300 trons exhaurits en 3 dies!

23/05/2018

trons1

Tot esforç ha de tenir la seva recompensa i la intensa feina duta a terme pels usuaris del Centre Ocupacional aquests darrers dies per tenir a punt els 300 trons encarregats pels administradors de la Festa Major 2018 de Vilafranca s’ha vist premiada. Tots els trons que havien elaborat per a les Fires de Maig, la primera gran cita del marxandatge de la Festa Major amb els clients, es van exhaurir al final dels tres dies que dura el certamen multisectorial.

L’equip de l’Ocupacional està molt satisfet per la resposta del públic, ja que els trons han agradat molt a tothom. I ara se’ls torna a girar feina perquè cal produir més unitats. La previsió inicial era de fer-ne prop de 800, tot i que el quintet administrador no descarta augmentar finalment aquesta xifra.

Així que, tot a punt: roba, farcit, anelles, fil, cola i… a produir!

La bijuteria s’incorpora al servei de Voluntariat

23/05/2018

20180522_102419

La família de Mas Albornà continua creixent i ho fa amb la incorporació d’una nova voluntària. Es tracta de l’Eva, que posarà els seus coneixements al servei del centre ocupacional realitzant una activitat de bijuteria.

A partir d’ara s’encarregarà de traspassar els coneixements, ensenyar les tècniques i utilitzar els materials necessaris per a l’elaboració de peces de bijuteria als monitors del centre.

L’objectiu de l’activitat és poder desenvolupar aquest taller amb el conjunt d’usuaris del centre ocupacional que hi estiguin interessats.  Avui ens ha portat una mostra dels productes que realitza i ha començat a elaborar la pasta amb els usuaris del centre.

Mallart 1916 aprofita l’aparador de les Fires

21/05/2018

img_20180518_123258

Les Fires de Maig 2018 s’han convertit en el millor aparador per donar a conèixer Mallart 1916 com a marca que continua el fil de l’empresa de la Llacuna, ara en aliança amb Mas Albornà.  Durant els tres dies de fira han sigut moltes les persones que s’han acostat a l’estand que Mallart ocupava a la denominada plaça del Vi i no han perdut l’oportunitat de tastar els seus productes artesanals. Per tot això, els responsables de Mallart valoren molt positivament el seu pas per les Fires i tanquen el seu debut amb bones sensacions.

Els visitants, a més de tastar, també podien adquirir els diferents productes en exposició. Tothom que realitzava una compra era obsequiat amb una bossa Mallart i també entrava en el sorteig d’un lot d’embotits si omplia la butlleta. El sorteig es realitzarà pròximament i s’anunciarà el nom del guanyador.

20180518_1346541

El pas de Mallart 1916 per les Fires 2018 començava divendres al matí amb la inauguració. Fins a l’estand s’hi van acostar algunes de les autoritats que van donar el tret de sortida al certamen. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el regidor de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruíz; el regidor de desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i el regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, van ser alguns dels membres de la corporació municipal que van passar per l’estand de Mallart i van degustar el seus productes. El mateix van fer el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i el director de la DO Penedès, Francesc Olivella.

Sessió formativa al voltant de prevenció de riscos

18/05/2018

20180517_112946

L’empresa Social Partners va ser l’encarregada d’impartir una jornada de formació sobre riscos laborals i penals a l’equip directiu i càrrecs intermedis de Mas Albornà.

Durant la sessió es van exposar diversos casos reals de situacions de risc que, en determinats casos, poden afectar el desenvolupament d’una organització. En aquest sentit, es va informar de la importància del concepte “compliance”, un conjunt de bones pràctiques i maneres d’actuar de les organitzacions per detectar i avaluar riscos operatius i legals.

Els formadors de Social Partners van dividir les seves explicacions en dos blocs, un relacionat amb el terreny laboral i un altre amb l’assistencial. Els experts consideren que el sector, en estar ben cobert en el cas d’alguna incidència, corre el risc de caure en la relaxació de les formes i procediments, un fet que aboca a riscos que no caldria córrer i que, en el cas, que s’assumeixin, decidir com minimitzar-los.

Després d’una part participativa, en què es va proposar resoldre un cas pràctic i real, es van oferir unes conclusions que es resumeixen en treball en equip, elaboració de protocols per a cada activitat que es dugui a terme, eliminació de riscos intolerables i reduir els significatius i moderats, la designació d’una única persona responsable i, davant d’un incident, informar de seguida l’entitat per tal que prengui mesures.

Un cap de setmana al Vadefires

18/05/2018

vade-fires-canyelles

Aquest cap de setmana un grup de la Llar- Residència de Mas Albornà ha visitat la fira de Canyelles. Gastronomia, activitats lúdiques i tallers d’artesania, entre d’altres han fet d’aquest esdeveniment un espai magnífic per gaudir tots junts.

El Vade Fires concentra tots els sectors importants de la població en un únic cap de setmana, un certamen que, junt amb la fira de Santa Llúcia, és el més destacat de l’any a la població.

En un dia assolellat i calorós els nostres protagonistes van poder gaudir d’una passejada pels diferents estands i després de fer un tomb, a gaudir d’un bon vermut a l’aire lliure.

Des de Mas Albornà treballem per afavorir el bon desenvolupament de les nostres persones i aconseguir que puguin desenvolupar les seves capacitats d’autonomia i benestar personal i gràcies a activitats com aquesta ho fem possible.

Volem treure’ns el carnet de conduir!

18/05/2018

cotxe_carnet_msalborna

Des de fa un temps la Gemma, una de les persones que col·labora com a voluntària amb la fundació Mas Albornà, imparteix unes classes de suport en la teòrica del carnet de conduir.

Aquestes lliçons, adreçades a tres treballadors de la fundació interessades en aprovar la teòrica del carnet de conduir, s’imparteixen cada dimarts de 16 a 17 hores a les oficines de l’edifici Virben.

Aquesta és una activitat molt important, ja que, ens permet continuar oferint oportunitats a la nostra gent. El carnet de conduir representa un pas més en el desenvolupament de l’autonomia personal i aprendre la normativa de circulació és fonamental per a aconseguir-ho.

D’aquesta manera i gràcies a l’esforç desinteressat de la Gemma ara podem aprendre temes com els senyals de circulació, els diferents límits de velocitat i pes dels vehicles o quines són les condicions segures per a fer un avançament.

Mas Albornà i els trons de festa major, a Ràdio Vilafranca

15/05/2018

20180515_100003

L’endemà de la presentació oficial de la campanya “Apadrina un tro” que impulsen els administradors de la festa major de Vilafranca i que enguany han comptat amb la col·laboració del Centre Ocupacional de Mas Albornà, la seva directora, Anna Rovira, ha acudit als estudis de Ràdio Vilafranca per parlar de la proposta al magazín matinal Penedès Gamma Extra.

Anna Rovira ha explicat com va arribar la proposta i com la va entomar el Centre Ocupacional. A més també ha detallat el procés d’elaboració d’aquest element, que enguany és un tro fet a mà pels usuaris de Mas Albornà i que simula una carretilla utilitzada pels elements de foc del seguici festiu, una peça pensada per ajustar el mocador casteller.

A l’entrevista, l’administradora Esther Ribas ha manifestat la seva satisfacció amb el resultat final de la feina feta pels usuaris del Centre Ocupacional i ha destacat la rapidesa amb la que s’ha treballat.

Durant les Fires de Maig es posaran a la venda els primers 300 trons elaborats per l’Ocupacional, tot i que la previsió és fer-ne prop de 800 ja amb vista als mesos previs a la festa major. Els trons es vendran a un preu de 4€ la unitat i els beneficis serviran per ajudar a pagar la tronada del dia 29 d’agost.

Entrevista a Anna Rovira (projecte “apadrina un tro”) Programa Gamma Extra Ràdio Vilafranca (”minut 31:30)

L’Ocupacional elabora els trons de la festa major 2018

15/05/2018

trons-1

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2018 i el Centre Ocupacional van presentar ahir els trons de la Festa Major, un element ja imprescindible cada any la venda del qual ajuda a recaptar diners per ajudar a pagar la tronada. En aquesta ocasió, el quintet administrador va encarregar la tasca a Mas Albornà, que ha entomat aquest repte amb il·lusió.

L’equip de l’Ocupacional va proposar un element molt relacionat amb la festa, un tro fet a mà simulant un element tan característic de les festes majors com són les carretilles que utilitzen els diables i bestiari de foc. El resultat final és un tro que es pot utilitzar com a tancament per al mocador casteller que tan habitual és veure penjat al coll de molts vilatans els dies de festa major. Així ho va manifestar davant la premsa la directora del Centre Ocupacional, Anna Rovira, mentre que la monitora Eva Gili va explicar que el procés d’elaboració dels trons ha permès ocupar persones amb diferent nivell cognitiu: “S’ha elaborat d’una manera que tothom pogués participar en algun moment del procés”, va dir.

L’Oriol, la Laura, l’Esperanza i la Laura van tenir el seu moment durant la roda de premsa i van explicar la seva experiència en aquest procés d’elaboració, un procés que encara no ha finalitzat ja que, de moment, només se n’ha fet una part, prop de 300, que es destinarà a la seva venda durant les Fires de Maig d’aquest cap de setmana. Serà aleshores quan comença la campanya “Apadrina un tro”, oberta a qualsevol que vulgui col·laborar amb la festa.

A partir d’aquest cap de setmana i fins l’agost, la parada habitual dels administradors al mercat dels dissabtes també tindrà els trons a la venda. En total, la comanda inicial és de 800 unitats, però segons com vagi la campanya no es descarta un augment de la producció. Els trons es presenten en dos models diferents: un en vermell, amb roba de mocador casteller, i un altre en verd, amb roba de mocador falconer.

trons-3

La proposta de Mas Albornà va agradar moltíssim des del principi als administradors, que enguany han apostat fort per l’organització d’una festa major inclusiva, que es presenta sota el lema “Tothom a punt”.

Mas Albornà continua apostant per la visibilitat de les seves persones amb accions com aquesta, que permeten la col·laboració amb actes relacionats amb el dia a dia de la vila i faciliten la seva integració a la societat.

Lliurament de premis del concurs de dibuix de l’hospital

11/05/2018

20180510_120444

Membres del Centre Ocupacional de Mas Albornà van ser els encarregats ahir de lliurar els guardons del concurs de dibuix que va organitzar l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès coincidint amb el Dia Internacional de la Higiene de Mans, celebrat el passat 5 de maig, un certamen obert als fills i filles dels treballadors del centre. Els premis, un total de vuit, consistien en obsequis realitzats pels usuaris del Centre Ocupacional.

Aquesta és una mostra més de la bona entesa entre l’Hospital de Vilafranca i Mas Albornà, especialment arrel de la posada en funcionament, l’abril passat, del quiosc del centre hospitalari que prèviament se n’havia adjudicat la gestió a la Fundació. Responsables del centre van agrair aquesta participació i es van mostrar disposats a repetir altres tipus de col·laboració en el futur.

Mallart 1916 s’ensenyarà a les Fires de Maig

11/05/2018

cartell-fires-web

De mica en mica, Mallart 1916 i la seva nova imatge es van fent visibles per refermar el seu posicionament en el mercat. Aquesta tendència que ja es va explicar durant la presentació oficial en públic aquesta setmana, es reforçarà el cap de setmana vinent amb la participació a les Fires de Maig de Vilafranca.

Mallart 1916 disposarà d’un estand al recinte firal, en la zona anomenada plaça del Vi, on s’hi instal·len els expositors del sector de l’alimentació i del vi i el cava.

La participació a les Fires de Maig és un bon aparador per tal de donar a conèixer la nova imatge de marca a un sector més àmpli de públic. Els visitants que s’atansin a l’estand podran degustar els productes Mallart i també podran comprar-ne. Tothom qui realitzi una compra serà obsequiat amb una bossa Mallart 1916. Aquestes bosses són de roba i han estat serigrafiades a l’atelier de Mas Albornà.

D’altra banda, durant les tres jornades de Fires es podrà veure a l’estand de Mallart 1916 el vídeo que ha elaborat la productora de Mas Albornà i en el que es resumeix en pocs minuts la nova trajectòria de l’empresa. Aquest mateix vídeo es podrà veure també en un espai reservat per a la projecció de vídeos de tots els expositors, una zona que rep el nom d’Espai Demo.

A més a més, Mallart 1916 també serà present en el programa d’activitats de Fires de Maig. Ho farà amb una sessió explicativa el dissabte, 19 de maig, a dos quarts de dotze del migdia. Aquest espai reservat als expositors per realitzar presentacions es troba a l’interior del recinte firal, al costat del punt d’informació.