01/12/2016

NADAL I LA FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ MARIDEN VI AMB UN PROJECTE SOCIAL I RESPONSABLE

Nadal i la Fundació Mas Albornà (fundació dedicada a crear oportunitats a persones amb discapacitat i trastorn mental) impulsen un projecte solidari impulsat conjuntament i que pren forma de vi.

El projecte Verema Singular. Junts fem camí és un vi vinculat a la Fundació Mas Albornà i el seu projecte social gràcies a l’import destinat per cada Nadal 1510 Verema Tardana (2€ per ampolla venuda durant el 2017) a finançar un projecte social consistent en la renovació del mobiliari (sofàs, prestatgeries, taules…) de la llar-residència de Mas Albornà, un servei que dóna un habitatge a 54 persones de la fundació.

A més, el vi ha comptat amb el treball de deu treballadors de Mas Albornà els quals han participat en la verema d’una vinya de Macabeu que es destina exclusivament a l’elaboració del vi dolç Nadal 1510 al qual s’hi ha vinculat un projecte social.

El projecte Verema Singular. Junts fem camí, neix del compromís de Nadal i Mas Albornà a favor de la creació d’oportunitats per a la gent del territori, i més concretament per a aquelles persones amb especials dificultats d’integració social i laboral.

Maridatge responsable amb Nadal

29/11/2016

presentació als mitjans

Avui s’ha presentat als mitjans de comunicació al VINSEUM de Vilafranca el projecte VEREMA SINGULAR. Junts fem camí, el qual uneix Caves Nadal i Mas Albornà. La data de la presentació d’aquest projecte al públic coincideix amb el dia internacional de la discapacitat: el proper 3 de desembre.

VEREMA SINGULAREl projecte Verema Singular. Junts fem camí neix amb voluntat de continuïtat i es presentarà en societat en un acte al Vinseum de Vilafranca el dissabte 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Deu treballadors de Mas Albornà han participat en la verema d’una vinya de Macabeu que es destina exclusivament a l’elaboració del vi dolç Nadal 1510 al qual s’hi ha vinculat un projecte social.

El projecte Verema Singular. Junts fem camí, neix del compromís de Nadal i Mas Albornà a favor de la creació d’oportunitats per a la gent del territori, i més concretament per a aquelles persones amb especials dificultats d’integració social i laboral. La iniciativa consta de tres eixos vertebradors: el treball a la vinya, la implicació en el producte i el retorn solidari.

El treball a la vinya ha consistit en la participació de deu treballadors de Mas Albornà en les tasques de verema d’una vinya de Macabeu que es destina íntegrament a l’elaboració d’un dels vins dolços del celler, el Nadal 1510 verema Tardana. Nadal ha escollit aquesta vinya per la singularitat de la verema, ja que el raïm es cull força més tard, entre final d’octubre i principi de novembre, quan el gra està al límit de maduració i aporta els sucres naturals que permeten elaborar aquest vi dolç d’edició limitada.

La implicació en el producte rau en el fet que les ampolles de Nadal 1510 verema Tardana presenten un packaging diferent i únic: bosses de serigrafiades i confeccionades a l’Atelier de Mas Albornà. Les bosses aporten un valor afegit al vi a través del retorn social que hi ha al darrere (ha generat feina al col•lectiu de Mas Albornà) i l’exclusivitat (les bosses estan fetes a mà una per una).

Finalment, el retorn solidari que hi ha al darrere del projecte Verema Singular. Junts fem és gràcies a l’import destinat per cada Nadal 1510 Verema Tardana (2€ per ampolla venuda durant el 2017) a finançar un projecte social impulsat per la Fundació Mas Albornà. El projecte consisteix en la renovació del mobiliari (sofàs, prestatgeries, taules…) de la llar-residència de Mas Albornà, un servei que dóna un habitatge a 54 persones de la fundació.

Xavier Nadal, director general de Nadal, creu que aquest projecte de col•laboració amb la Fundació Mas Albornà “consolida l’aposta del celler en aquells projectes de responsabilitat que donen valor al territori i la seva gent”. Per la seva part, Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació Mas Albornà conclou: “la col•laboració amb empreses del territori no només enriqueix el Penedès sinó que crea riquesa social i econòmica per ambdues bandes; només cal trobar l’encaix i el projecte més escaient”.

Accediu al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=WcoX2eT2TKA

Un mes de gestió al centre de Torrelavit

28/11/2016

Centre de l'aigua de Torrelavit

Tot just celebrem el primer mes de gestió del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit per part de Mas Albornà.

El Centre és un espai de nova creació que  narra l’estreta relació entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podreu endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

Mas Albornà, a través de la feina de 3 professionals s’encarrega de la gestió de l’equipament (atenció al visitant, gestió de la botiga i dels espais i properament, les visites guiades) en un projecte que aporta més component social al projecte.

El centre roman obert els dissabtes, diumenges i festius de 10.30 h a 14.30 h i es faran properament visites concertades per a grups entre setmana.

Per a més informació i gestió de reserves http://cdiaiguadetorrelavit.com/ i s’ha de trucar al  635 55 32 95 o bé via mail a turisme.aigua@torrelavit.cat

Ens sumem al gran recapte

25/11/2016

gran recapte

Avui és el dia del Gran Recapte i Mas Albornà, com porta fent els darrers anys, s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa solidària aportant el seu gra de sorra.

Així, 18 usuaris del Centre Ocupacional han fet de voluntaris a diferents supermercats de Vilafranca i Sant Pere Molanta (Olèrdola), contribuint, d’aquesta manera, a la recaptació de queviures per al Banc dels Aliments.

Participar en iniciatives socials i solidàries és també una manera de promoure la nostra particiapació i integració social.

Tret de sortida a la campanya de civisme a Torrelavit

25/11/2016

Penjada cartells campanya Torrelavit

Avui el consistori de Torrelavit ha estat el primer a sumar-se a la campanya de civisme que acaba d’iniciar-se en aquesta localitat de  l’Alt Penedès. La campanya de civisme ha estat promoguda per l’ajuntament de Torrelavit i compta amb el suport de Mas Albornà.

informadors civismeDe de fa un temps, l’Ajuntament de Torrelavit ha observat l’augment d’alguns comportaments incívics, els quals entorpeixen la bona convivència i malmeten espais comuns. És per això que s’ha cregut necessari posar en marxa aquesta campanya, la qual es desenvoluparà durant el que queda d’any i que pretén millorar el civisme dintre del municipi i sensibilitzar de la importància de seguir algunes recomanacions i normes bàsiques per conviure plegats fent especial atenció a tres problemes que preocupen especialment: la tinença d’animals -especialment gossos- ja que hi ha propietaris que no els lliguen, no els censen o no recullen els seus excrements; el mal ús dels contenidors, ja que molts veïns no dipositen les bosses dintre dels contenidors correctament o hi deixen andròmines al voltant; i, finalment, els aparcaments incívics, en detectar-se cotxes estacionats davant de sortides privades.

A partir del divendres dia 25 dos informadors de Mas Albornà convenientment identificats treballaran a peu de carrer i faran accions porta a porta per establiments, espais públics i domicilis.  La tasca dels informadors es veurà complementada amb cartells distribuïts en diferents punts del municipi així com fulletons de suport a la campanya. A més a més, el dia 16 de desembre, els agents cívics visitaran l’escola JJ Ràfols, on hi realitzaran dos tallers de civisme per als escolars de primària.

La Fundació Mas Albornà compta amb una dilatada experiència en la promoció de campanyes de sensibilització, tant ambientals com de civisme, i aporten a aquestes accions un vessant social i d’integració que enriqueix el valor de la campanya

(reflexions) El maltrato

25/11/2016

maltrato

Aquest és un espai per a la les reflexions i testmoniatges de les persones de Mas Albornà.

Coincidint amb el dia internacional de la violència contra les dones, compartim amb vosaltres aquestes reflexions.

Hay hombres que son bestias porque maltratan y humillan a las mujeres. Muchas mujeres que son maltratadas lo viven en silencio por miedo. Pero yo creo que no tendrían que callar esas cosas.

El maltrato no es solo con golpes, el maltrato psicológico puede ser peor porque las anula como personas y mina su autoestima.

Cada semana muere una mujer a manos de sus parejas. El hombre no es nadie para decidir quién tiene que morir y de qué modo.

Vivir el maltrato en silencio es un error, sé que el miedo te puede frenar pero hay centros y personas que pueden ayudar a estas mujeres.

Las mujeres que denuncian a sus maltratadores creo que son muy valientes, aunque a veces cuando les hacen caso, ya es demasiado tarde.

Sé que el maltrato nunca se va a acabar pero la mujer que es maltratada no se la tendría que callar, debería salir a la calle, denunciar a estas bestias y no ser objetos.

Jaume, treballador de Mas Albornà.

Estudiants de Mèxic ens visiten

18/11/2016

centreocupacional

El centre ocupacional de Mas Albornà va rebre una visita molt especial. Una vintena d’estudiants mexicans del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona (CETT) van visitar la nostra organització en el marc d’una de les assignatures de lideratge social i RSC.

La visita va començar amb una presentació de la Fundació acompanyada de diferents vídeos de suport. Un cop fetes les presentacions, es van visitar les instal·lacions del Centre Ocupacional per acabar amb un taller compartit amb alguns dels usuaris del nostre centre ocupacional .

Aquesta experiència ha estat molt enriquidora per ambdues parts. El doble valor que representa per a nosaltres poder ensenyar el que fem i també aprendre d’altres entitats o col·lectius és fonamental per a enriquir-nos i teixir xarxes.

Des de Mas Albornà voldríem agrair molt sincerament aquesta visita i esperem poder tornar-los a oferir casa nostra en una altre ocasió.

Fins aviat!

Sortida a El Vendrell

17/11/2016

fotogrupventall

El grup d’usuaris en procés d’envelliment del nostre centre ocupacional visita els membres del centre ocupacional “El Ventall” de la Fundació Santa Teresa del Vendrell. Aquesta és una més de les diverses trobades que aquestes dues entitats organitzen anualment per tal de conèixer-se i compartir experiències entre tots.

Aquesta vegada vam ser nosaltres els afortunats en gaudir de la seva hospitalitat. Després d’un magnífic esmorzar acompanyat de rialles i bon humor i d’una visita per les instal•lacions tots plegats vam anar a fer un tomb per la petita muntanya que hi ha la vora.

Aquesta experiència ha estat molt positiva i ens ajuda a crear vincles i amb altres centres com el nostre.

Gràcies a tots per fer-ho possible

Fins la propera!

Nova retolació corporativa dels nostres vehicles

11/11/2016

masalborna

Un dels darrers passos del canvi del nostre logotip ha estat la retolació de la nostra flota de vehicles.

Ja hem fet la primera retolació i estem treballant per, de mica en mica, disposar el més aviat possible de tots els nostres vehicles i maquinària amb la nova imatge.

Amb aquestes retolacions, finalitzarem el canvi d’imatge.

Un any més a la cursa del cava

10/11/2016

cursa_cava_alborna

El passat diumenge 30 d’octubre vam participar a la cursa solidària “País del cava” que es fa des de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní. Com ja vam fer en anteriors edicions, la nostra participació va ser com a voluntaris i com a participants.

Cada any el nostre servei de neteja viària col·labora amb la neteja de deixalles de la cursa un cop aquesta finalitza i, de l’altra, diferents persones de Mas Albornà varen ser voluntàries tot fent suport a l’organització, així com realitzant les tasques de “cotxe escombra” per ajudar a les persones que no van poder seguir la cursa.

I per no ser menys, molts de nosaltres també vam prendre part a la cursa, cadascú al seu ritme.

Esperem poder continuar formant part d’aquesta iniciativa solidària, els fons recaptats de la qual es destinen a la Marató de TV3