Tornen els tallers del Centre Ocupacional

07/07/2020

centre_ocupacional_repren_activitat1

La represa de les activitats del nostre centre ocupacional ha estat una notícia magnífica per a tots. A poc a poc anem recuperant les petites coses i moments que ens fan ser feliços. Els tallers que realitzem al servei de teràpia ocupacional són variats i responen als interessos dels nostres usuaris.

El Francisco, per exemple, ja pot tornar a fer paper reciclat, una de les activitats estrella del nostre centre ocupacional, que aquest estiu ha tornat amb molta força.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament tornar a recuperar l’activitat dels nostres tallers i esperem que, poc a poc, torni a ser com abans.

taller_co_masalborna

Totes les tasques que realitzem des del nostre centre de dia beneficien  a les persones que atenem i per a nosaltres, això és el més important.

ADAPTANT-NOS A LA NOVA REALITAT POST-COVID

02/07/2020

coronavirus

Tot i que ja no ens trobem en estat d’alarme, Mas Albornà continua implementant les següents mesures  excepcionals  seguint les instruccions del Departament de Salut i sota les directrius de les indicacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en relació al coronavirus:

1. Tancament al públic de les oficines centrals.

Des del dijous dia 19 de març, les oficines de la Pl. de la Verema romanen tancades al públic fins a nou avís. No obstant, es manté el servei i l’atenció de manera no presencial en l’horari de 9h a 15h a través de les vies telemàtiques (fundacio@masalborna.org i al telèfon 93 892 10 50). Si algú necessita portar documentació, la pot deixar a la bústia de comunicació (porta del costat de l’entrada a peu de carrer).

2. Modificacions en els serveis

Només es manté l’atenció als serveis d’habitatge i suport a la pròpia llar i l’activitat del Centre Especial de Treball amb l’objectiu de protegir els llocs de treball de les persones més vulnerables, amb les màximes mesures de protecció determinades per les autoritats sanitàries. S’han elaborat nous protocols d’actuació i prevenció per a cada servei.

Centre ocupacional: s’han reprès les activitats seguint una sèrie de noves mesures i protocols de prevenció. Consulteu-les aquí.

centre_ocupacional_repren_activitat

Llar residència: s’apliquen els protocols previstos pel Departament de salut. Es garanteix el servei a les persones. En paral·lel s’han dit a terme le següents actuacions:

  • S’ha restringit i modificat l’accés a les instal·lacions de la llar-residència amb control d’entrada dels professionals i variació dels torns laborals per a minimitar els desplaçaments i prevenir situacions de contagi
  • S’han suspès temporalment nous ingressos.
  • S’ha reforçat la neteja i les mesures d’higiene (en superfícies, habitacions, baranes, manetes de portes, passamans, taules, etc.), i s’han distribuït cartells informatius sobre la higiene de les mans i altres mesures preventives elaborades pel Departament de Salut.
  • S’ha aprovisionat de material preventiu com mascaretes i guants també com a protocol en cas de detecció d’un cas positiu.
Servei de suport a la pròpia llar: es manté el servei a les 11 persones que atenem, mantenint les mesures preventives fixades per les autoritats.

Centre Especial de Treball tret de casos excepcionals i puntuals que ja s’apliquen,  l’activitat continua ordinàriament seguint les mesures de prevenció i nous protocols. La situació i realitat de cada treballador/a s’analitza individualment en relació al seu servei i les característiques de la feina.

treballador-mascareta

3. Suport a les persones

La nostra fundació continua al peu del canó i fa suport a les persones durant aquests període de crisi del COVID-19 com ha fet sempre des de fa 50 anys. L’equip de psicòlogues i treballadores socials del Centre Ocupacional, de la Llar Residència i del Centre Especial de Treball poden ajudar en els següents aspectes:

- Atenció psicològica

- Suport a tràmits administratius

- Consells en matèria de prevenció

- Assessorament i recursos per al confinament/post confinament

Si necessiteu aquest suport, només cal posar-se  en contacte amb les persones de referència de cada servei.

Cal remarcar que aquestes mesures poden variar en qualsevol moment, depenent de l’actualització que se’n faci per part de les autoritats sanitàries en funció de l’evolució de la situació.

Més informació:

Memòria institucional 2019

30/06/2020

Memo Mas Albornà '19.indd

Com cada any, Mas Albornà ha presentat la seva memòria institucional de l’exercici 2019.

En el desenvolupament d’aquest exercici de transparència de l’entitat, es presenta un repàs detallat del desenvolupament de la fundació, tant a nivell assistencial com laboral i també hi podreu trobar l’auditoria anual de comptes.

A continuació us deixem l’enllaç a la memòria: Memòria institucional 2019

També podeu accedir a les memòries d’anys anteriors fent click aquí

Els embotits Mallart a Bonpreu-Esclat

29/06/2020

bon_preu_esclat_bo

La marca d’embotits de Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcuters, ja és a Bonpreu – Esclat. Un pas de gegant que ens permet donar a conèixer, encara més, la qualitat del nostre producte i el seu valor social.

Els supermercats de l’Anoia i l’Alt Penedès presenten una selecció dels nostres embotits en la seva ferma aposta per oferir productes de proximitat, KM 0 i de la màxima qualitat, buscant proveïdors locals que responen a aquestes característiques.

Gràcies a un augment de la comercialització dels productes Mallart com aquesta, podem continuar creant oportunitats d’inserció social i laboral per a les nostres persones. Una tasca que des de la fundació no hem deixat de fer des de fa més de 50 anys.

La qualitat, el saber fer i la tradició de 5 generacions de xarcuters de la Llacuna, ara la podràs trobar en aquesta cadena de supermercats. Un repte que afrontem amb la il·lusió d’oferir el bo i millor a totes aquelles persones que ens feu confiança.

El centre ocupacional reprèn l’activitat

29/06/2020

edifici_virben_bo

En el context de la “nova normalitat” i després de tots aquests mesos de crisi sanitària provocada pel coronavirus el centre ocupacional de Mas Albornà reprèn la seva activitat, la qual estarà marcada per l’aplicació d’una sèrie de mesures preventives i nous protocols que afecten des de l’aforament, fins a l’horari o el programa d’activitats i actuacions.

Així, per exemple, l’horari d’atenció a les nostres persones s’adaptarà a la necessitat del grup i l’espai i serà de 9:00 a 14:00, sense servei de menjador per a poder assegurar la màxima protecció de les persones usuàries i dels professionals del centre.

Totes les activitats del nostre dia a dia es realitzaran a les sales més espaioses per tal de poder assegurar la distància recomanada de 2 metres entre les persones i l’aforament no arribarà al 50% de la seva capacitat.

També hem establert un seguit de recomanacions i actuacions generals a nivell d’higiene i salut per a garantir el benestar de totes les nostres persones usuàries i treballadores.

Rentar-se les mans amb freqüència (rentat amb aigua i sabó o solucions amb base d’alcohol). Per tal de facilitar-ho cada sala disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic. A part es facilitaran guants per fer-ne ús en cas de necessitat així com mocadors d’un sol ús.

Recomanacions al personal del servei

·      El personal ha de portar mascareta quirúrgica.

·      Ús de guants a l’hora de posar-se en contacte  amb altres persones.

·      En cas necessari, també hauran de portar la pantalla facial o ulleres

·      El personal del centre no ha d’anar a treballar si té símptomes o ha estat en contacte amb un cas els 14 dies anteriors.

Recomanacions als usuaris

·      Els usuaris s’hauran de prendre la temperatura cada vespre. Quan aquesta superi els 37,3º no es podrà assistir al centre i hauran de trucar al 061 o al seu metge de capçalera.

·      Per desplaçar-se al centre convé utilitzar mitjans de transport individuals o desplaçar-se a peu.

L’equip de professionals del centre realitzarà un seguit d’accions que ens permetran mantenir un control exhaustiu del benestar de totes les nostres persones.

·      Es mesurarà la temperatura corporal dels assistents al centre abans d’entrar i es portarà un registre diari.

·      Es disposarà de cubells d’escombraries a cada sala que s’hauran de buidar de forma regular.

·      S’haurà de mantenir una temperatura idònia i els espais s’han de ventilar amb regularitat.

·      Es farà el correcte manteniment dels sistemes de ventilació i d’aire condicionat

·      No hi haurà visites externes.

·      L’ús de l’ascensor serà d’un usuari amb el monitor.

·      Es realitzarà una formació contínua per tal de reforçar totes les actuacions necessàries a fi d’evitar un possible contagi.

·      Es posaran cartells de lectura fàcil amb l’objectiu de tenir accés a la informació per part dels usuaris.

·      Es mantindrà informades les famílies  regularment de la situació del centre.

Tanmateix tots els racons, objectes i mobiliari del centre hauran estat degudament desinfectats complint amb les mesures higièniques pertinents.

Cal tenir present que no es podrà assistir al centre en cas de:

·      Tenir símptomes relacionats amb el covid-19 (febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, diarrees o vòmits)

·      Si hi ha hagut contacte estret amb una persona contagiada.

En cas de l’aparició de símptomes d’una persona usuària o professional dins del servei del centre ocupacional, s’aïllarà preventivament per tal de permetre la seva protecció i distanciament físic.

La revetlla de Sant Joan des de casa

26/06/2020

revetlla_masalborna_2

Tot i ser un Sant Joan molt diferent vam poder gaudir d’una revetlla magnífica al pati del mas de la llar-residència de Les Cabanyes.

Somriures, un bon sopar, petards i molta gresca. Aquests són els millors ingredients per a poder celebrar un bon Sant Joan amb la família de Mas Albornà.

Què bona era la coca i com ens vàrem divertir amb les bengales! Una nit màgica on vam compartir molts moments agradables.

A partir d’ara a gaudir del gran estiu que ens espera!

Ens cuidem!

25/06/2020

gimnastica-llar-mas-alborna

Després de la revetlla de Sant Joan, toca una mica de gimnàs al pati de casa. Per a molts, el confinament ha suposat una excusa per a cuidar-se fent esport i menjant bé, des de Mas Albornà ho hem aconseguit.

Aprofitant el meravellós dia de sol, un petit grup de la llar ha volgut practicar una mica d’exercici. Córrer, saltar o jugar a pilota, la qüestió és moure el cos com ho fan el Jordi o l’Ángel.

Les activitats físiques formen part de la rutina diària de casa nostra. Mantenir un bon estat de salut és fonamental per a totes les persones que viuen amb nosaltres.

Preparem la revetlla de Sant Joan al pati de casa

23/06/2020

mas_alborna_sant_joan_llar

Ja falta poc i a casa necessitem que estigui tot a punt per a celebrar aquesta nit tan màgica i entranyable amb els companys.

Un bon sopar, un tall de coca i molts petards. Això diu la tradició d’aquesta festa que es celebra la nit més curta de l’any.

Vinga no perdem més temps i a deixar-ho tot a punt per a la revetlla!

Nou director a Mas Albornà

23/06/2020

equip-directiu-mas-alborna

Des de la Fundació Mas Albornà comuniquem el canvi en la direcció de l’organització. Així,  Joan Clotet passa a ser el nou director de la fundació Mas Albornà, en substitució de Xavier Cartanyà, qui ha liderat el projecte social els darrers 16 anys. El Joan Clotet assumeix oficialment les funcions després de la formalització del seu nomenament a la reunió plenària del patronat que va tenir lloc ahir dia 22 de juny.

director_mas_alborna

S’inicia, doncs, una nova etapa dintre de la fundació penedesenca plena de nous projectes i reptes al davant per a encarar la situació actual però amb el compromís ferm de continuar duent a terme la missió de l’entitat amb el màxim de rigor, transparència i compromís tant amb les persones com amb el teixit comarcal.

Mas Albornà és una fundació sense ànim de lucre dedicada des de fa més de 50 anys a crear oportunitats d’integració social i laboral a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Penedès. Un projecte social per a millorar la vida de les persones que no només continua intacte sinó que manté tota la força per a continuar creixent i avançant.

Reobertura del centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

22/06/2020

cdiat_torrelavit_mas_alborna

Aquest cap de setmana ha reobert el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit del qual Mas Albornà se n’encarrega de la seva gestió des dels seus inicis l’any 2016, donant així un contrapunt social a aquesta iniciativa.

En l’escenari de la “nova normalitat” i després d’aquests mesos de confinament a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, el centre torna a estar obert al públic.

La visita al centre i el camí han tornat a ser alguns dels indrets estrella d’aquesta experiència cultura que  ja podeu tornar a visitar.

mas_alborna_centre_aigua

Per a celebrar la reobertura us hem preparat una visita especial durant tots els diumenges dels mesos de juny i juliol a les 12h.  Serà una visita doble, a les 12h coneixereu els racons del poble de Torrelavit i el camí del Riu i a les 13h podreu fer la visita guiada al CdIAT.

De mica en mica anem tornant a la normalitat i nosaltres ja ho tenim tot a punt per a rebre-us i posar en valor els secrets i la història que tenim més a la vora.

Per adaptar-nos a la nova normalitat, hem reduït l’aforament. És per això que us recomanem fer reserva prèvia trucant al 635 55 32 95 de dilluns a diumenge de 10 a 14h, o bé enviant un correu a turisme.aigua@torrelavit.cat.

Us esperem a Torrelavit!