nostres voluntaris en cadascuna de les seves activitats. Gràcies a tots per fer-ho possible.

El Dia de la Música i Mas Albornà

21/06/2016

Grup de Cant de Mas Albornà

Per celebrar el dia de la Música, aquesta tarda el Grup de Cant de Mas Albornà en col·laboració amb  l’Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès actuarà a la capital de l’Alt Penedès.

La col·laboració entre Mas Albornà i l’Escola de Música va iniciar-se l’any passat a través d’activitats amb el centre ocupacional. Així, el dia del dinar de Nadal de la Fundació es va fer la primera actuació conjunta en públic amb la interpretació de temes com “Boig per tu” de Sau i el “Balla el meu ritme” del grup vilafranquí Derrumband.

L’acte és avui a la tarda a les 17.30h a la Plaça del Carme de Vilafranca (davant l’escola Estalella i Graells).

No us perdeu l’actuació: hi sou tots convidats.

Una televisió més gran per al “Mas”

21/06/2016

foto_tele_mas_adolfo

La família de l’Adolfo Romo, usuari de la llar-residència de Mas Albornà, ha fet donació d’una televisió per a la sala d’estar del Mas de Les Cabanyes, un dels equipaments de la Llar Residència de Mas Albornà.

Aquesta televisió ha estat molt ben rebuda per tots els usuaris, ja que és molt més gran que la que teníen abans i els permetrà gaudir de moments de televisió de major qualitat.

Volem agrair molt sincerament a la família de l’Adolfo aquesta generosa donació que a partir d’ara podrem gaudir tots junts en bona companyia.

Gràcies a accions com aquesta millorem la qualitat de vida de les persones que viuen amb  nosaltres i des de Mas Albornà continuem treballant per oferir el millor de nosaltres en el nostre dia a dia.

Finalitza el curs de cura personal a Mas Albornà

16/06/2016

curs_higiene-a-mas-alborna-2

Des de fa unes setmanes, els treballadors i treballadores del centre especial de treball de Mas Albornà han assistit a un curs de cura de la imatge personal, coordinat i promogut per l’àrea d’atenció a la persona i impartit per una consultoria d’imatge a través de professional del món de l’estètica.

En aquest curs s’ han treballat especialment la motivació vers la cura de la imatge personal, entenent aquesta com un element de comunicació i socialització bàsic. Així, s’han definit els elements que configuren la imatge personal i s’han donen pautes, eines i metodologies per a dur a terme el procés de la cura personal.

La valoració d’aquest curs es molt positiva, sens dubta ha estat una eina fonamental per a millorar la qualitat de vida dels nostres treballadors i treballadores en el seu dia a dia.

Des de Mas Albornà treballem dia rere dia per a millorar la qualitat de vides de les persones que viuen amb nosaltres i promoure cursos com aquest en son un clar exemple.

Tercera edició del Festival Eva a Mas Albornà

15/06/2016

Grup EVA

Aquest és el tercer any que la Fundació Mas Albornà acull el festival EVA (En Veu Alta). Aquest festival de la Tradició oral estarà durant 19 dies voltant per diferents poblacions del Penedès.

Avui 15 de juny, els membres del nostre centre ocupacional han pogut formar part activa d’aquesta secció. Un acte divertit amè i agradable on tots junts hem pogut gaudir de les diferents lectures envoltats d’amics i bona companyia. Les persones de Mas Albornà que han llegit en veu alta han estat: Laura Espín, Anna Ayala, Margarita Cuscó, Ciscu Trius,  Pepita Llopart, Vanessa Gutierrez i Esperanza Pérez, Adolfo Romo, Francisco Cea i Montse Torres.

EVA Mas Albornà

La nostra participació ha estat molt enriquidora per a tots nosaltres, ja que aquest any hem presentat una lectura compartida i urnes endevinalles,  on hi ha participat nou membres del nostre centre de dia, una gran actuació.

L’EVA és un festival de narració i tradició oral que des de l’any 2005 es prodiga per diferents escenaris de les terres catalanes. Des de 2005 és al Penedès en format de festival comarcal i de 10 dies de durada; des de 2009 a Pradell de la Teixeta, al Priorat, amb format intensiu de 3 dies; a Gurb, Osona. S’ha consolidat i especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Té com a singularitat, els espais que utilitzem a les actuacions: són espais escènics no convencionals, on el mateix decorat natural ens fa d’escenografia. Així, doncs, fan actuacions en coves, safarejos, criptes, fonts, cases particulars, jardins, terrats o fins i tot cementiris.

Des de Mas Albornà agraïm molt sincerament a la Jordina Biosca i a tot el seu equip que un any més hagin pensat amb nosaltres per participar en aquesta nova edició del festival. Dia rere dia treballem per a fer visibles les capacitats de les nostres persones i sense dubte amb actes com aquest, ho fem possible.

Un any de Mas Albornà a Vilafranca

10/06/2016

co-mas alborna-biblio

Ja fa un any que el centre ocupacional de Mas Albornà es va traslladar a l’edifici “Virben” del Barri de Les Clotes de Vilafranca del Penedès, a la plaça de la Verema número, 1.

Avui, l’equip de TN Produccions enregistra un reportatge per mostrar la nostra adaptació a la vila durant aquest any el qual s’emetrà propoerament a Penedès TV. La finalitat del reportatge és donar a conèixer el canvi que ha representat el trasllat de les nostres instal·lacions a la capital penedesenca així com algunes de les noves activitats que hem pogut iniciar fruit d’aquest trasllat i que realitzem en diferents espais públics de Vilafranca.

mas albornà a correus

Així, durant el reportatge es pot copsar com els membres de la fundació s’han integrat totalment en les activitats del dia a dia de la vila. Anar a correus, a fer encàrrecs o visitar la biblioteca, són algunes de les activitats que es podran veure en aquest vídeo.

Gràcies a accions com aquesta aconseguim fer més visible les capacitats de les nostres persones i voldríem agrair a tot l’equip de TN Produccions que hagi pensat amb nosaltres per a realitzar aquest reportatge.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament l’adaptació de les nostres persones a la vida quotidiana de Vilafranca i esperem seguir així durant molts anys.

Mas Albornà “En Veu Alta”

08/06/2016

festival-eva-2015-mas-alborna

Aquest proper divendres, 10 de juny, comença un any mes al Penedès, el Festival EVA En Veu Alta, un festival que s’ha consolidat els darrers anys com un espai de lectura en veu alta. A la seva web podeu veure la programació diària fins al 19 de juny.

eva2016-header

Aquest ja serà el tercer any que el festival de lectures En Veu Alta presenta una de les seves propostes a les nostres instal·lacions.  Cada any amb una plantejament ben diferent, sorprenent i agradable.

Després de les anteriors experiències, aquest any no volíem perdre l’oportunitat de tornar a participar activament en el Festival i així serà. Membres del centre ocupacional llegiran diferents textos per ser també part activa del festival. Preneu nota:

FESTIVAL EVA I MAS ALBORNÀ
Dimecres 15 de juny
Hora: 11:00h
Plaça de la Verema, Vilafranca del Penedès (auditori)

Com podeu veure al programa… podeu venir a llegir amb nosaltres!

Tan sols enviant un correu a lectures@enveualta.com

Aprofitem per deixar-vos el vídeo resum amb les imatges del que va representar el festival de l’any passat.

Baldejat a Vilafranca

07/06/2016

neteja_vilafranca_mas_alborna

Mas Albornà, encarregada de la neteja viària de Vilafranca del Penedès, inicia avui les tasques de baldejat de carrers, calçades, places i illa de vianants que disposin de paviment dur.

La neteja de carrers mitjançant el baldejat (neteja amb aigua a pressió) consisteix en l’arrossegament de la brutícia de la via pública i sota els vehicles estacionats utilitzant un cabal d’aigua a pressió i acumulant-la fins a una zona de fàcil recollida per part dels operaris. Enguany aquestes tasques es faran en horari diürn per tal de causar la menor molèstia possible.

Aquesta neteja, duraran tot l’estiu i es realitzaran per a tota la vila. Des de Mas Albornà treballem amb rigor i professionalitat per a poder oferir el millor servei a tots els nostres clients.

Una bugaderia amb plaques solars

07/06/2016

placa-solars

Continuen les obres d’adequació del nou emplaçament del servei de bugaderia de Mas Albornà. L’adequació d’aquest nou espai, ubicat a la nostra nau del carrer Montseny, al Polígon Industrial de Sant Pere Molanta a Olèrdola, cada cop està més avançada.

Es tracta d’una nau de 300 m2 que ens permetrà poder millorar les condicions d’espai actuals i absorbir així, un volum més gran de comandes i nous clients.

Una de les peculiaritats d’aquesta nova bugaderia és la seva aposta pel medi ambient i la sostenibilitat. Així, acabem d’instal·lar al sostre 16 plaques solars per a escalfar tota l’aigua calenta necessària per a les màquines de rentat.

Per a nosaltres això representa una característica singular que, sens dubte, enriqueix encara més el valor global del projecte, el qual crea oportunitats laborals a les nostres persones.

Es preveu que la posada a punt d’aquest nou emplaçament per el servei de bugaderia de Mas Albornà sigui a les properes setmanes.