Descobrim el Sineri al Vinseum

15/02/2019

img-20190214-wa0017

Un grup del centre ocupacional ha visitat un espai molt especial que forma part del Museu de les cultures del Vi de Catalunya - Vinseum a Vilafranca del Penedès amb qui Mas Albornà hi té un acord de col·laboració.

Actualment comptem amb una exposició singular que acull restes geològiques que expliquen la història de la zona des d’una perspectiva molt diferent i singular.

Els nostres usuaris varen poder veure diferents restes arqueològiques i animals de fa molts milions d’anys que ha anat canviant d’aspecte la terra que coneixem avui dia.

img-20190214-wa0016

L’exposició ens explica que tota la zona de l’Alt Penedès estava coberta d’aigua i com això a influït avui amb el paisatge que tenim davant nostre.

L’estrella del dia per a tots, va ser el descobriment d’un animal prehistòric molt semblant a un tigre però amb grans dents que va fer emocionar a tot el grup anomenat sineri. Un bon dia per recordar gràcies als amics del Vinseu i les curiositats que amaga aquest espai cultural de la vila.

Torna l’activitat de piscina

14/02/2019

2

L’ocupacional reprèn l’activitat de piscina, una de les dinàmiques esportives que te més èxit a casa nostra.

Des de fa molts anys, el Complex Aquàtic de Vilafranca del Penedès és l’escenari on els nostres nedadors i nedadores practiquen els diferents moviments i estils que aprenen durant aquest curs. I tot gràcies al suport rebut pel patronat d’esports de Vilafranca del Penedès.

Aquest taller el realitzen dos grups de vuit persones del nostre centre de dia, que han demostrat tenir un interès especial per aquest esport. Dos cops a la setmana, dilluns i dijous, un dia cada grup, treballen la mobilitat a partir d’exercicis adaptats a les necessitats concretes de cada persona.

Els cursos estan dividits en 8 sessions d’una hora cadascuna i des del 4 de febrer al 1 d’abril permetran continuar millorant la qualitat de vida de les persones  a les que atenem.

La natació és una activitat molt bona per tal de millorar la capacitat muscular del moviment i la relaxació de totes les articulacions del nostre cos, i gràcies a aquesta activitat ho podrem continuar treballant amb totes aquelles persones que ho necessiten.

Tots units davant la delicada situació

13/02/2019

Reunió extraordinària

En resposta a la delicada situació econòmica en què es troba Mas Albornà en particular i els centres especials de treball en general, tots els treballadors, usuaris,  famílies, direcció i comitè d’empresa es van reunir per tal de valorar i fer front a aquesta la situació a través de l’aplicació de mesures extraordinàries.

Recordem que el detonant de la situació ha estat l’augment del salari mínim interprofessional el passat mes de desembre,una molt bona notícia si no fos perquè no ha tingut en compte el consegüent necessari augment dels ajuts en proporció a aquest increment i que ha suposat la posada entre les cordes de la viabilitat econòmica de l’organització.

Així, doncs, el comitè i l’equip directiu de la nostra entitat han decidit unir esforços i crear un nucli dur que serveixi per desenvolupar accions i reivindicacions des de totes les àrees de l’entitat. Un front comú per defensar els drets de totes les persones de casa nostra tot assegurant laviabilitat de Mas Albornà.

D’aquesta manera, com a mesura de protesta per la manca de finançament, durant els propers dies es realitzaran un seguit d’aturades i manifestacions simbòliques que afectaran el ritme habitual de treball a totes les àrees de la fundació.

Aquesta resposta unitària de Mas Albornà es suma a la crida que des de AEES Dincat entitat de la qual en forma part, es va fer a través d’un missatge URGENT al nostre Govern així com les altres accions reivindicatives que la resta de Centres Especials de Treball d’arreu de Catalunya estan protagonitzant els darrers dies.

Des de Mas Albornà esperem que aquestes accions serveixin per fer reaccionar les nostres institucions i aconseguir desbloquejar i descongelar aquesta situació d’infrafinançament que, d’altra banda, portem arrossegant des de fa 10 anys.

El grup de Senectuts visita Vila Àgora

12/02/2019

visitemvilaagora

El grup d’envelliment del nostre centre ocupacional ha visitat la residència Vila Àgora per compartir experiències del projecte Senectus, una iniciativa d’activitats per persones que es troben en aquest procés vital impulsada per la fundació.

La trobada va servir per a continua fomentant la relació entre les dues entitats que compartim interessos i objectius comuns. Recordem que el projecte Senectus ens permet tenir un espai efectiu d’activitats adaptades a la gent gran de casa nostra.

Amb aquesta finalitat la jornada va consistir en compartir un taller d’activitats manuals mentre continuàvem enfortint la bona relació que tenim amb aquest i altres centres.

Herències i patrimonis: Una xerrada amb èxit

08/02/2019

xerrada_mediolanum_herencies

Ahir al matí l’auditori de l’edifici Vibren de Vilafranca, seu de la Fundació Mas Albornà, va acollir la xerrada Herències i patrimonis. Una xerrada oberta a tothom que va ser tot un èxit.

Aquest acte va ser organitzat per la Fundació Mas Albornà i  amb el suport de Banco Mediolanum i tenia per objectiu donar informació sobre els processos a seguir quan hi ha herències i patrimoni, les normatives en matèria de successions i com es resolen aquestes situacions si hi ha persones amb discapacitat.

Preguntes com ara  Què passa si no faig testament? Qui em pot ajudar a gestionar els estalvis i/o patrimoni de manera eficient? Com puc planificar l’herència amb menys costos i menys problemes? Tot elles varen ttenir resposta en aquesta xerrada.

La ponència va ser a càrrec d’Emma S. Corretger, advocada Fiscalista i Carlota Riba, Assessora i Planificadora Financera de Banco Mediolanum.

Des de Mas Albornà volem agrair molt sincerament la tasca realitzada per l’equip de Mediolanum i esperem poder torna a treballar conjuntament en altres projectes com aquest.

La xocolata, una experiència al costat de casa

06/02/2019

xocolata_simon

Aquest cap de setmana, un grup de la llar ha aprofitat el bon temps per anar d’excursió a la fàbrica de xocolata Simon Coll a Sant Sadurní d’Anoia. L’experiència ha estat tot un èxit per a tots, ja que no sempre es pot veure de primera mà el procés d’elaboració de la xocolata i els seus derivats.

Les visites a museus, centres d’interpretació i d’altres espais culturals és una activitat molt esperada per totes les persones que viuen a casa nostra i més aquesta, ja que, en sortir de l’experiència tots vàrem poder fer un tast de les diferents delícies que elabora la marca.

Des de Mas Albornà intentem oferir una oferta d’activitats lúdiques que s’adapti a les necessitats de tots els nostres usuaris, i gràcies a activitats com aquesta ho continuem fent possible.

L’ocupacional obre les portes

05/02/2019

visita_gal1

Un grup de 20 alumnes del cicle formatiu d’Integració Social de l’IES Alexandre Galí de Sant Pere de Ribes visita el centre ocupacional de Mas Albornà.

En aquesta trobada, els alumnes varen poder descobrir en persona com és un centre de dia i quin és el seu funcionament intern. Les activitats, els tallers, les rutines… L’alumnat va viure una experiència de coneixements que durant una tarda van compartir entre tots atentament.

Ja fa temps que col·laboem amb aquest institut a partir de la incorporació de diferents alumnes a la plantilla del centre ocupacional, en règim de pràctiques. Esperem que la visita hagi estat satisfactòria i confiem en repetir l’experiència.

La Boqueria amb gust a Mallart 1916

30/01/2019

800px-barcelona_-_mercat_de_sant_josep_la_boqueria_-_entrance

El Mercat de la Boqueria de Barcelona té regust a Mallart. I és que des de fa unes setmanes els embotits de Mallart 1916 Mas Albornà es venen a una de les parades i un restaurant del Mercat de la Boqueria de Barcelona. El  nostre xoriço Crioll és el producte que s’ha obert camí en una de les parades d’aquest reconegut mercat de la capital del Barcelonès.

Mallart 1916 és una empresa de la Llacuna, que des de fa més de cent anys ha deixat la seva empremta com a elaboradora d’embotits de qualitat. Amb un gust distingit per la tradició d’un producte que marca un segell propi al palada ara embotis Mallar reneix de la Ma de Mas Albornà per continuar oferint el millor als nostres clients.

Aquest segell de qualitat i tradició queda avalat pels anys de professió, però també per l’elecció d’un producte de primera, ingredients naturals i elaboració artesanal. L’esperit d’oferir sempre el bo i millor és el que ens ha portat fins a qui.

No et perdis els nostres productes!

Cicle de xerrades de Mas Albornà: herències i patrimonis

30/01/2019

xarrada_herencies

Comencem l’any oferint una nova xerrada dirigida als interessos de les famílies, usuaris i treballadors de Mas Albornà. En aquesta ocasió el tema que tractarem és la gestió de les herències i patrimonis i com això afecta les persones de casa nostra.

L’objectiu d’aquesta xerrada és donar informació sobre els processos a seguir quan hi ha herències i patrimoni, les normatives en matèria de successions i com es resolen aquestes situacions si  hi ha persones amb discapacitat. Preguntes com ara  Què passa si no faig testament? Qui em pot ajudar a gestionar els estalvis i/o patrimoni de manera eficient? Com puc planificar l’herència amb menys costos i menys problemes? tindran resposta en aquesta xerrada. La ponència serà a càrrec d’Emma S. Corretger, advocada Fiscalista al bufet Cuatre Casas i Carlota Riba, Assessora i Planificadora Financera de Banco Mediolanum.

Aquest acte és obert  a tothom i tindrà lloc el proper dijous 7 de febrer de les 11 a les 12:30 del matí a l’auditori de l’edifici Virben (seu central de les oficines de Mas Albornà)

Cal inscripció prèvia a comunicacio@masalborna.org

Embotits Mallart 1916 a Enoturisme Penedès

29/01/2019

mallart-1916_butllati

Des d’aquest 2019  els embotits Mallart 1916- Mas Albornà formen part de l’oferta de serveis de la guia d’Enoturisme Penedès, entitat dedicada a fer de plataforma de l’oferta turística, cultural gastronòmica i lúdica a la comarca del Penedès.

D’aquesta manera, ara tothom qui ho desitgi podrà trobar els nostres embotits a l’apartat de productes de la terra d’aquest conegut portal web. Aquesta és doncs, una eina més que ens ajuda a fer visible el nostre producte.

Recordem que embotits Mallart 1916 Mas Albornà és una empresa centenària que es dedica a elaborar artesanalment embotits de qualitat de manera tradicional i amb bon gust per la tradició, la qualitat i la identitat d’un producte que neix a la Llacuna, localitat de l’Anoia famosa per la seva trajectòria d’elaboradors d’embotits.