NO SOM INVISIBLES!

24/11/2020

cartell_dincat

Ens sumem a la campanya #NoSominvisibles, promoguda per DINCAT, Federació Catalana de Discapacitat intel·lectual, de la qual en som membres.

La campanya és una iniciativa per a commemorar el Dia Internacional de la Discapacitat, el 3 de desembre, i denuncia el desconeixement en l’entorn del nostre col·lectiu, un desconeixement que ens fa encara més vulnerables.

Des de Mas Albornà, sempre donem suport a totes les iniciatives que facin visible la tasca que fem des de totes les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Tornem a col·laborar amb el banc d’aliments

22/11/2020

img_20201119_143552

La Fundació Mas Albornà col·labora per segona vegada amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès en la distribució d’aliments a les famílies més vulnerables del territori. Gràcies a l’acord de col·laboració signat el passat mes de juliol , ens sumem a la distribució d’aliments a les famílies més vulnerables del territori.

Així, la Fundació cedirà un cop més un espai a la nau del polígon de Sant Pere Molanta per emmagatzemar aliments d’excedents alimentaris de la U.E. (Unió Europea) que es faran arribar a les famílies amb problemes econòmics de la comarca.

En base a la informació  facilitada pels Serveis Socials del Consell Comarcal, prepararem aquests lots que corresponen a cadascun dels ajuntament i les entitats (Càritas Diocesana i l’Associació Som Solidaris) que gestionen de manera compartida amb el Consell Comarcal els centres de distribució d’aliments de la comarca. Actualment hi ha centres de distribució a la Granada, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Pontons, Torrelles de Foix i Castellví de la Marca.

Durant l’any 2019, els aliments del Banc d’Excedents Alimentaris de la Unió Europea a l’Alt Penedès van arribar a més de 600 persones de la comarca de l’Alt Penedès.

Des de la Fundació ens complau aportar les nostres mans i sumar-nos a aquest projecte social per a continuar fent territori i solidaritat.

Un Nadal amb Mallart a la taula

21/11/2020

mallart_pate_gall_penedes_01_mid_res

En unes dates on el que més destaca són el bons àpats, aquestes festes els productes Mallart no poden faltar a taula.

Des d’unes safates d’embotits i formatges, plats festius per encàrrec cuinats a l’obrador de La Granada o el nou paté rústic de Gall del Penedès.

Mallart Artesans Xarcuters, i l’Associació de Criadors de la Raça de Gallina Penedesenca han signat un acord de col·laboració a través del qual elaboren en exclusiva nous productes fets amb gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida) amb l’assessorament gastronòmic de la reconeguda Fundació Alícia.

El Paté Rústic Gall del Penedès, està fet de manera artesanal al nostre obrador, a La Llacuna. També s’ha elaborat el confit de gall.

Guanyem la neteja viària de Sant Quintí de Mediona

20/11/2020

neteja_comarcal_mas_alborna

Guanyem de nou el concurs de Neteja Viària de Sant Quintí de Medion, aconseguint així dos llocs de treball per a les nostres persones. A partir d’ara i fins al 2023 continuarem oferint la nostra professionalitat i el rigor de la feina ben feta per mantenir nets els carrers d’aquesta localitat penedesenca.

Aquest servei es desenvolupa dos cops per setmana, gràcies a la tasca de dos operaris : 1 maquinista, que porta l’escombradora elèctrica, 1 bufador, que s’encarrega de recollir tot la brossa dels diferents espais.

Des de l’any 2004 el Servei de Neteja viària de Mas Albornà treballa oferint aquest servei, que ara arriba a la majoria dels pobles de la comarca.

La discapacitat implica tothom

19/11/2020

campanya_discapacitat_ma2

La Fundació Mas Albornà participa en l’enregistrament d’un reportatge televisiu per al programa “En veu pròpia” de Penedès Televisió, el qual tracta sobre els barreres i dificultats que es troben les persones amb discapacitat, unes problemàtiques o impediments causats per la manca de sensibilitat tant de les admnistracions, com de les empreses i la ciutadania.  La Laura Espín, una usuària del centre ocupacional fa el seu testimonitage basat en l’experiència personal. També l’acompanya la Isabel Ruiz, directora del centre ocupacional, qui explica quina és la tasca de la Fundació Mas Albornà en aquest sentit.

discapacitat_mas_alborna

Aquest reportatge s’emmarca dins una campanya impulsada per la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat de Vilafranca del Penedès i pretén apel·lar a la corresponsabilitat i la complicitat de tots i totes amb aquest col·lectiu per tal d’evitar aquestes problemàtiques.

La presentació de la campanya es farà el dimecres 3 de desembre coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat i s’acompanyarà de diverses accions de sensibilització impulsades també per totes les organitzacions que treballen per la integració d’aquests col·lectius a la comarca.

Tot enllestit per al calendari social 2021 de Mas Albornà

18/11/2020

calendari_2021

Ja tenim fetes les fotos del calendari social 2021 de Mas Albornà, una nova aventura que ens permetrà posar en valor tot allò que realment ens és important.

Amb el títol “Els petits moments ” enguany el projecte planteja un viatge a partir de 12 instantànies que representen moments importants a la vida. Aquelles petites coses que fan que ens sentim una mica més feliços: abraçar,  sorprendre algú (o ser sorprès), un bon àpat en companya…

Per a la 14a edició del 2021 i després d’haver tancat un dels anys més complexes i inusuals per a tots, volem iniciar el 2021 plens de positivisme i posant en valor aquells moments i aquelles coses que, de vegades, havien quedat a l’ombra i no havíem sabut valorar el suficient (una abraçada, estar en contacte amb la natura, un bon àpat, estar en companyia, gaudir d’unes bones vistes…)

També per primera vegada en la nostra trajectòria els protagonistes hem estat únicament nosaltres mateixos. Pensem que aquest any, nosaltres hem de ser els actors principals i no hem comptat, com hem fet fins ara, el suport de cares més conegudes. Perquè aquest és un calendari ple de petites coses, properes, casolanes, senzilles però que pretén ser molt gran en el projecte social que explica i el missatge positiu i ple de valors que transmet.

Com sempre la identitat gràfica del nostre calendari és un repte que en cada edició l’afronten persones, que de manera voluntària, donen vida a aquesta iniciativa.

Aquest 2021 la dissenyadora Mercè Moreno (@Valentintada) i el fotògraf Alexis Masdeu han estat els encarregats de fer visible el nostre projecte.

El calendari, com cada any, s’ha fet gràcies a la col•laboració de diferents patrocinadors els quals han finançat la seva creació: Canon, Motor Albet, Vaq Asset Management, Taller SanBer, Anguera Maquinària, Ral d’Avinyó, Pellisa Ràfols, Gràfiques Foix, Set i Tria, Banco Mediolanum i Mallart Artesans Xarcuters.

El calendari es distribuirà gratuïtament a través d’un encartament el divendres 11 de desembre al setmanari comarcal El 3 de Vuit així com els punts propis de Mas Albornà: establiments Mallart Artesans Xarcuters (La Granada, Sant Quintí de Mediona i La Llacuna).

La Covid-19 causa la mort d’una persona usuària de la llar-residència

18/11/2020

situacio

Una persona resident a la llar-residència de Les Cabanyes ha traspassat a l’hospital comarcal de l’Alt Penedès a conseqüència de la COVID-19 on romania ingressada des de feina uns dies.

La resta d’usuaris de la llar-residència de Les Cabanyes estan sense símptomes excepte un grup de persones que encara són positives. Seguim amb l’atenció mèdica i amb els protocols de prevenció que marca el Departament de Salut per a anar tornant, progressivament, a la normalitat després de l’episodi viscut fa unes setmanes.

En referència a la resta de persones de la llar-residència dels pisos de Vilafranca, informem que han donat tots negatiu en les proves PCR realitzades i es troben també seguint els protocols marcats per les autoritats sanitàries.

La situació fa pensar que el brot que s’ha viscut els darrers dies ha estat gairebé superat, però cal mantenir els esforços fins que totes les persones donin negatiu en les proves. Això no hagués estat possible sense la gran tasca dels nostres professionals d’atenció directa la qual ha resulta imprescindible en aquests moments i per això reiterem i els agraïm molt el seu compromís, esforç i el seu treball en equip.

Loteria solidària de Nadal

15/11/2020

Ja tenim disponible la loteria de Nadal de Mas Albornà 2020, una loteria que inclou, a més, un component de solidaritat.

Recurso 2

Aquest any la loteria de la Fundació contrinueix a una causa que ens afecta a tots: la COVID-19. Així, de cada butlleta es destinaran 0,40 euros per a fer front a les despeses extraordinàries en matèria de prevenció arran d’aquesta pandèmia.

Les persones interessades les podeu comprar a 3€ a les oficines centrals de la Fundació (edifici Virben) i als diferents punts de venda de la fundació en horari d’atenció al públic.

La data màxima per a la compra és el divendres 16 de desembre de 2020.

Bona sort i gràcies per sumar-vos al nostre projecte social!

Has tastat els elaborats de Mallart Artesans Xarcuters?

05/11/2020

hamburgues_mallart

No t’oblidis dels elaborats de Mallart Artesans Xarcuters! La teva opció de qualitat per a menjar productes de primera.

Hamburgueses de sabors variats, mini mandonguilles, broquetes de pollastre o nuggets. Tot el que necessitis per a gaudir d’un bon menjar amb la família.

Vine a qualsevol dels nostres establiments i emportat aquestes delícies que elaborem una a una, des del nostre obrador de La Granada.

- La Llacuna: 685 862 802

- La Granada: 687 324 875

- St. Quintí:  687 324 877

Descobreix els nostres establiments i viu la qualitat de Mallart a casa teva!

Busques feina de jardineria?

04/11/2020

jardineria_mas_alborna_bona

Busquem Especialista de Primera de Jardineria (Poda)

Busquem una persona dinàmica, responsable i resolutiva, amb capacitat de treball en equip, habilitats socials i autonomia per a realitzar tasques sol.

Imprescindible carnet de conduir B, vehicle propi i certificat de discapacitat (mínima 33%)

Envieu el CV a seleccio@masalborna.org o truqueu al 93 892 10 50