L’economista Arcadi Oliveres, al calendari de Mas Albornà

25/08/2016

Arcadi Oliveres i Vicente. Calendari Social Mas Albornà 2017

Ja hem fet la novena sessió del Calendari Social de Mas Albornà 2017.

En aquesta ocasió, la foto la vam fer a casa de l’economista i professor de la UAB, Arcadi Oliveres tots envoltats de llibres, com no podria ser d’una altra manera. La fotografia mostra l’Arcadi i el Vicente fullejant uns llibres i així passaran a formar part del proper Calendari 2017.

El calendari social de Mas Albornà 2017 té aquest any com a eix conductor la vitalitat de les persones grans. A través de les fotos, volem mostrar les nostres persones acompanyades de gent gran molt activa i vital, valors que compartim amb ells.

Des de Mas Albornà agraïm la col·laboració de totes les persones, tant les cares conegudes com les anònimes, en aquesta iniciativa social en la seva desena edició.

Gràcies a tots per fer-ho possible!

El Cargol i Mas Albornà

22/08/2016

mas_alborna_el_cargol

Des de fa uns mesos un grup de 8 membres del centre ocupacional realitzen la difusió del setmanari  El Cargol als establiments del centre de Vilafranca. Una activitat que ens permet entrar en contacte, saludar i conèixer de més aprop els botiguers de Vilafranca i que gaudim molt en fer-la.

El darrer dia abans de de vacances d’estiu ha estat un dia especial, perquè abans de començar-les,  tot l’equip ha volgut acomiadar-se  amb una sorpresa per tots els membres de la redacció d’aquest setmanari. Els hem lliurat  un diploma d’agraïment acompanyat de dos productes artesanals elaborats des del nostre centre ocupacional.

La finalitat d’aquest obsequi és agrair el compromís que hem rebut per part de tots els treballadors d’aquest setmanari amb el nostre projecte. Des de Mas Albornà treballem per crear oportunitats d’integració i socialització de les nostres persones a partir de diferents activitats com aquesta.

Amb les mans a la massa

18/08/2016

img_4956

Avui hem fet la vuitena sessió de fotos que formaran part del nostre calendari social 2017.

Aquest cop, la sessió fotogràfica ha estat a la residència d’avis La Torrassa de l’Hospitalet del Llobregat , concretament a la seva cuina, on els avis d’aquest equipament participen en les activitats culinàries.

La fotografia ha volgut transmetre la vitalitat que envolta aquesta iniciativa i per això hem muntat un set de fotografia enmig dels fogons. Els protagonistes han estat el Jose, l’Adoración i el Fernando, el cap de cuina.

L’Adoración ja fa uns anys que participa de manera activa en l’elaboració del menjar que diàriament es serveix a tots els usuaris del centre i la cuina sempre ha estat un dels seus grans plaers.

Des de Mas Albornà voldríem agrair molt sincerament a tot l’equip de la residència La Torrasa per haver-nos deixat entrar a casa seva.

El calendari de Mas Albornà és un projecte viu que cada any ens ofereix la possibilitat de seguir visitant persones i indrets diferents. Aquest any encara ens falten algunes sessions més per donar vida a l’any 2017.

Gràcies a tots per fer-ho possible

El doblet fotogràfic a Inglada Via

11/08/2016

foto-pere-tapies

Continuem a tota màquina amb la realització del calendari social 2017!

Molta gent comença les vacances a ritme d’estiu i nosaltres ho volem fer amb la simpatia del Pere Tàpias. Aquest reconegut cantautor, gastrònom i locutor de ràdio ha vingut fins la residència Inglada Via de Vilafranca del Penedès per a participar al nostre calendari acompanyat del Juanín i del sr. Magí, els quals han compartit plegats aquesta instantània.

En aquest mateix escenari i comptant amb la participació de tots els membres de la residència Inglada Via hem fet una altra de les fotografies, aquesta vegada amb la Margarita, la qual es va fotografiar amb tot l’equip de treballadors i usuaris d’aquesta entitat centenària de la vila.

mas_alborna_inglada-via

Tot plegat, un conjunt sensacions que fan possible que aquest projecte continuï viu i fent gaudir a tots aquells que i participen.

Des de Mas Albornà volem seguir agraint la col•laboració desinteressada de totes aquelles persones que dia  a dia ens ajuden a fer-lo realitat.
Gràcies a tots!

Finalitza el curs d’anglès d’estiu

05/08/2016

curs_angles_ma

Posem punt i final al curs d’anglès de l’acadèmia vilafranquina  St Paul’s English. Aquest estiu tels membres de Mas Albornà que ho han volgut han pogut aprendre anglès. Des de fa anys, aquesta escola d’anglès ofereix de manera gratuïta a les nostres persones la possibilitat d’aprendre aquesta llengua durant l’estiu.

Així, doncs, durant tot un mes s’han realitzat sessions on l’anglès ha estat la llengua mare. Una gran experiència per a tots!

Des de Mas Albornà volem agrair molt sincerament el suport de l’escola i la possibilitat de poder oferir aquest curs a la nostra gent i esperem poder veure’ns l’estiu vinent.
Gràcies  St Paul’s English!

El centre ocupacional tanca per vacances

29/07/2016

ocupacional-de-vacances

Avui divendres 29 de juliol el centre ocupacional de Mas Albornà tanca per vacances! Fins al més de setembre tots els usuaris i monitors del nostre centre de dia gaudiran d’unes merescudes vacances d’estiu.

Ara és temps de descansar i que millor, que fer-ho acompanyats de la família i els amics a la platja, a la piscina o al muntanya.

Per celebrar aquests dies de descans, avui ha estat un dia especial i per això entre tots han organitzat una festa de comiat, fantàstica i plena de somriures i bons desitjos per a tots.
Bon vacances, ens retrobem al setembre!

Tots a nedar a la piscina de Vilafranca

27/07/2016

piscina-soi_ma

Des de l’última setmana de juny i durant aquest darrer mes, un grup de membres del centre ocupacional Mas Albornà ha participat de cursos de natació al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

L’estiu és sempre un bon moment per estar dins l’aigua i aprendre o perfeccionar la natació. I això és el que han pogut fer diferents usuaris del Centre Ocupacional. Durant tot l’any des de la fundació potenciem l’activitat  física i la de piscina és una d’elles ja que contribueix a la millora de les capacitats de mobilitat i desenvolupament de les nostres persones.

ixí doncs, han estat 5 setmanes de pràctica de la mobilitat dins l’aigua on la il·lusió, l’activitat física i les ganes de passar una bona estona han estat el denominador comú..

Artesania a la festa major de Les Cabanyes

25/07/2016

artesania2

Mas Albornà, a través dels articles artesanals que elaborem al nostre centre ocupacional, torna a participar de la festa major de Les Cabanyes, com ha vingut fent els darrers anys. La comissió de festes ha comptat amb la nostra petita aportació a la festa i nosaltres hi participem encantats amb els nostres articles artesanals.

Aquesta és una bona ocasió per a continuar fent visible la tasca que es realitza diàriament des del nostre centre de dia i ens omple d’orgull poder ser part activa en les celebracions dels municipis on hi tenim arrelament.

artesania Les Cabanyes és un poble on Mas Albornà hi té petjada ja que és el lloc que va veure néixer la fundació i on hi tenim la nostra residència, el “Mas”. La participació de les nostres persones en el teixit festiu i cultural és des de sempre, un fet normalitzat a Les Cabanyes.

Durant els actes de la festa major, hi haurà exposat a la sala cultural els articles que elaborem en els nostres tallers ocupacionals amb diferents tècniques i materials. Aquesta exposició es podrà visitar del 3 al 9 d’agost l’edifici del Centre Cultural de les Cabanyes.

Us hi esperem!

Reportatge: 1 any de Mas Albornà a Vilafranca

22/07/2016

repor_mas_alborna_1

Ara el reportatge de Mas Albornà ja a la teva disposició!Ja fa un any que el centre ocupacional de Mas Albornà es va traslladar a l’edifici “Virben” del Barri de Les Clotes de Vilafranca del Penedès, a la plaça de la Verema número, 1.

Fa uns dies l’equip de TN Produccions va enregistrar un reportatge per mostrar la nostra adaptació a la vila durant aquest any el qual ja s’emet a Penedès TV. La finalitat del reportatge és donar a conèixer el canvi que ha representat el trasllat de les nostres instal·lacions a la capital penedesenca així com algunes de les noves activitats que hem pogut iniciar fruit d’aquest trasllat i que realitzem en diferents espais públics de Vilafranca.

repor_mas_alborna_2


Així, durant el reportatge es pot copsar com els membres de la fundació s’han integrat totalment en les activitats del dia a dia de la vila. Anar a correus, a fer encàrrecs o visitar la biblioteca, són algunes de les activitats que es podran veure en aquest vídeo.

Podeu accedir-hi al reportatge a través d’aquest enllaç

Ens fem grans, El Calendari Social de Mas Albornà 2017

20/07/2016

llongueras-def1

Des de fa uns dies, hem començat a fer les sessions de fotos del nou calendari de Mas Albornà. Aquest és el desè calendari que promovem i c0m a aniversari, ens fa molta il·lusió créixer i continuar aquest engrescador projecte.

El calendari social de Mas Albornà 2017 té aquest any per tema/ eix conductor la vitalitat de les persones grans (o de joventut acumulada). A través de les fotos, hem mostrat les nostres persones acompanyades de gent gran molt activa: des de les bastoneres de Sant dirà de Besòs, fins a l’equip de natació sincronitzada de Barcelona, passant pel Lluís Longueras o la Carmen, una trapezista de 94 anys.

Plantegem fer 12 fotografies on hi apareguin gent gran acompanyats per persones de la nostra fundació fent activitats que demostrin la seva actitud  vital. Alguns dels exemples són un grup d’àvies que fan natació sincronitzada o uns altres que han gravat un vídeo musical. Les fotografies combinen cares anònimes amb conegudes com les del comunicador Pere Tàpias, l’economista Arcadi Oliveras o el divulgador cinetífic Eduard Punset i el perruquer Lluís Llongueras.

A més comptem amb la col·laboració de la Residència Inglada Via (la qual celebra el seu centenari) i el suport de l’ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials)

EL CALENDARI SOCIAL DE MAS ALBORNÀ

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense ànim de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Volem fer visible la nostra tasca i normalitzar el nostre col•lectiu i el calendari és una gran eina. Es distribueix amb El 3 de Vuit (setmanari penedesenc) i també l’hem repartit amb el Diari Ara, per exemple.

Durant aquests 10 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actors com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.

El calendari social de Mas Albornà es realitza de manera altruista: tant els fotògrafs com els dissenyadors gràfics ho fan de manera gratuïta, amb la finalitat de col•laborar amb la tasca de la Fundació. A través de patrocinadors financem la impressió dels calendaris.

Més informació del calendari
Vídeo del calendari social de Mas Albornà