Iniciem la temporada de poda

15/01/2018

jardineria

Amb l’arribada de l’hivern comença l’estació en la qual cal fer un manteniment més intensiu de l’arbrat. L’inici de la temporada de poda garanteix el bon creixement de les branques.

L’àrea jardineria de Mas Albornà realitza tasques d’obra nova i manteniment d’espais verds a la majoria de municipis de la comarca. La poda és una de les accions més destacades de la nostra activitat amb el servei.
Sant Sadurní i Sant Pere de Riudebitlles han estat els primers municipis on hem iniciat les tasques de poda d’arbres.

Recordem que El servei de jardineria per a municipis i empreses de Mas Albornà va néixer l’any 2000. Després de 18 anys d’experiència, el servei de jardineria de Mas Albornà ha esdevingut un referent a la comarca.

Aquesta trajectòria queda avalada per la professionalitat i el rigor en la feina ben feta. Des de Mas Albornà continuem treballant per adaptar-nos a les necessitats dels nostres clients i gràcies als nostres equips de treball o fem possible.

Els tallers de l’ocupacional tornen a les aules

15/01/2018

co_escoles

Un any més l’equip del nostre centre ocupacional reprèn l’activitat i porta alguns dels seus tallers artesanals pels instituts i les escoles de primària de Vilafranca. D’aquesta manera, activitats com l’elaboració de sabó artesanal o la creació d’articles de bijuteria a partir de càpsules de cafè seran alguns dels tallers que podrem compartir amb els estudiants.

taller_sals_bany_escoles

Aquestes jornades s’emmarquen dins del projecte Tots podem aprendre coses, una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i que neix amb l’objectiu de portar els nostres tallers de manualitats a les aules dels centres d’ensenyament de la vila.

Tallers i activitats d’aquest tipus fomenten la relació entre persones i institucions de diferents àmbits de la nostra societat i aquest és un dels aspectes més enriquidors de l’experiència.

Des de Mas Albornà continuem treballant per potenciar i millorar la visibilitat de la nostra tasca i amb la creació i el desenvolupament de projectes com aquest ho fem possible.

“Cercles”, avançar cap a l’autonomia personal

15/01/2018

cercles

Des de l’octubre de l’any passat el centre ocupacional treballa en el projecte Cercles, una iniciativa que representa una autèntica revolució per al servei, encaminada a una atenció centrada en la persona amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i la presa de pròpies decisions. D’aquesta manera, cada usuari pot triar en cada moment què vol fer i què no, amb qui, on vol anar…

El projecte es troba en fase pilot i arriba a diferents perfils d’usuari. En el primer tram de Cercles, aquesta nova manera de treballar es du a terme amb sis usuaris acompanyats d’un monitor, que es fa els dilluns a la tarda i els dimarts al matí treballant diferents dinàmiques.

L’aplicació d’aquest projecte representa canvis a nivell organitzatiu per poder donar resposta al nou sistema de treball, que es desenvoluparà fins al mes de març. També hi ha la possibilitat d’extendre el projecte a altres grups, de manera que tothom acabi participant en diferents cercles.

Des de Mas Albornà treballem per a continuar millorant la qualitat de vida de les nostres persones i gràcies a projectes com aquest ho fem possible.

Iniciem la canoteràpia amb els amics de BOSKAN

15/01/2018

terapia_gossos

A partir del 23 de gener un grup del centre ocupacional iniciarà un projecte terapèutic a partir del contacte amb gossos. L’activitat es planteja com un reforç positiu per treballar la comunicació a través dels sentits i les sensacions que produeix el contacte directe amb els animals.

Els usuaris que participen en l’activitat són persones que han demostrat tenir un especial interès pels animals i, concretament, amb els gossos. Per aquest motiu s’espera que el resultat els sigui molt profitós.

L’activitat la realitzarà un grup de 8 persones que es beneficiarà d’una sessió d’una hora setmanal amb els professionals i els gossos de l’associació Boskan. Aprofundirem en objectius adaptats a les necessitats individuals per dotar als participants d’eines per millorar la seva vida.

BOSKAN és l’empresa familiar encarregada d’impartir aquesta activitat. L’entitat l’integra un equip de professionals formats en l’àmbit caní i en teràpies energètiques amb més de quinze anys d’experiència.

Teràpies com aquesta resulten ser una eina beneficiosa per poder millorar el desenvolupament cognitiu de les nostres persones. Des de Mas Albornà volem agrair molt sincerament a tot l’equip de BOSKAN el desenvolupament d’aquests tallers a casa nostra.

Torna el voluntariat després de les vacances de Nadal

11/01/2018

voluntariat

Reprenem l’activitat del voluntariat després de les vacances de Nadal. Un any més diem adéu a les neules i el torrons amb energia i ganes de continuar sent voluntaris a casa nostra.

Així doncs, gràcies a la tasca del nostre equip de voluntariat podem dir que iniciem l’any amb les mateixes activitats que el vam finalitzar i esperem que aquest 2018 ens aporti moltes activitats noves, encara per descobrir.
Recorda que si vols col·laborar amb nosaltres i ser voluntari/ària de Mas Albornà només cal que ens enviïs les teves dades personals a voluntariat@masalborna.org o si ho prefereixes també et pots posar en contacte amb nosaltres al tel. 687 85 86 70

No t’ho perdis, viu l’experiència de ser voluntari amb nosaltres!

Els reis mags visiten la llar

06/01/2018

reis_mas

Aquests dies estem vivint instants de màgia i sorpreses constants. Primer va ser el pare Noel i ara els reis d’orient. Això és una passada!

Il·lusió generalitzada a la Llar de Mas Albornà amb l’arribada dels reis, regals per a tots i màgia desbordada en un dels dies més emocionants de l’any.

Bicicletes, trens elèctrics, jocs de taula, jerseis… aquests són alguns dels regals que no han faltat sota de l’arbre del Mas.

Les Cabanyes pot presumir un any més de tenir els millors reis del Penedès!

Visitant el mapping digital de l’ajuntament de Vilafranca

04/01/2018

mas_mapping

Aquest Nadal els usuaris de la llar han aprofitat per viure de primera mà l’ambient festiu passejant pels carrers de Vilafranca. Per segon any consecutiu, la façana de l’ajuntament projecta un mapping digital amb motius nadalencs que decoren la plaça de la Vila, un autèntic espectacle de llum, música i color.

Aquesta ha estat una de les moltes activitats que hem pogut realitzar des del nostre servei de Llar-Residència des de les Cabanyes. A Mas Albornà creiem que les activitats lúdiques són un pilar fonamental per desenvolupar les capacitats creatives i de relació de les persones que viuen amb nosaltres.

El Centre Ocupacional s’avança a la celebració del Nadal

22/12/2017

tio-2017-co1

Els usuaris del Centre Ocupacional de Mas Albornà han fet una celebració avançada al dia de Nadal. La festa ha tingut com a protagonista una tradició que no pot faltar en cap casa per aquestes dates i que es converteix en un dels moments més esperats per tothom. Així, els nostres han fet cagar el tió, un tió que enguany ha sigut molt generós amb tots els participants.

El bon ambient i les ganes de passar-ho bé han predominat durant tota la vetllada i les felicitacions desitjant unes bones festes han completat una activitat que representa la darrera de l’any. El 2018, més.

Nou equipament de la brigada de neteja interna

20/12/2017

neteja-interna

Continuant amb la renovació de la nostra imatge corporativa iniciada fa uns mesos, també hem modificant el disseny de la roba laboral que utilitzem en els diferents serveis.

La brigada de neteja interna ha estrenat recentment un nou equipament, el qual consta d’uns pantalons de color blanc i un polo gris clar, que es complementa amb un calçat còmode i ergonòmic de color blanc. Amb aquest nou vestuari laboral es pretén maximitzar la comoditat d’aquests treballadors en la realització de les seves tasques de neteja de les nostres instal·lacions i equipaments.

La comoditat de l’equipament laboral és un del aspectes bàsics per a garantir el benestar dels nostres treballadors i treballadores i gràcies a accions com aquesta ho fem possible.

Reunió de final d’any del patronat

19/12/2017

foto_familia_patronat_2017

Aquesta setmana ha tingut lloc la reunió de final d’any del Patronat de Mas Albornà en un acte que es va fer a un dels espais del Celler Torres a Mas Rabell. Com cada any, en aquesta trobada es repassa la tasca de l’organització durant el darrer anyt i s’aprova el pressupost de l’any següent.

La reunió també va servir per donar la benvinguda als patrons que s’incorporen aquest any fruit dels recents canvis que s’han produït en diferents organitzacions que hi ha representades al patronat: Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia; Agustí Vallverdú, alcalde de les Cabanyes, i Andreu Batlle, de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Precisament, un dels punts de la reunió va servir per modificar els estatuts de la fundació per tal de recollir els canvis fruit de la Unió Empresarial del Penedès (UEP) a la FEGP.

A Mas Albornà considerem que fer un repàs anual de l’activitat és fonamental per a poder avaluar la nostra activitat, al mateix temps que es mostra el grau de compromís amb la transparència que té l’entitat.