Un treball de curs… a Mas Albornà

27/05/2016

centre-ocupacional1

Durant uns dies Mas Albornà ha parlat en anglès gràcies al treball de l’assignatura d’anglès d’una jove estudiant, la qual ha triat la nostra fundació com a eix temàtic.

Fa un temps la Marta, germana d’un treballador de la fundació i estudiant del segons cicle de ESO de l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, es va posar en contacte amb nosaltres per tal de realitzar un treball de l’assignatura d’anglès sobre la tasca de Mas Albornà com a entitat d’integració social i laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social.

Així, doncs, durant una setmana la Marta va poder veure com s’estructura la nostra fundació i en especial l’àrea d’atenció a la persona. Aquest treball comprèn un seguit d’entrevistes a diferents membres de la fundació (usuaris i treballadors) que es presenten en forma de publireportatge audiovisual amè i divertit.

Una gran experiència per ambdues bandes que contribueixen a fer més visible la nostra tasca.

Formació de reanimació cardiopulmonar

26/05/2016

formacio-dea-maformacio-dea-2

Durant el dia d’avui un grup de treballadors de la fundació Mas Albornà han participat en una formació de reanimació cardiopulmonar tant, a nivell manual com ha partir d’un DEA (un desfibril·lador automàtic)

El motiu d’aquesta formació és l’aprenentatge de les diferents tècniques de reanimació i en especial el DEA, ja que, en breu la fundació disposarà d’un d’aquests aparells per a possibles situacions d’emergència.

Així, doncs a la formació s’ha explicat com fer reanimacions a partir de casos pràctics per a resoldre aquesta mena de situacions.

Fem fires!

25/05/2016

fires_de_maig

Un any més, hem participat a Les fires de maig o dels enamorats de Vilafranca. Com cada any, aprofitem l’aparador que ens ofereix aquest reconegut esdeveniment per a la presentació d’un dels nostres nous serveis: La bugaderia.

L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull acompanyat de diferents personalitats del món comarcal i com a convidats hi van ser els mediàtics xefs Sergio y Javier Torres (protagonistes del programa de televisió espanyola “Torres en la cocina“) els quals, juntament amb l’alcalde, es van fotografiar al nostre estand.

fires de maig 2016A més a més, com cada any, també ens van visitar molts amics de Mas Albornà, entre els quals membres del centre ocupacional, els quals són els nostres millors incondicionals.

La Bugaderia La Bugaderia (www.AlaBugaderia.cat) és una iniciativa de base social amb la finalitat de crear oportunitats laborals a persones amb discapacitat i especials dificultats. Es tracta d’una bugaderia industrial dirigida a hoteleria, empreses i tintoreries. El projecte neix de la unió entre la Fundació Mas Albornà  i la Cooperativa Social del Penedès (amb una dilatada trajectòria en el sector de les bugaderies). La suma de persones, coneixement, capacitats i saber fer donen com a resultat una des les majors bugaderies del Penedès amb una àmplia carta de serveis.

Nosaltres també fem “La més típica”

24/05/2016

img-20160520-wa0002

img-20160520-wa0003

L’Atelier de confecció i serigrafia de Mas Albornà es troba a ple rendiment amb un encàrrec per als administradors de la Festa major de Vilafranca. Ja fa uns dies que l’equip de treballadors del nostre servei treballa intensament per complir amb l’entrega dels domassos per a la Festa major de Vilafranca d’aquest any.

DOMASSOS FESTA MAJOREls domassos mostren un dibuix de l’església de la vila acompanyat de la frase Festa Major!
Serigrafiats amb tinta blanca sobre una tela grana, aquests domassos guarniran els carrers durant els dies de la festa major.

Els administradors els han posat a la venda a la botiga de merxandising que tenen a les Fires de Maig de la capital penedesenca, aprofitant la gran afluència de gent que visita aquest esdeveniment.

Viu la Vinya a la Festa del Medi Ambient de Lavern

24/05/2016

fires_subirats_viu_la_vinya

Aquest cap de setmana els tallers de Viu la vinya han estat a la Festa del Medi Ambient de Lavern.
Un cop més, els monitors de Viu la vinya porten els seus tallers més enllà de les instal·lacions de la masia taller Viu la vinya.

Així, doncs, en aquesta ocasió la tipologia de tallers que es van plantejar des del nostre estand anaven dirigides al reciclatge i la sostenibilitat. La proposta partia de tres tallers de manualitats a partir de materials reciclats i un de planter de xiprers i pastanagues. Amb les activitats s’ha pretès mostrar que el reciclatge és un gran aliat per a una bona actitud de respecte al medi ambient.

Tot aquell que ha participat de les nostres activitats, s’ha endut a casa un planter de regal fet per ell.
Sens dubte, una  jornada per recordar plena de rialles il·lusions i bon humor per part de tots els assistents i els organitzadors de la fira. Pel que fa a la participació va ser molt positiva.

Des de la Masia taller de Viu la vinya valorem molt positivament la participació en aquesta fira i esperem repetir l’experiència l’any que bé.

La Bugaderia a les Fires de Vilafranca

15/05/2016

firesmaig2016

Del 20 al 22 de maig Mas Albornà serà present un any més a les fires de maig de Vilafranca. Enguany, el nostre estand es converteix en un autèntica bugaderia, on hi podreu veure com treballem en aquest nou servei que hem posat en marxa des de fa poc temps.

bugaderiaL’objectiu és fer visible i donar ressò a aquesta nova activitat que recentment hem posat en marxa, en col·laboració amb la Cooperativa Social del Penedès (la qual compta amb una dilatada trajectòria en el sector de les bugaderies).

Gràcies als seus coneixements i experiència en el sector, ens hem introduït en aquest àmbit, el qual funciona ja a ple rendiment i dóna feina a 3 persones amb la intenció d’ampliar el servei gràcies a les noves instal·lacions que actualment s’estan condicionant.

Aquesta és la sisena participació de Mas Albornà a les fires de maig de Vilafranca i ho celebrem transformat l’estant amb una Bugaderia. Tot aquell que ens vingui a veure també es podrà fer una foto al Photocall de La Bugaderia.

Des de Mas Albornà t’animem a participa de les nostres instal·lacions en aquesta edició de les fires.

Xerrades a Mas Albornà

13/05/2016

Xarrades Mas Alborna

Des de la Fundació Mas Albornà posem en marxa les Xerrades de Mas Albornà, un espai de coneixement en forma de xerrades adreçat a les famílies, treballadors i usuaris on s’hi tracten temes relacionats amb la discapacitat, el trastorn mental o el sector.

Així doncs, el proper 30 de maig iniciem aquesta nova activitat de la fundació amb la xarrada “l’autoestima dels pares d’un fill amb discapacitat intel·lectual”.

Des de Mas Albornà treballem dia rere dia per a millorar la vida de les persones que viuen amb nosaltres i creiem que aquesta és una bona manera de aconseguir-ho.

Quan: Dilluns 30 de maig
Hora: 18:30H
On: Auditori de l’edifici Virben (Plaça de la Verema, 1 Vilafranca del Penedès)

Us hi esperem!

Manualitats a l’IES Eugeni d’Ors

12/05/2016

img-20160418-wa0022

Dos grups del  nostre centre Ocupacional van anar a fer uns tallers a l’Institut Eugeni d’Ors de  Vilafranca del Penedès. Aquesta activitat s’ha inclòs en el marc d’activitats de la setmana de la no discriminació que anualment aquest centre educatiu organitza .

S’ha tractat d’una jornada impulsada pels alumnes de 1r ESO d’aquest institut  amb la finalitat de compartir un matí amb la creativitat i les arts plàstiques que realitzem diàriament amb els  usuaris del centre de dia de Mas Albornà, en definitiva, de viure un matí l’experiència de descobrir les capacitats diferents del col·lectiu de Mas Albornà.

La trobada compendre tallers a 5 classes de primer d’ESO, amb la participació d’un total aproximat de 125 alumnes.

img-20160418-wa0018

D’altra banda, i també en el marc de la setmana per la no discriminació, també vàrem traslladar aquests tallers a la fira d’entitats de Sant Salvador. Un espai idoni per a fer visible la nostra activitat.

Des de Mas Albornà treballem diàriament per a fer visibles les nostres capacitats d’una manera integradora i positiva, teixint xarxes i complicitats amb els nostres veïns de la comarca.

La Bugaderia en obres

10/05/2016

Obres a La Bugaderia

Fa uns dies que hem començat les obres per a les noves instal·lacions que acolliran La Bugaderia, el nou servei de bugaderia industrial iniciat per Mas Albornà fa uns mesos i que ara emprendrà una nova etapa de creixement i millora.

La BugaderiaLa Bugaderia (www.AlaBugaderia.cat) és una iniciativa de base social amb la finalitat de crear oportunitats laborals a persones amb discapacitat i especials dificultats nascut de la unió entre la Fundació Mas Albornà i la Cooperativa Social del Penedès (amb una dilatada trajectòria en el sector de les bugaderies). La suma de persones, coneixement, capacitats i saber fer donen com a resultat una des les majors bugaderies del Penedès amb una àmplia carta de serveis.

L’espai actual de La Bugaderia (inaugurat a principis d’any) a Les Cabanyes ja se’ns ha quedat petit i hem apostat per utilitzar les instal·lacions que Mas Albornà disposa al polígon de Sant Pere Molanta per habilitar l’espai de la nova bugaderia, de major capacitat i prestacions. La finalització de les obres es preveu que serà en dos mesos, moment en què es farà el trasllat a les noves instal·lacions.

A més a més, La bugaderia ha incrementat la seva cartera de clients amb la incorporació de Química Esteve i Gedia així com ofereix el servei de manteniment de la roba (costura de descosits, botons…)

Creixem amb Tres Grifería

07/05/2016

tresgriferia

A les darreres setmanes hem viscut un creixement en el nombre de treballadors a l’enclavament de Tres Grifería, passant de 6 a 9 operaris. Aquest augment del nostre equip permanent de treball a les instal·lacions de l’empresa és conseqüència d’un canvi en el plantejament productiu d’aquesta reconeguda organització, la qual cosa s’ha acompanyat d’un increment de les línies productives i la incorporació de nova maquinària.

Tot això ha representat per a Mas Albornà la possibilitat de crear 3 nous llocs de treball, és a dir, 3 noves oportunitats per al nostre col·lectiu així com confirmar també la confiança de Tres Grifería en la nostra feina.