Participem a la cursa del cava

21/10/2016

cursa_cava

Mas Albornà participarà el proper 30 d’octubre a la desena edició de la cursa del cava. Un repte divertit que esperem amb il·lusió i moltes ganes.

Com hem fet en altres edicions d’aquesta cursa solidària, la Fundació hi participa en dos vessants: d’una banda,el nostre servei de neteja viària col·labora amb la neteja de deixalles de la cursa un cop aquesta finalitza i, de l’altra, diferents persones de Mas Albornà seran voluntàries tot fent suport a l’organització, així com realitzant les tasques de “cotxe escombra” per ajudar a les persones que no puguin seguir la cursa.

Recordem que les diners recaptats en aquesta cursa solidaria es destinen a La Marató de TV3 que aquest any es dedicarà a l’ictus i les lesiona medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Des de Mas Albornà valorem molt la participació enesdeveniments que ens permeten també aportar el nostres granet de sorra, ja que són un element fonamental per a potenciar la capacitat de relació de les nostres persones amb la societat.

Punto Blanco i els mitjons

19/10/2016

llar_mas_alborna

La coneguda marca de mitjons i roba interior Punto Blanco ha fet una donació de mitjons al Servei de Llar- Residència de Mas Albornà.

Aquests mitjons seran utilitzats pels 54 usuaris del nostre servei residencial, els quals han rebut amb entusiasme el lot de mitjons que l’empresa Punto Blanco els ha fet arribar.

Des de Mas Albornà voldríem agrair aquesta donació. Gràcies a accions com aquesta nosaltres podem continuar treballant en la millora de les condicions de vides de les persones que viuen amb nosaltres.

Plantada d’arbres amb sentit

16/10/2016

Plantada d'arbres a Vilafranca

Mas Albornà, col·abora en el projecte “Rius amb vida al Penedès”. En el marc del cicle d’activitats previstes el proper diumenge, 16 d’octubre, està previst fer una plantació forestal a la riera de Llitrà, al seu pas per Vilafranca.

Plantada d'arbres a Vilafranca 2La jornada preveu la reforestació de la riera amb diferents espècies d’arbres autòctons del bosc de ribera del Penedès, com ara el freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia), l’àlber (Populus alba) i el salze (Salix alba).

En una primera fase es preveu la plantació de plançons de diferents espècies d’arbres autòctons del bosc de ribera del Penedès, com ara el freixe de fulla petita, l’àlber i el salze. Així mateix, al llarg del mes d’octubre, la Fundació Mas Albornà a través del seu Servei de Jardineria hi plantarà més de seixanta arbres d’aquestes mateixes espècies, però de majors dimensions.

Aquesta activitat organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca compta amb el suport de l’ADF La Carrerada, la  Fundació Mas Albornà i laFundació Miguel Torres dins el marc del projecte “Rius amb vida al Penedès”.

Xerrada “Planificació de futur”

15/10/2016

segona_xerrada_mas_alborna

El passat 10 d’octubre va tenir lloc una nova xerrada amb les famílies, un cicle de xerrades organitzat per l’àrea d’atenció a la persona de Mas Albornà amb la voluntat de ser un espai de coneixement en forma de xerrades adreçat a les famílies, treballadors i usuaris on s’hi tracten temes relacionats amb la discapacitat, el trastorn mental o el sector.

Amb el nom: “Planificació de futur”, s’han tractat aspectes com què fer quan les persones amb discapacitat o els seus familiars es fan grans i quins reptes afronten. De la mà d’un expert en la psicologia especialitzat en aquestes qüestions, la trobada  va acollir una quarantena de persones que varen assistir per debatre sobre aquesta qüestió amb la què conviuen diàriament.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament l’assistència rebuda en aquesta segona xerrada i esperem molt sincerament que us hagi resultat profitosa.

L’acte ha comptat amb el suport de:

dincat

ministeri

Un tomb amb la Policia Local

13/10/2016


Aquest és el vídeo que La Productora de Mas Albornà ha realitzat per la Policia Local de Vilafranca.

Aquest vídeo és va presentar el passat 29 de setembre a l’auditori de la vila, en motiu de la Jornada Patronal de la Policia Local de Vilafranca.

El vídeo pretén explicar d’una manera global i amena la tasca que la Policia Local desenvolupa a Vilafranca a través  de la passejada a peu de carrer conduïda pel cap de la Policia Local, Albert Romero acompanyat d’una petita ciutadana de Vilafranca els quals presenten les diferents tasques policials a través de trobades amb diferents agents del servei.

Mas Albornà celebra el dia de la Salut Mental

10/10/2016

taula_salutmental-1024x443

Un any més la Fundació Mas Albornà participarà en la celebració de la Setmana de la Salut Mental a Vilafranca del Penedès. Cada 10 d’octubre se celebra el dia de la Salut Mental i aquest any tots junts tornarem a treballar per a la sensibilització vers aquest col·lectiu.

Així doncs, el proper 15 d’octubre, totes les entitats d’aquest àmbit que es troben adherides a la Taula per la Salut Mental tenen una cita a la plaça Penedès d’11 a 13:30 del mig dia.

Aquesta jornada consistirà en un conjunt d’activitats lúdiques i educatives relacionades amb la salut mental. Tot aquell que ho desitgi podrà gaudir de les següents activitats.
-    Taller de globus amb missatges de sensibilització. Especialment dirigit als més petits
-    Photocall “Posa la cara per la salut mental”
-    Actuació musical a càrrec de Carla Martí i Oriol Casals
-    Taller “Com vas?”. Atreveix-te, parlem de salut mental sense embuts!
-    Col•laboració de l’Escola Municipal de Música
-    Conta-contes per a infants
-    Actuació musical del grup TRIBARI
-    Lectura del manifest per la Salut Mental a càrrec dels membres del Turó-Familiars i Amics
-    Parlaments institucionals a càrrec de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Anna Doblas i del Conseller de Salut del CCAP, Francesc Edo.
-    Enlairament de pilars per la Salut Mental

Des de la fundació estem segurs que aquesta adhesió a la Taula de Salut Mental ens ajudarà a tots a seguir treballant en bona línia i anar millorant les condicions del col·lectiu.
No hi falteu!

Les noves activitats del CO

09/10/2016

activitatsco

L’equip de treballadors i usuaris del centre ocupacional de Mas Albornà inicia la creació de noves activitats. Aquesta tasca permetrà seguir desenvolupant les capacitats creatives de la nostra gent. Un repte, el qual, intentem millorar dia rere dia.

Amb aquests nous tallers es pretén crear un nou catàleg d’activitats que ens permetrà ensenyar tots els processos i tasques realitzats des del principi fins al final de cadascun dels diferents projectes.

Des de Mas Albornà treballem per a millorar les capacitats creatives i el desenvolupament de les nostres persones i amb accions com questa ho continuem fent possible.

L’esprint final al calendari

06/10/2016

masalborna

La reconeguda corredora Emi Pallero i el Juanma són els protagonistes d’una de les 12 fotografies que configuren el nostre calendari social 2017. Amb una instantània realitzada a les pistes d’atletisme de Vilafranca del Penedès, aquesta premiada corredora ha volgut participar amb tota la seva il·lusió i un gran somriure, amb la finalitat de constribuir a transmetre la vitalitat de les persones de “joventut acomulada” com ella, la qual participa (i guanya) les principals competicions mundials.

Des de Mas Albornà volem agrair a l’Emi que hagi volgut formar part de l’experiència i desitjar-li molta sort en la participació de les competicions.

Només ens falta una fotografia per completar el que serà el nou calendari de Mas Albornà 2017. La desena edició d’aquest projecte tant esperat i desitjat a casa nostra.

A tots aquells que ho feu possible moltes gràcies!

La Bugaderia a ple rendiment

28/09/2016

La Bugaderia. Roba neta. Compromís socialDonem per finalitzades les obres d’adequació de La Bugaderia, a les noves instal·lacions del carrer Montseny al Polígon Industrial Sant Pere Molanta (Olèrdola).

El nou espai ja està totalment equipat i actualment el servei de Bugaderia ja està treballant a ple rendiment. Amb aquestes obres hem aconseguit una millora en l’espai i la capacitat de treball, ja que amb el trasllat hem guanyat en metres quadrats que ens permetran atendre més comandes i donar servei a nous clients.

La BugaderiaUn dels punts forts de La Bugaderia és l’aposta pel medi ambient i el respecte ambiental. En aquest sentit, s’han instal·lat 16 plaques solars al sostre de La Bugaderia que ens permet escalfar l’aigua necessària per fer la nostra feina.

La Bugaderia és un projecte de base social promogut conjuntament per Mas Albornà i la Cooperativa social del Penedès.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament aquesta aposta per les energies netes, ja que suposa un enriquiment per tot el projecte, a més a més de crear oportunitats laborals per les persones de la fundació.

Eduard Punset al calendari de Mas Albornà

27/09/2016

punset

Amb la fotografia feta avui, el calendari de Mas Albornà 2017 arriba a la desena instantània de la mà d’Eduard Punset. El reconegut jurista, escriptor, economista i divulgador científic  ha volgut participar i col·laborar amb el nostre calendari social i ho ha fet acompanyat del Joan.

Aquesta fotografia s’ha realitzat les instal·lacions del CosmoCaixa i serà una de les 12 que configuraran aquest calendari 2017 dedicat a la gent gran activa i vital. Des de Mas Albornà valorem molt positivament la voluntat de participació de tots els protagonistes d’aquest calendari social.

Volem agrair molt sincerament també a tot l’equip del CosmoCaixa la possibilitat d’haver pogut realitzar aquesta fotografia a les seves instal·lacions així com del fotògraf, Miquel Rota i el dissenyador, Bildi Grafik, els quals treballen deseinteressadament en aquest projecte amb gran entusiasme.