La Bugaderia a la televisió local

26/04/2017

Treballant a La Bugaderia

La Bugaderia de Mas Albornà serà pròximament tema a l’espai El Reportatge de Ràdio Televisió Vilafranca.

Entrevista reportatge La Bugaderia

Un equip de la productora  vilafranquina TN Produccions s’ha desplaçat fins a les noves instal·lacions de La Bugaderia i ha enregistrat imatges per a confeccionar un reportatge que s’emetrà les properes setmanes (es preveu el dilluns 8 de maig al vespre). La idea d’aquest reportatge és explicar les singualitats d’aquesta nova àrea de Mas Albornà, la qual ha estat impulsada junt a la Cooperativa Social del Penedès.

La Bugaderia, ubicada al carrer Montseny 10-12 del Pol. Industrial Sant Pere Molanta a Olèrdola, ofereix serveis de bugaderia a empreses i hostaleria (residències, restaurants, petits hotels) i consta d’un equip de 8 persones. Durant l’enregistrament es van fer entrevistes a diferents treballadors, els quals van fer de testimonis sobre quines són les seves tasques i com és el seu dia a dia de treball a La Bugaderia.

Reportatge sobre la bugaderia

La Bugaderia és un projecte de creació de llocs de treball, amb la qual cosa presenta un fort component social. A més, aporta un alt compromís ambiental amb l’aposta per la intal·lació de plaques solars i l’ús -sempre que sigui possible - de productes respectuosos amb el medi ambient.

Amb aquest reportatge es pretén fer visible iniciatives com aquesta que aporten riquesa econòmica i social al nostre territori.

Recordant l’amic Pere Tàpias

26/04/2017

Pere tàpias a la foto del calendari social

Aquest dissabte, vigília de Sant Jordi, Joan Collell i Xirau, més conegut pel nom artístic de Pere Tàpias, ha mort a l’edat de 70 anys.

Des de Mas Albornà volem donar-li l’últim adéu recordant-lo com el vam conèixer: quan no va dubtar a participar en diferents iniciatives promogudes per Mas Albornà: les entrevistes sobre discapacitat a cares conegudes (52 tallats i un tovalló) i més recentment, en el nostre Calendari Social d’aquest any 2017, en el qual apareix acompanyat del Juanín i del sr. Magí.

Així, doncs, Pere Tàpies, reconegut cantautor, gastrònom i locutor de ràdio durant aquesta secció fotogràfica ens contagia el seu magnetisme i simpatia a partir de la seva coneguda implicació en projectes d’àmbit social com el nostre.

Curs de cuina a la Llar

24/04/2017

cuinallarfw

Durant els darrers mesos, 4 usuaris del Servei de Llar-residència de Mas Albornà han realitzat un curs de cuina fet a mida per a les seves necessitats. Es tracta de quatre usuaris dels pisos de Vilafranca que tenen interès per aprendre a cuinar i els agrada saber més d’aspectes gastronòmics.

La finalitat d’aquesta formació ha estat la possibilitat de poder proporcionar-los eines per a l’elaboració de diferents tipus de menjar nutritiu i saludable pensant en l’activitat i la càrrega de feina que tots portem entre setmana.
Aquesta formació ha estat impartida i adaptada a les nostres necessitats gràcies a la tasca de l’equip de formadors de Vitampleni, una entitat dedicada a millorar els hàbits de vida de la nostra societat.

Des de Mas Albornà creiem que l’alimentació és un aspecte fonamental per a millorar les condicions de vida de les nostres persones i per aquest motiu és bàsic poder proporcionar recursos com aquest a la nostra gent.

Continuem amb l’activitat d’equinoteràpia

22/04/2017

img-20170329-wa0001

Ara que ve el bon temps, tornem a muntar a cavall amb l’hípica penedesenca Maset els Cavalls.

Des de fa mesos, aquesta activitat divertida i terapèutica torna a formar part del calendari d’activitats del Centre Ocupacional.

Gràcies a la tasca que realitzen els monitors d’aquesta hípica podem continuar muntant a cavall acompanyats d’un gran somriure i aprofitant tots els avantatges terapèutics i les millores que aporta aquesta pràctica a les persones usuàries.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament aquest tipus d’activitats, ja que sens dubte, ens permeten continuar millorant la qualitat de vida de les nostres persones.

Preparant la diada de Sant Jordi

19/04/2017


artesania al centre ocupacional

Aquests dies l’equip del nostre centre ocupacional està a ple rendiment enllestint tots els preparatius per a tenir-ho tot a punt per la nostra tradicional participació en la diada de Sant Jordi a Vilafranca del Penedès.

Roses fetes artesanalment i fresques, punts de llibre, el nostre llibre Mira’m. Contes de vides especials i molts d’altres articles artesanals ompliran la nostra parada a la Rambla de Vilafranca i per això treballem de valent aquests darrers dies per tenir tots els articles que confeccionem a mà enllestits.

santjordi

Ens podreu trobar de les 9 a les 14h. A la parada, tots els articles els confeccionem al centre ocupacional, com a part de les nostres activitats terapèutiques.

La diada de Sant Jordi és un oportunitat fantàstica per donar a conèixer la nostra tasca dins la societat i gràcies a la sensibilitat creativa de la nostra gent, un any més ho farem possible.

Esperem veure-us el proper diumenge 23 d’abril

Nou packaging per a Freixenet Prosecco

17/04/2017

freixenet

Des de fa un temps l’àrea de Serveis Industrials de Mas Albornà ha començat el muntatge d’aquest packaging per a Freixenet.

Aquesta és la nova caixa de cartró de Freixenet Prosecco, un dels escumosos de la marca penedesenca. La peculiaritat d’aquest nou envàs és la incorporació d’una llum que il·lumina l’ampolla des de la base.

A l’àrea de serveis industrials oferim solucions a les empreses que necessiten serveis complementaris a la seva producció, com ara retractilat, verificació de qualitat, muntatge de components…

Freixenet és un dels clients més antics de la nostra àrea de Serveis Industrials i per a nosaltres és tot un repte continuar treballant en projectes com aquest treballant així, les nostres capacitats i professionalitat al servei de solucions per als nostres clients.

Un dia de circ

07/04/2017

img-20170407-wa0008

Avui un grup d’usuaris del nostre centre ocupacional ha visitat el Circ Raluy. Aquests dies l’emblemàtica companyia ofereix el seu espectacle a Vilafranca del Penedès, tota una experiència plena de màgia i diversió per a tots els públics.

Així doncs, hem tingut el privilegi de poder veure els assajos de l’espectacle d’aquesta tarda, després de gaudir d’una visita per les instal·lacions. Pallassos, mags i acròbates ens han fet gaudir d’aquesta sortida tant emocionat.

Gràcies a activitats com aquesta potenciem la imaginació i les capacitats creatives de la nostra gent, sens dubte, l’oci és un dels aspectes fonamentals per a millorar la nostra qualitat de vida.

Des de Mas Albornà volem agrair als membres del Circ Raluy que ens hagin obert les portes de casa seva.

Auditoria de renovació de les certificacions

07/04/2017

auditoriasgs

Durant els darrers 4 dies, l’empresa SGS d’auditoria externa, realitza una Auditoria de renovació de les certificacions de les normes: UNE-EN-ISO 9001: 2008 (qualitat), UNE-EN-ISO 14001: 2004 (medi ambient) i OHSAS-18001: 2007. Les auditories ens permeten controlar i detectar possibles millores en el desenvolupament de la nostra tasca diària i per aquest motiu cal mantenir les nostres certificacions actualitzades.

Durant aquests dies es revisen els processos del sistema de gestió de les diferents àrees de la nostra organització. un total de tres auditors visiten cadascuna de les nostres àrees per auditar la documentació.

Trekking conjunt amb Ginac

07/04/2017

treking

Des de fa temps, cada dilluns un grup del nostre centre ocupacional surt d’excursió a fer trekking per diferents indrets de Catalunya, una activitat que sovint compartim amb els amics de Ginac,de Valls.

Aquesta vegada hem anat a caminar molt a prop de Tarragona, concretament al Mèdol.

La sortida va ser fantàstica, envoltats de caminets idíl·lics, vàrem compartir una bona estona tots junts. Durant la ruta vàrem poder veure una antiga pedrera romana, sens dubte un dels moments més emocionats de la jornada.
Des de Mas Albornà valorem molt positivament aquesta mena d’activitats de contacte amb la natura i de convivència amb altres companys, ja que permeten millorar la qualitat de vida de les nostres persones.

El centre ocupacional visita Casa Ametller

06/04/2017

casa

Un grup d’usuaris del centre ocupacional ha visitat les instal·lacions de Casa Ametller, ubicades al polígon industrial de Sant Pere Molanta d’Olèrdola.

En aquestes instal·lacions varen poder veure de primera mà el procés de fabricació de làctics i producte elaborat que la marca produeix des d’aquesta planta. La visita va consistir en la presentació de Casa Ametller a partir d’un audiovisual i després una ruta per les diferents seccions de la fàbrica.

La finalitat d’aquesta trobada ha estat conèixer de més a prop la casa i els seus treballadors per tal de conèixer millor les organitzacions del nostre territori.