El català és fàcil a Mas Albornà

24/09/2016

voluntariatcatalablog

Les activitats que desenvolupen els nostres voluntaris es reprenen aquest mes de setembre. El primer a començar ha estat el Joan Ramon, el qual imparteix sessions de català a les persones de Mas Albornà que estiguin interessades. Aquest és el segon any que realitza aquesta activitat.

Aquestes classes de familiarització amb la llengua catalana a nivell bàsic de lectura i escriptura es plantegen com un reforç en l’autonomia de l’expressió oral i escrita de les nostres persones.

Així, doncs, aquesta formació es realitzarà a partir d’ara i fins el juny de l’any que ve cada dijous a la tarda de 17:30 a 18:30.

Des de Mas Albornà continuem potenciant la cultura i el desenvolupament lingüístic de la nostre gent i gràcies a la feina totalment desinteressada de l’equip de voluntaris i voluntàries de Mas Albornà, ho fem possible.

Si vols participar de l’experiència d’aprendre català amb nosaltres, ara ja ho pots fer!

Posat amb contacte amb nosaltres a voluntariat@masalborna.org

La meva experiència a Mas Albornà

13/09/2016

foto-familia-treball-cristina

Aquest és l’article que la Cristina Ferrer ha escrit després de compartir l’experiència de formar part de la família de Mas Albornà durant uns mesos.

La Cristina és una estudiant universitària que va venir a realitzar un projecte d’aplicació de les noves tecnologies aplicades a les persones amb diversitat funcional.

En aquest article ens explica com va viure la seva experiència amb nosaltres:

El febrer vaig començar a posar en marxa aquell projecte que sempre havia tingut en ment fer. Els últims mesos de la carrera me n’adono que en cap moment se m’ha donat l’oportunitat de dur a terme aquest treball, ja que mai se m’havia parlat de les desigualtats amb les persones amb diversitat funcional i per aquest motiu em disposo a encetar un camí, el qual era força desconegut per mi. La inseguretat en aquest món desconegut em proporcionava una sensació estranya, però alhora estava molt motivada per fer ressò d’allò que jo considerava injust, d’allò que em donava la sensació que tothom volia amaga, però que en el fons, toca d’aprop a casi cada família.

Per això, agafo totes les meves forces i les meves ganes de fer soroll per a enfrontar-me a les institucions i fer-los veure que el camí que s’està fent no és l’adequat si el que es vol és treure el potencial i donar oportunitats d’autonomia a les persones amb diversitat funcional.

Estic contenta d’haver pogut aportar noves formes d’entendre l’evolució de la societat i especialment pel que fa a les noves tecnologies, però el que realment vull destacar després d’aquests mesos és que quan vaig sentir-me immersa en aquest projecte me n’adono, i encara ara ho puc afirmar, que el que he après jo, ha sigut molt més que el que pensava que jo podria ensenyar a les quatre persones amb les que he treballat.

Per tant, puc donar les gràcies per aquestes quatre amistats que m’han proporcionat una experiència enriquidora i m’han aportat noves sensacions i maneres d’entendre i de gaudir de la vida.

Tindreu notícies meves aviat.

Cristina Ferrer

Moltes gràcies per fer l’experiència més bonica de la meva etapa a la universitat.

Nova imatge, mateixa essència

02/09/2016

Mas Albornà. Nou logo

La Fundació modernitza el seu logotip coincidint amb un procés intern de renovació del seu pla estratègic

La Fundació Privada Mas Albornà presenta des del mes de setembre una renovada imatge corporativa, centrada especialment en un nou logotip. Es tracta d’una nova proposta gràfica que segueix el camí marcat per l’anterior logotip però amb una visió més renovada i més en acord amb el moment que està vivint la Fundació.

La nova proposta transmet modernitat, moviment i encaix. Precisament el concepte d’encaix s’ha mantingut igual que a l’anterior logotip però ara simbolitzat a través de quatre peces del popular videojoc “Tetris” en comptes de les de trencaclosques. El cromatisme també s’ha mantingut ja que són els colors amb els quals ja s’identifica la fundació tot i que s’han abaixat les tonalitats.

També l’eslògan s’han renovat, Creem oportunitats el qual resumeix el perquè de la tasca de la Fundació i la raó de ser de l’organització. Aquest nou eslògan també respon a un nou paradigma en el qual se situa la fundació. Si ve fins el moment el logotip s’acompanyava per una frase descriptiva del que la fundació feia, ara s’ha evolucionat i la seva funció ha passat a descriure el “perquè” de la seva tasca. El procés de canvi de la nova imatge serà paulatina i afectarà tots els àmbits de l’organització: des de la retolació interna i externa fins als vehicles o materials corporatius com ara catàlegs, web o documentació.

nova-imatgeEl logotip ha estat desenvolupat per l’estudi creatiu “Aquells nois tan simpàtics” i substitueix l’anterior, dissenyat per l’estudi de disseny Osuna i  el qual tenia més d’una dècada, que va néixer just en un altre moment important en la història de Mas Albornà: el moment en què es va convertir en fundació privada i es va escindir de l’antiga matriu “Fundació Tallers” a la qual pertanyia.

Aquest canvi en el logotip coincideix  amb el procés d’elaboració del nou pla estratègic de la Fundació, el qual porta uns mesos desenvolupant-se a nivell intern i de manera transversal. S’ha cregut que fer visible la nova etapa que inicia la fundació a través d’un canvi tan important com és una nova imatge gràfica contribueix a fer palesa aquesta voluntat d’aposta pel futur, voluntat de millora i d’adaptació al nou context en què es troba. L’antic pla estratègic és de fa 10 anys i des de llavors l’organització s’ha transformat substancialment, ja sigui en quant a mida (s’ha crescut més d’un 50% en persones) com en quant a serveis oferts (s’ha ampliat el ventall en 5 noves activitats productives). Tot aquest creixement ha anat acompanyat d’una consolidació com a organització referent al territori, posicionant-se com una de les principals empreses de servei del Penedès. Tots aquests canvis queden a partir d’ara, doncs, també reflectits amb la imatge gràfica.

Mas Albornà arrenca una campanya de civisme a Torrelavit

01/09/2016

Campanya Civisme Torrelavit

L’Ajuntament de Torrelavit conjuntament amb Mas Albornà estem fent una campanya de civisme al municipi. L’Ajuntament ha decidit engegar aquesta campanya la qual recorda l’estètica i el llenguatge de les xarxes socials, amb els eslògans de “El Civisme a Torrelavit. M’agrada” i “El Civisme a Torrelavit. No m’agrada” per tal que la ciutadania identifiqui ràpidament el missatge positiu i/o negatiu dels seus actes i se’n senti part activa.

Aquesta campanya, està centrada en tres eixos: l’aparcament a la vila, la tinença d’animals i el respecte a l’entorn.

Els tres punts de la campanya volen fer incís enels següents punts, l’aparcament, ja que molts veïns i veïnes no respecten la senyalització i els guals; la tinença d’animals, fent especial èmfasi en la recollida dels excrements de gossos i la importància de censar els animals i dur-los lligats; i per últim el respecte per l’entorn, incidint, en el mal ús de les papereres i els contenidors de brossa, per exemple.

La campanya consta de diverses accions, que es duran a terme entre els mesos de setembre i novembre, entre elles informadors porta a porta, sessions de sensibilització a l’escola i cartelleria als carrers apel·lant a la responsabilitat col·lectiva.

Tant l’ajuntament com Mas Albornà esperem que la ciutadania s’impliqui en la campanya i s’aconsegueixi apreciar una millora en els eixos que tracta la campanya.

Adicciones. Estoy asustado.

31/08/2016

adicciones

Espai de tetsimoniatge de persones vinculades a la nostra Fundació.

Vuelvo a hacer otro escrito en el que quiero hablar de otro problema de adicción tan fuerte como todas las adicciones.

Yo soy adicto y cualquier cosa que me estimule es un grave problema.

Llevo un tiempo jugando a las máquinas tragaperras y a las cartas. Al apostar siento un estímulo que me cuesta parar y he apostado un dinero sabiendo que no podría cubrir la apuesta. Por eso me he dado cuenta que el juego también es otra droga he hecho lo mismo cuando consumía. Robar dinero en casa para ir a jugar.

Ahora tengo una deuda que no puedo pagar y estoy nervioso, tengo un dinero ahorrado pero no me llega para pagar.

Todo lo que he ganado este tiempo estando bien lo he tirado por la borda.

Me han citado con el psicólogo que solo trata ludopatía y alcoholismo y tengo una entrevista. Estoy nervioso porque quieren que vaya a un grupo de gente con el mismo problema que yo  y a mí no se me da bien hablar en público, se me da mejor escribir y expresar lo que siento o lo que me pasa.

Ahora estoy asustado por que no sé cómo acabara esto pero volveré a escribir sobre este tema porque me tranquiliza

No quiero dejar de escribir.

Jaume, treballador de Mas Albornà

Mas Albornà participa en les festes majors de la comarca

29/08/2016

FM Vilafranca & Mas Albornà

Com cada any, Mas Albornà vol ser un agent actiu del territori i per això col·labora directament en les festes majors de la comarca tot patrocinant part del programa de festa major, o bé indirectament a través de les feines que desenvolupem als municipis com la neteja viària, la jardineria, etc. Alguns d’aquests municipis són Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Olesa de Bonesvalls, Santa Margarida i els Monjos o El Pla del Penedès entre d’altres.

Enguany amb la “Festa Major de Vilafranca, la més típica” hi hem col·laborat d’una manera ben especial: amb l’elaboració dels domassos,els quals formen part del merxandising de festa major i aquests dies els podem veure lluir a molts balcons de la vila. Aquests domassos de color grana els hem confeccionat i serigrafiat amb tinta blanca al nostre Atelier de Confecció i Serigrafia.

Domassos Festa MajorEs tracta d’un encàrrec per part dels administradors de la festa major, i s’hi ha treballat intensament els darrers mesos perquè els vilafranquins i vilafranquines poguessin adquirir-los.

Aprofitant que aquesta setmana és “la més típica” des de Mas Albornà us desitgem que passeu molt bona festa major!

Mas Albornà a l’aparador de DINCAT

29/08/2016

aparador-dincat

La Fundació Mas Albornà ja és present a l’aparador DINCAT-PLENA INCLUSIÓ (federació d’entitats que treballen per la discapacitat intel·lectual). Es tracta d’un portal que permet accedir als productes i serveis que ofereixen els diferents Centres Especials de Treball de Catalunya, és a dir, centres on s’hi dóna feina a persones amb discapacitat.

El portal permet localitzar les empreses que ofereixen productes o serveis, per àrees geogràfiques o tipologies de serveis i productes. A més dóna informació als potencials clients així com permet el contacte amb el Centre Especial de Treball. En definitiva, aquest portal permet a les empreses i organitzacions disposar d’un accés a compres responsables.

Mas Alborn, gràcies a ser membre de DINCAT, també ja forma part d’aquest portal on hi mostrem el nostre ampli ventall de serveis empresarials per a altres empreses, aquí podeu veure el nostre perfil dins l’aparador DINCAT

DINCAT és la federació que vetlla per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb discapacitat a tota Catalunya. A més a més, DINCAT coordina, representa i defensa els drets de les entitats socials que treballen per potenciar la autonomia i la plena inclusió del col·lectiu en totes les etapes vitals i els tots els àmbits. També promou la col·laboració amb altres agents socials, tant públics com privats, per aconseguir una societat més justa i igualitària.

Un estiu de Calendari

28/08/2016

Pere Tàpias

Des de principis de juliol estem treballant a tota màquina per preparar el Calendari Social de Mas Albornà 2017.

Aquest any, el nostre calendari fa 10 anys i això vol dir que ens fem grans i aprofitat aquest fet, hem pensat que podríem crear un calendari en companyia a la gent gran. Amb ells compartim molts valors i gràcies al suport de la Residència Inglada Via (la qual també es troba de celebració del seu centenari) podem donar impuls al calendari social 2017.

Així, l’eix conductor d’aquesta edició és la vitalitat de la gent gran. El calendari 2017 presentarà al llarg de les 12 fotografies persones grans amb actitud positiva i activa juntament amb les persones de Mas Albornà. Com cada any, en aquesta edició també comptem amb cares conegudes que ens ajuden a visibilitzar la nostra tasca. Algunes de les cares conegudes d’aquesta edició són el perruquer i estilista Lluís Llongueras, l’economista i professor universitari Arcadi Oliveres o el reconegut cantautor Pere Tàpies juntament amb d’altres cares anònimes però on per això menys vitals, com un grup de dones bastoneres, una trapezista o un equip de natació sincronitzada.

Cuina CalendariEl calendari social de Mas Albornà és un calendari sense ànim de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Volem fer visible la nostra tasca i normalitzar el nostre col·lectiu i el calendari és una gran eina. Aquest any hem buscat a més a més, un punt social i creiem que amb la col·laboració dels avis podem fer-lo encara més.

Les fotografies d’aquesta edició les realitza el fotògraf vilafranquí Miquel Rota, mentre que el disseny és a càrrec de Bildi Gràfic.

Com cada any el Calendari serà distribuit de manera gratuïta pels voltants de Nadal.No us el perdeu!

Recordant l’amic Joaquim Barraquer

26/08/2016

Avui ens hem llevat amb la notícia de la mort del prestigiós oftalmòleg Joaquim Barraquer a l’edat de 89 anys.

Des de Mas Albornà volem donar-li l’últim adéu recordant-lo com el vam conèixer: quan no va optar a participar en el nostre projecte d’entrevistes sobre discapacitat “52 tallats i un tovalló“.

L’entrevista presenta la seva opinió sobre la discapacitat i el seu tractament en el context de la seva professió, la medicina en general i en base a les seves experiències personals.

Recordem que 52 tallats i un tovalló va ser un projecte en forma de blog que recull 52 entrevistes fetes a persones populars, les quals ens parlen en un to informal sobre discapacitat i trastorn mental. El blog va ser escollit finalista en els Premis Bloc Catalunya 2013, concedits per l’Associació STIC.CAT

L’economista Arcadi Oliveres, al calendari de Mas Albornà

25/08/2016

Arcadi Oliveres i Vicente. Calendari Social Mas Albornà 2017

Ja hem fet la novena sessió del Calendari Social de Mas Albornà 2017.

En aquesta ocasió, la foto la vam fer a casa de l’economista i professor de la UAB, Arcadi Oliveres tots envoltats de llibres, com no podria ser d’una altra manera. La fotografia mostra l’Arcadi i el Vicente fullejant uns llibres i així passaran a formar part del proper Calendari 2017.

El calendari social de Mas Albornà 2017 té aquest any com a eix conductor la vitalitat de les persones grans. A través de les fotos, volem mostrar les nostres persones acompanyades de gent gran molt activa i vital, valors que compartim amb ells.

Des de Mas Albornà agraïm la col·laboració de totes les persones, tant les cares conegudes com les anònimes, en aquesta iniciativa social en la seva desena edició.

Gràcies a tots per fer-ho possible!