Tornem a l’hípica Love Horse

15/10/2018

equino_love_horse

Un grup de sis persones del centre ocupacional de Mas Alborna reprèn l’activitat d’equinoteràpia de la mà de l’hípica Love Horse de Sant Martí Sarroca. Aquesta és una de les activitats més antigues que es fan anualment des del nostre centre de dia.

Desenvolupament de la motricitat, aprenentatge de les capacitats comunicatives i sensibilització amb els cavalls són algunes de les característiques positives que ofereix aquesta activitat.
Així, doncs, volem agrair a l’hípica de Love Horse aquesta oportunitat que ens han ofert per a poder continuar desenvolupant aquesta activitat.

Per a nosaltres és fonamental continuar treballant i fent projectes en xarxa amb altres entitats del territori i així ampliar la nostra relació i vincles amb altres organitzacions .

Participem a la tertúlia per la Salut Mental

11/10/2018

radio_sant_sadurni

En el marc de la setmana per la salut mental, Mas Albornà ha participat avui en una taula rodona  col·lectiva i d’emissió simultàniament entre Ràdio Sant Sadurní i Ràdio Vilafranca.

Aquesta emissió compartida i organitzada pels integrants de la Taula de la Salut Mental, ha comptat amb la presència de la directora de comunicació de la Fundació Mas Albornà Cristina Barbacil i la treballadora social Raquel Martínez acompanyades d’una representant de l’OTL (Oficina Tècnica Laboral de Vilafranca del Penedès). Per la seva banda, des de Vilafranca hem pogut escoltar el Xavier Vallès del Grup Entrem-hi de Vilafranca del Penedès, un membre de la Fundació ProPenedès , entitat totes elles de salut mental dedicada a atendre , incorporar laboralment i lluitar contra l’estigma de les persones trastorn mental.

Aquest ha estat un espai de reflexió que ha permès valorar la situació actual del sector de la Salut Mental i la seva relació amb la comunitat i la feina.

october 10 is world mental health day

D’altra banda, també s’han explicat les diferents activitats que estan previstes durant el transcurs de la setmana per commemorar un any més aquest període de sensibilització que coincideix amb el dia Mundial per la Salut Mental celebrat el passat dimarts 10 d’octubre.

Accés a la tertúlia

Viu la vinya a tota marxa

11/10/2018

verema-2018-080

En plena època de verema, les activitats de la masia taller Viu la vinya no paren de rebre visitants. Com cada any, per aquestes dates Viu la vinya acull a diferents col·lectius vinguts de tota Catalunya que volen veremar el raïm amb els peus.

El taller de la verema és l’activitat estrella, la qual, aquest any ja han rebut més vora 1000 visitants entre famílies i grups d’amics i nenes i nens de diverses escoles de tot el territori català.

D’altra banda, elstallers de Viu la vinya també han estat presents a activitats i fires populars com ara, La Festa de la Verema de Sitges, en la qual, més d’un centenar de persones també varen poder descobrir els secrets de la vinya i el cep, de la mà experta del nostre equip de monitors.

En nom de tot l’equip de Viu la vinya volem agrair molt sincerament la confiança rebuda per part de totes les persones que ens heu visitat i esperem tornar a veure-us l’any vinent.

Reconeixement de la tasca dels formadors de Cercles

09/10/2018

cercles

Aquest matí l’auditori de l’edifici Virben de Mas Albornà ha acollit el lliurament de diplomes que acredita la tasca feta pels formadors del projecte “Cercles”, des de la seva posada en marxa.

Aquest acte intern ha volgut agrair i valorar la feina realitzada per totes les persones que han dut a terme aquesta iniciativa. Un projecte pensat per a fomentar l’autonomia i la presa de pròpies dedicions de tots els nostres usuaris, en el seu dia a dia.

El director de la Fundació, Joan Clotet ha estat l’encarregat de donar els diplomes a tots els formadors i posteriorment ha volgut agrair la tasca realitzada així com ha destacat l’esforç individual que cadascú ha hagut de fer perquè aquest treball en equip fos possible.

“Cercles” és una iniciativa pionera que pretén dotar d’eines a les persones que formen part de la fundació, per tal de millorar les seves condicions de vida dins de la nostra societat. Es tracta d’un pas més cap a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat i trastorn mental.

Doble sortida de cap de setmana a la llar

09/10/2018

img-20181001-wa0001

El cap de setmana és per a estar amb els amics i gaudir del temps lliure fent activitats divertides en companyia dels que ens estimem. I això és el que fan les persones que viuen amb nosaltres.

D’aquesta manera i aprofitant el bon temps que encara ens acompanya, dos grups del servei de Llar-Residència de Mas Albornà han volgut gaudir cadascun pel seu cantó.

img-20181001-wa0002

D’una banda, un grup va decidir anar a visitar l’Eco Fira de Sant Cugat, mentre que l’altre va optar per donar la benvinguda a la tardor amb un vermut a primera línia de mar.

Dos dies divertits, plens d’emoció i rialles, en companyia dels amics. Les activitats com aquesta es realitzen periòdicament, gràcies a l’equip de monitors del servei de llar-residència.

L’oci i el temps lliure són dos dels aspectes fonamentals per a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen amb nosaltres.

Mas Albornà i Som Sant Sadurní a la Shopping day

08/10/2018

som_sansadurni_ma

Aquest cap de setman, Mas Albornà ha participat amb èxit a al Cava shopping day, una iniciativa organitzada per Som Sant Sadurní.

L’Atelier de Mas Albornà va confeccionar per a Som Sant Sadurní, unes bosses reciclades a partir d’antigues lones de campanyes comercials i esdeveniments, donant així una segona vida útil a aquests materials. Les bosses es  van poder adquirir  durant la 22 edició del Cava Tast 2018 i es podran continuar adquirint a les instal·lacions de Som Sant Sadurní.

El nostre taller de confecció i serigrafia és una de les àrees  de Mas Alvornà que en els darrers anys ha expandit la seva capacitat de producció i tot gràcies a la creació d’articles com aquest.

La nostra sinèrgia amb organitzacions  com Som Sant Sadurni, sens dubte, ens permet disposar de nous reptes a l’Atelier i continuar, així, millorant les oportunitats laborals de tots aquells que treballen a casa nostra.

Ens avancem a la festa dels 50 anys amb Quim Masferrer

26/09/2018

img_20180925_195343

Ahir va tonar a visitar-nos l’actor Quim Masferrer per fer la darrera fotografia del calendari 2019 i ens vam avançar a la celebració oficial dels 50è aniversari per exigències del guió. El ”Mas de les Cabanyes” va ser l’escenari d’una imatge que simbolitzarà la gran festa que representa la celebració del mig segle de Mas Albornà.

Aquesta fotografia pretén evocar l’efemèride i per això vam muntar, simbòlicament, una festa d’aniversari. El pastís està dedicat a tots aquells que cada dia fem possible Mas Albornà.

En aquesta instantània el Quim va participar d’aquesta celebració en companyia d’un representació de persones de Mas Albornà, que no es van voler perdre la possibilitat de passar un a estona divertida amb l’actor.

20180925_194358

El calendari social de Mas Albornà, que el 2019 arriba a la 12a edició, és una iniciativa sense afany de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones de la Fundació en actitud positiva.

Un any més, volem agrair la col•laboració de tots aquells que han fet possible la realització d’aquest projecte, des de la participació desinteressada de les cares conegudes, passant pels creadors de la imatge gràfica (disseny i fotografia), patrocinadors, així com també totes aquelles organitzacions que ens fan suport i donen prestigi al producte.

Artistes per un dia

25/09/2018

grup_ma_firart1

Un nombrós grup d’usuaris del Centre Ocupacional participarà demà en un esdeveniment singular que els impulsors de Firart, l’autoservei de pintura de petit format, ha organitzat per commemorar els 25 anys del premi Nadal Cava. La culminació d’aquesta efemèride tindrà forma d’un taller de pintura que impartirà una desena d’artistes habituals en els 31 anys d’història de Firart.

La cita és divendres 28 de setembre a les 11 del matí a la plaça de Jaume I de Vilafranca. La convocatòria és oberta a usuaris d’entitats que treballen per al benestar de persones amb discapacitat i malaltia mental, com ara Mas Albornà i l’Espiga.

firart_masalborna

Les peces que surtin d’aquest taller a l’aire lliure es posaran a la venda en l’edició de l’any que ve de Firart, com sempre en el marc de la Festa Major de Vilafranca.

Els impulsors de Firart van convocar fa 25 anys el premi Nadal Cava, patroncinat per aquesta empresa cavista de Torrelavit, que premia tres de les obres que cada autor lliura a benefici de la Festa Major. Amb motiu del quart de segle d’aquesta iniciativa les 75 peces premiades al llarg d’aquests anys estan exposades a la capella de Sant Pelegrí i es podran veure fins el 7 d’octubre.

Senectus ja té espai on fer activitats

24/09/2018

img-20180924-wa0004

A principi de setembre es va fer l’estrena de la sala reservada per a persones en procés d’envelliment al recinte del “Mas” de les Cabanyes. A partir d’ara aquest espai el podran utilitzar les 25 persones de Mas Albornà que se situen a la franja de més de 55 anys. En espera d’acabar d’acondicionar la sala, ja s’hi han començat a fer algunes activitats.

Els objectius del projecte Senectus estan encaminats a millorar la salut física i cognitiva dels usuaris amb sessions de fisioteràpia, activitat física, exercicis de memòria i cognitius, entre d’altres. També vol ser un espai per compartir experiències i facilitar el refoçament del sentiment de pertinença al grup. Finalment, Senectus també treballa per augmentar l’autoestima i la felicitat dels seus participants.

Aquesta remodelació s’ha dut a terme, entre d’altres, gràcies al suport de l’Obra social “la Caixa”.

Mas Albornà elabora bosses per al Cavatast

24/09/2018

img-20180924-wa0000

La 22a edició del Cavatast de Sant Sadurní s’ha presentat amb diverses novetats. Una d’elles és que diumenge dia 7 d’octubre durant el “cava shopping day“, iniciativa organitzada per Som Sant Sadurní es podran adquirir bosses reciclades elaborades directament des de l’Atelier de Mas Albornà.

Al carrer Montserrat hi haurà una carpa compartida entre totes dues entitats on es podran adquirir aquestes bosses, creades aprofitant antigues lones de campanyes comercials i esdeveniments organitzats per Som Sant Sadurní, donant així una segona vida útil a aquests materials.

Som Sant Sadurní destinarà tots els beneficis que s’obtinguin a Mas Albornà.

Aquest és un dels actes que es durà a terme en aquesta nova edició del certamen, que del 5 al 7 d’octubre reunirà 51 expositors a Sant Sadurní.