Tots a nedar a la piscina de Vilafranca

27/07/2016

piscina-soi_ma

Des de l’última setmana de juny i durant aquest darrer mes, un grup de membres del centre ocupacional Mas Albornà ha participat de cursos de natació al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

L’estiu és sempre un bon moment per estar dins l’aigua i aprendre o perfeccionar la natació. I això és el que han pogut fer diferents usuaris del Centre Ocupacional. Durant tot l’any des de la fundació potenciem l’activitat  física i la de piscina és una d’elles ja que contribueix a la millora de les capacitats de mobilitat i desenvolupament de les nostres persones.

ixí doncs, han estat 5 setmanes de pràctica de la mobilitat dins l’aigua on la il·lusió, l’activitat física i les ganes de passar una bona estona han estat el denominador comú..

Artesania a la festa major de Les Cabanyes

25/07/2016

artesania2

Mas Albornà, a través dels articles artesanals que elaborem al nostre centre ocupacional, torna a participar de la festa major de Les Cabanyes, com ha vingut fent els darrers anys. La comissió de festes ha comptat amb la nostra petita aportació a la festa i nosaltres hi participem encantats amb els nostres articles artesanals.

Aquesta és una bona ocasió per a continuar fent visible la tasca que es realitza diàriament des del nostre centre de dia i ens omple d’orgull poder ser part activa en les celebracions dels municipis on hi tenim arrelament.

artesania Les Cabanyes és un poble on Mas Albornà hi té petjada ja que és el lloc que va veure néixer la fundació i on hi tenim la nostra residència, el “Mas”. La participació de les nostres persones en el teixit festiu i cultural és des de sempre, un fet normalitzat a Les Cabanyes.

Durant els actes de la festa major, hi haurà exposat a la sala cultural els articles que elaborem en els nostres tallers ocupacionals amb diferents tècniques i materials. Aquesta exposició es podrà visitar del 3 al 9 d’agost l’edifici del Centre Cultural de les Cabanyes.

Us hi esperem!

Reportatge: 1 any de Mas Albornà a Vilafranca

22/07/2016

repor_mas_alborna_1

Ara el reportatge de Mas Albornà ja a la teva disposició!Ja fa un any que el centre ocupacional de Mas Albornà es va traslladar a l’edifici “Virben” del Barri de Les Clotes de Vilafranca del Penedès, a la plaça de la Verema número, 1.

Fa uns dies l’equip de TN Produccions va enregistrar un reportatge per mostrar la nostra adaptació a la vila durant aquest any el qual ja s’emet a Penedès TV. La finalitat del reportatge és donar a conèixer el canvi que ha representat el trasllat de les nostres instal·lacions a la capital penedesenca així com algunes de les noves activitats que hem pogut iniciar fruit d’aquest trasllat i que realitzem en diferents espais públics de Vilafranca.

repor_mas_alborna_2


Així, durant el reportatge es pot copsar com els membres de la fundació s’han integrat totalment en les activitats del dia a dia de la vila. Anar a correus, a fer encàrrecs o visitar la biblioteca, són algunes de les activitats que es podran veure en aquest vídeo.

Podeu accedir-hi al reportatge a través d’aquest enllaç

Ens fem grans, El Calendari Social de Mas Albornà 2017

20/07/2016

llongueras-def1

Des de fa uns dies, hem començat a fer les sessions de fotos del nou calendari de Mas Albornà. Aquest és el desè calendari que promovem i c0m a aniversari, ens fa molta il·lusió créixer i continuar aquest engrescador projecte.

El calendari social de Mas Albornà 2017 té aquest any per tema/ eix conductor la vitalitat de les persones grans (o de joventut acumulada). A través de les fotos, hem mostrat les nostres persones acompanyades de gent gran molt activa: des de les bastoneres de Sant dirà de Besòs, fins a l’equip de natació sincronitzada de Barcelona, passant pel Lluís Longueras o la Carmen, una trapezista de 94 anys.

Plantegem fer 12 fotografies on hi apareguin gent gran acompanyats per persones de la nostra fundació fent activitats que demostrin la seva actitud  vital. Alguns dels exemples són un grup d’àvies que fan natació sincronitzada o uns altres que han gravat un vídeo musical. Les fotografies combinen cares anònimes amb conegudes com les del comunicador Pere Tàpias, l’economista Arcadi Oliveras o el divulgador cinetífic Eduard Punset i el perruquer Lluís Llongueras.

A més comptem amb la col·laboració de la Residència Inglada Via (la qual celebra el seu centenari) i el suport de l’ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials)

EL CALENDARI SOCIAL DE MAS ALBORNÀ

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense ànim de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Volem fer visible la nostra tasca i normalitzar el nostre col•lectiu i el calendari és una gran eina. Es distribueix amb El 3 de Vuit (setmanari penedesenc) i també l’hem repartit amb el Diari Ara, per exemple.

Durant aquests 10 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actors com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.

El calendari social de Mas Albornà es realitza de manera altruista: tant els fotògrafs com els dissenyadors gràfics ho fan de manera gratuïta, amb la finalitat de col•laborar amb la tasca de la Fundació. A través de patrocinadors financem la impressió dels calendaris.

Més informació del calendari
Vídeo del calendari social de Mas Albornà

El voluntariat de costura fa vacances

19/07/2016

voluntariat_costura_ma

La nostra voluntària Roser i el seu grup de costura ja estan de vacances d’estiu! Els membres que han participat al taller de costura han posat punt i final a la temporada que van iniciar aquest hivern i que es reprendrà el proper mes de setembre.

Durant els darrers mesos, i un cop a la setmana, aquest grup ha après tècniques de costura gràcies al suport de la Roser la qual els ha ensenyat l’art de cosir.

Tots esperen poder tornar després de l’estiu i continuar aprenent moltes més coses i viure amb passió aquesta afició.

Gràcies a la participació desinteressada de tot l’equip de voluntaris que imparteixen les diferents activitats el servei de voluntariat de Mas Albornà és una realitat.

Sortida de la llar al Delta de l’Ebre

18/07/2016

DELTA DE L'EBRE

El passat cap de setmana un grup d’usuaris del servei de Llar- Residència de Mas Albornà va fer una escapada al Delta de l’Ebre. Una magnífica sortida en companyia de bons amics.

Delta de l'EbreAixí, doncs, tots junts varen poder gaudir d’una bona passejada per aquesta màgica zona de la geografia catalana. Van gaudir també de les aigües de les platges i van acabar amb un dinar conjunt amb migdiada inclosa sota els pins.

L’oci i el lleure és un dels principals aspectes a desenvolupar per tal de millorar la vida de les persones que viuen amb nosaltres.

A Mas Albornà treballem dia rere dia per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i trastorn mental i sense dubte aquesta és una bona manera de fer-ho.

Projecte “Taller de competències”

12/07/2016

competencies

El “Taller de competències” és un projecte impulsat i promogut per la fundació Mas Albornà dirigit a facilitar la integració laboral del nostre col·lectiu. Es tracta de diferents sessions en la qual s’ajuda aquests futurs treballadors a adquirir habilitats per al seu futur professional.

Fa un temps que el nostre servei d’atenció a la persona va detectar una necessitat per part d’algunes persones per adquirir determinades competències comunicatives especialment a l’hora d’accedir a l’entorn laboral i aquest projecte el que pretén és minimitzar o eliminar aquestes dificultats.

Es tracta de millorar les competències a nivell laboral a través de tres objectius fonamentals

•    Assolir la màxima autonomia personal possible
•    Crear un entorn laboral positiu
•    Augmentar el suport i l’acompanyament en el procés d’ inserció

Actualment podem dir que després de la primera promoció d’aquest taller, tres de les cinc persones que hi han participat ja estan treballant amb nosaltres.

Un dia de a la piscina de la Granada

08/07/2016

piscina_granada

Fa uns dies un grup de la Llar-Residència de Mas Albornà varen anar a la piscina de la Granada.
Aquests dies la calor apreta i què hi ha millor que anar a banyar-se amb els amics a la piscina.

Així, doncs, la Pilar, la Glòria Quiles, el Jordi, el J. Francisco, el Jose i el Ramon varen gaudir d’un fantàstic dia d’estiu en bona companyia.

Després del bany, per a recuperar energies tots varen menjar un gelat mentre prenien el sol estirats a la tovallola.

Des de Mas Albornà treballem dia rere dia per a millorar la qualitat de vida de la nostra gent i l’oci es una de les principals tasques a treballar per aconseguir-ho.

Comença el calendari amb ball de bastons!

06/07/2016

bastoneres_santadria

Ahir a la tarda va tenir lloc la primera sessió de fotografia del calendari social de Mas Albornà 2017… amb un autèntic ball de bastons!

El calendari 2017 té com a eix transversal la vitalitat de les persones grans i presentarà al llarg de les 12 fotografies persones grans amb actitud positiva juntament amb persones de Mas Albornà. A més a més, comptem amb algunes cares conegudes de persones grans que hi col•laboren com (Arcadi Oliveras, Pere Tàpias o Lluís Llongueras).

Així, ahir vam començar les sessions de fotografies amb les Bastoneres de Sant Adrià del Besòs, les quals van accedir encantades a participar en aquesta iniciativa social. Les 8 integrants fan fotografiar-se amb l’Anna Maria, membre del nostre centre ocupacional.

Les fotografies del calendari d’aquest any les realitza Miquel Rota mentre que el disseny és a càrrec de Bildi Gràfic.

Enguany, el calendari el fem amb la col·laboració de la residència de gent gran Inglada Via de Vilafranca del Penedès, la qual celebra el seu centenari.

UN CALENDARI QUE FA 10 ANYS

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense afany de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Volem fer visible la nostra tasca i normalitzar el nostre col•lectiu i el calendari és una gran eina. Aquest any hem buscat a més a més, un punt social i creiem que amb la col•laboració dels avis podem fer-lo encara més.

Durant aquests 10 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actors com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.

La consellera Dolors Bassa ens visita

04/07/2016

visita-concellera_dolors-bassa

Aquest matí Mas Albornà ha rebut la visita de la consellera del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat Catalunya, Dolors Bassa.

sigantura llibre honor

L’acte també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, el secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament, Francesc Iglesies i Ramon Zaballa, regidor de Benestar Social de l’ajunatment de Vilafranca del Penedès, els quals han acompanyat  el president de la Fundació Mas Albornà Martí Solé i l’equip directiu de l’entitat durant la visita.

La trobada ha estat per tal de la nova titular del departament conegués de primera mà la nostra organització.

En aquest sentit, ha mantingut una xerrada tècnica amb l’equip directiu, el qual li ha exposat la situació de Mas Albornà. La consellera ha aprofitat per signar el nostre llibre d’honor  i ha finalitzat  l’estada amb una visita a les instal·lacions del centre ocupacional .

visita_consellera

Avui la consellera també ha visitat  l’ajuntament i la residència Inglada Via en motiu del seu centenari.

Des de Mas  Albornà valorem molt positivament la visita de la consellera ja que, considerem que és molt important la comunicació amb els organismes polítics.