Voluntariat per la llengua a Mas Albornà

21/01/2017

01_logo_masalborna_claim_color

El servei de voluntariat de Mas Albornà promou el Voluntariat per la Llengua.

Es tracta d’una nova activitat impulsada per un dels nostres voluntaris que pretén potenciar  l’aprenentatge a nivell oral de la nostra llengua. L’activitat es desenvolupa ja que hi ha una demanda i un interès per part de les nostres persones per aprendre a parlar correctament el català en el seu dia a dia.

Aquesta activitat dirigida a tots els membres de Mas Albornà que ho demanin consisteix en la pràctica del català parlat a partir de diferents dinàmiques de grup.

Des de Mas Albornà potenciem diàriament aquesta mena d’activitats per tal de continuar millorant la capacitat de desenvolupament social i cultural de les nostres persones.

Nou comitè d’empresa

20/01/2017

comite_empresa

Avui ha tingut lloc la constitució del comitè d’empresa de Mas Albornà durant els pròxims 4 anys.

El passat 28 de desembre de 2016 van tenir lloc les eleccions a través de les quals van resultar escollits els representants que han formalitzat avui el nou comitè d’empresa de Mas Albornà fins al 2020.

Aquest comitè consta de 9 persones que vetllaran pel benestar dels treballadors en matèria laboral i de seguretat i salut. Els membres del comitè provenen dels diferents serveis i àrees de la nostra organització.

El comitè d’empresa es composa de 8 membre d’UGT i un de Comissions Obreres.

Taller de català

19/01/2017

masalbornacatala

A primers de febrer començarà un any més l’activitat de català.

Des del nostre servei de voluntariat iniciem aquesta activitat que pretén continuar amb les tasques d’aprenentatge que es va inciairi ja fa uns anys i que torna any rere any, a causa de l’interès que genera.

En unes setmanes es posarà en marxa aquest taller adreçat a totes les persones de Mas Albornà que estiguin interessades a millorar els seus coneixements de la llengua catalana, el qual a a través de dinàmiques, exercicis i lectures pretén fomentar el correcte ús del català.

Aquest taller és possible gràcies a la tasca d’un dels nostres voluntaris i tindrà lloc un cop per setmana a partir del mes de febrer.

Desitjos als reis d’Orient

04/01/2017

Centre ocupacional

Des de Mas Albornà desitgem que ses majestats els reis d’Orient us portin tots els vostres desitjos i tot allò que anheleu. Nosaltres, per la nostra banda, també els hem demanat que ens portin les oportunitats que tots mereixem.

Bon any!

29/12/2016

Nadala 2016

Mas Albornà i Actua: la inserció social dels joves

29/12/2016

actuamasalborna

Mas Albornà - a través de la nostra directora de l’àrea d’atenció a la persona Olga Pons -  participa a la celebració del desè acte de la cooperativa Actua celebrat el fa uns dies a Vilafranca del Penedès.
“La inserció sociolaboral dels joves: una tasca en comú”, on professionals de les entitats: Insercoop, Mas Albornà, Fundació Pro-Penedès , Nou Verd i Actua sccl van exposar quines dificultats i oportunitats tenien els joves d’avui en dia quan s’havien d’inserta laboralment.

En definitiva va ser un espai de debat dedicat a un tema tant sensible actualment com és el futur de la gent jove en aquest camp.
Des de Mas Albornà treballem diàriament per a millorar les competències de la nostra gent en tots els aspectes de la seva vida i creiem que és fonamental establir sinergies de treball en comú amb les diferents organitzacions del territori, per tal de realitzar una millor tasca en del nostre dia a dia

(Racó de literatura) La luz de tu libertad

27/12/2016

luz

Aquest és un espai per a la creació literària de les persones de Mas Albornà.


Era una noche en un establo. Nació un niño prodigio el cual cambiaría el rumbo de la vida. Una estrella fugaz marco el destino de su nacimiento. Sus padres lo cuidaron y lo mimaron pero la crueldad de un pueblo le marco su final. Fue perseguido y mutilado hasta su fin.

Fue crucificado.

Pero con su bondad los perdonó. Quería cambiar el destino del ser humano y acabar con tanta crueldad y guerra pero su sacrificio fue en vano porque el ser humano siempre ha sido cruel y siempre ha estado en guerra todos contra todos. Siempre ha estado vendiendo su armamento al mejor postor o si no ha matado por religión.

Dios busca la paz, no que nos matemos unos a otros.

Busca una canción en tú corazón que abra tu mente y suavice tú sed de venganza busca en tú corazón la luz de tu libertad.

Jaume, treballador de Mas Albornà

Gracias por vuestra labor

20/12/2016

gracias

Espai de testimonitatge de persones vinculadesa Mas Albornà.

Quiero dedicar este escrito a todos  los profesionales de Mas Albornà: Olga, Sandra, Goretti y todos ellos. Son profesionales que cuando nos hacen falta los tenemos allí y siempre intentan ayudarnos y con una sonrisa en la boca. Son personas que nos hacen falta y siempre podemos confiar en ellos.

Ahora se acerca la Navidad y quiero regalarles todos mis respetos y felicidad durante muchos años y que siempre estén ahí con nosotros.

Quiero que paséis unas buenas navidades y que cuando leáis estos escritos os acordéis de nosotros por la función tan buena que hacéis en esta fundación.

Quiero mandaros muchos besos para todos y todas vosotras de Mas Albornà.

Jaume, treballador de Mas Albornà.

L’altre Lipdub d’Inglada Via (el making of)

20/12/2016

Aquest és el Making of del Lipdub que Inglada Via ha promogut i el qual ha estat realitzat per la Productora de Mas Albornà.

La residència d’avis Inglada Via és una de les institucions més representatives de Vilafranca del Penedès i aquest any en motiu de la celebració del seu centenari ha decidit enregistrar aquest vídeo musical per tal de fer visible la seva tasca a tot el territori i fer participar de la iniciativa tant els residents, les seves famílies com tot el teixit de la ciutat i de la comarca.

Trobada al centre de dia d’Inglada Via

15/12/2016

masalborna_ingladavia

Un grup d’usuaris del centre ocupacional de Mas Albornà en procés d’envelliment varen visitar el centre de dia de la residència Inglada Via de Vilafranca.

La visita va consistir en la realització d’un taller de memòria on els usuaris intercanviaven records de la fira del gall de l’any passat.

Aquesta va ser la primera experiència compartida entre les dues entitats. La idea a partir d’ara és establir un calendari d’activitats conjuntes per anar desenvolupant les diferents habilitats col•lectives i enfortir els diferents lligams de relació.

Des de Mas Albornà potenciem aquest tipus d’activitats per tal de millorar els àmbits de relació i desenvolupament cognitiu de les nostres persones i aquesta sens dubte és una de les experiències que més ens ajuda a fer-ho possible.