Visita als safareigs de la mà de Mas Albornà

20/03/2017

safareig

El proper dimecres 22 de març és el Dia Internacional de l’Aigua i des del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit s’ha preparat una activitat especial: la visita als safareigs públics de Torrelavit. El centre d’interpretació de l’Aigua de Torrelavit és un espai gestionat per treballadors de la fundació Mas Albornà, els quals s’encarreguen tant de l’atenció al visitant com de les visites i la gestió de l’espai.

L’activitat especial tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de març (dissabte i diumenge) i es mantindrà de manera permanent (sempre sota reserva prèvia) com una activitat més de les que proposa aquest centre cultural de la localitat penedesenca.

La nova visita amplia l’oferta d’activitats del centre d’interpretació, la qual compta actualment amb dues visites comentades tant al centre com un recorregut pels principals llocs d’interès de Torrelavit. A més, es preveu que ens les darreres setmanes s’ampliïn les propostes i activitats.

La nova visita començarà al centre d’interpretació i resseguint el camí del riu fins arribar als safareigs. Durant el camí s’explicarà la fauna i flora principal i quina ha estat l’acció de l’home al riu i com en treien profit a través dels molins. Un cop als safareigs, s’explicarà com es feia la bugada i com esdevenia un espai de socialització. La tornada es farà tot passant pel carrer Major fins a arribar al pont de les escoles (unió entre Terrasola i Lavit). El preu de la visita és de 4 euros i la durada és d’una hora aproximadament, amb un novell de difultat baix.

Per a realitzar la visita cal reserva prèvia en cas d’estar interessats cal enviar correu electrònic: turisme.aigua@torrelavit.cat

Us hi esperem!

Els artistes de Mas Albornà

10/03/2017

co_artistes

Ahir un grup del nostre centre ocupacional es va despertar amb molta energia i vitalitat artística. La primavera és a tocar!
Tota aquesta energia la varen dedicar a fer un taller de pintura a l’aire lliure amb motius primaverals. El resultat ha estat fantàstic, i ja tenim tres nous murals de decoració floral a casa nostra.
Fomentar les capacitats creatives de les nostres persones es un dels aspectes bàsics en la feina del nostre dia a dia i amb activitats com aquesta ho continuem fent possible.

Amunt el teló

09/03/2017

teatre

Ja fa molts anys que compartim amistats i experiències amb les amics de la Fundació Ginac de Valls i aquesta setmana hem tingut el privilegi de poder anar a veure la seva última obra de teatre “Els Tres Follets del Bosc” . Tota una experiència per a nosaltres !

Així, doncs, aquesta vegada un grup de 15 persones del nostre centre de dia es van desplaçar fins a la capital de l’Alt Camp al teatre per a veure la representació que el centre ocupacional de Ginac han representat per a nosaltres.

Un dia roóo que va començar amb la interpretació teatral i tot seguit una visita pel teatre que va finalitzar amb un dinar en companya dels nostres amics de Valls.

teatre2Aquestes activitats són un dels aspectes fonamentals per a millorar el desenvolupament social i cultural de les nostres persones. Establir  vincles de relació entre entitats i persones del territori és fonamental per a créixer i afavorir la visibilització de la nostra tasca.

Voldríem agrair a tot l’equip de monitors i usuaris de Ginac aquesta dia tant fantàstic que vàrem poder compartir.

Fins la propera!

De calçotada!

06/03/2017

calcotsmasco

El passat divendres, un grup d’usuaris del nostre centre ocupacional va celebrar una calçotada. Ara és temps de calçots i aquesta és una activitat molt especial per a tots.

La jornada va tenir lloc a l’hort del “Mas” al municipi de Les Cabanyes. L’activitat de l’hort és la que ha donat fruit a aquesta calçotada de família.

La peculiaritat d’aquesta festa és que tots els seus protagonistes han contribuït a cultivar totes les fruites i verdures que creixen en aquest hort, a través del taller d’horticultura que es realitza al centre ocupacional un cop per setmana.

Des de Mas Albornà fomentem les capacitats i el desenvolupament de la nostra gent i gràcies a l’experimentació amb l’horticultura ho continuem fent possible.

Molta merda!

03/03/2017

taller_teatre2

Ahir vam iniciar el nostre taller de teatre, amb una desena de participants, tots ells treballadors o usuaris de Mas Albornà.

De la mà de voluntaris de Mas Albornà hem pogut posar en marxa aquesta nova activitat que ha generat molta expectació.

taller_teatre1

Així, un cop per setmana, aquest grup aprendrà les tècniques i conceptes bàsics del món de la interpretació.

Ahir van començar amb tècniques d’expressió i dinàmiques de presentació. de mica en mica, s’aniran treballant els diferents aspectes de la interpretació (cos, veu, gestualitat, dicció, interacció…) El repte és aconseguir fer alguna interpretació ben aviat.

Esperem que la iniciativa tingui molt d’èxit i que acabem gaudint dels seus fruits. A tots els els desitgem molta merda!

El president Puigdemont inaugura oficialment La bugaderia

27/02/2017

Signatura inauguració

El nou servei està impulsat per Mas Albornà i la Cooperativa Social Penedès i pretén crear més d’una quinzena de llocs de treball en el futur.

A l’acte hi han assistit vora 150 persones representants del teixit polític, social i econòmic del territori.

El divendres dia 24 de febrer, a les 11,30h, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va inaugurar oficialment el nou equipament de La bugaderia de Mas Albornà, ubicat al polígon de Sant Pere Molanta. El cap del Govern ha estat acompanyat de l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, M. Àngel Escobar, i d’altres autoritats polítiques del territori.

L’acte va tenir lloc a les instal•lacions mateix de la bugaderia, en un espai habilitat per a aquest esdeveniment i va comptar amb vora 150 assistents, entre els quals hi havia els principals agents del territori (polítics, econòmics i socials) així com treballadors, amics i clients de Mas Albornà.

puigdemontL’acte es va iniciar amb la intervenció del president de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé el qual va destacar el repte que suposa per a Mas Albornà continuar avançant per crear noves activitats que permetin la creació de llocs de treball, malgrat el context econòmic. Es van projectar alguns vídeos per aportar imatges i testimonis al valor del projecte social que representa La Bugaderia i la tasca de Mas Albornà.

Acte seguit, van intervenir els gerents de la Fundació i de la Cooperativa Social Penedès, Xavier Cartanyà i Joan Lluís Climent, els quals van fer l’explicació tècnica del projecte. Aquest preveu la creació de fins a una quinzena de llocs de treball en el futur ja que ha estat pensada per a créixer. També  van explicar l’aliança que hi ha hagut entre la Cooperativa i Mas Albornà, un autèntic exemple de treball en xarxa. Cartanyà, a més, va subratllar la necessitat de diversificar serveis per tal de resultar atractius a les persones que busquen una oportunitat de feina a Mas Albornà. Per la seva banda, Climent va fer incís també en la clara aposta mediambiental i tecnològica del projecte, el qual compta amb 16 plaques solars per a escalfar l’aigua així com un sistema de seguiment de la roba mitjançant xips. Només així, explicava, “es pot ser eficients, competitiu i rendibles”.

visitaPosteriorment, va ser el torn de l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, el qual va ressaltar l’emplaçament clau d’Olèrdola com a municipi bressol d’iniciatives com la de la Bugaderia. El president Puigdemont va cloure l’acte institucional amb el seu parlament, en el qual va destacar com el compromís social de les empreses és avui, a diferència de fa un temps, un clar valor afegit (un “a més a més”) i serà una tendència en les activitats empresarials i econòmiques del futur. El cap del govern explicava com en iniciatives com La bugaderia ja es pressuposa tota la professionalitat i tecnologia però en el que destaquen és en el valor que aporten a la societat - la traçabilitat social que generen- la qual cosa afegeix, a més, una dignificació de la feina als seus treballadors, un clar exponent dels drets de la ciutadania.

equip La BugaderiaPer finalitzar el capítol institucional, es va realitzar un original acte simbòlic d’inauguració consistent en la signatura per part del President Puigdemont i de l’Alcalde d’Olèrdola, d’un tovalló (un dels elements que es renten cada dia a La bugaderia), fent així una picada d’ull a la coneguda contractació de Messi en un tovalló. Aquests tovallons s’emmarcaran com a record de l’acte d’inauguració i romandran a La Bugaderia.

La visita a les instal•lacions va ser amb totes els convidats, i va comptar amb diferents explicacions del funcionament i amb la presència dels treballadors del servei.

El President va finalitzar amb la signatura del llibre d’honor i una posterior fotografia de grup. Es va cloure l’acte amb un brindis per a tots els convidats.

ACCEDIU AL VÍDEO DEL SERVEI DE BUGADERIA

La vida és un carnaval!

24/02/2017

carnaval

Aquesta tarda hem volgut sumar-nos a la festa del carnaval i per aquest motiu des del centre ocupacional hem organitzat una festa de disfresses. Tots hem anat disfressats i hem gaudit d’una jornada ben divertida al ritme de la música i l’alegria que hi ha sempre en una festa de carnaval.

Ens agarda sumar-nos a les festivitats i celebracions i mai perdem ocasió per celebrar-ho. Visca el carnaval!

Gràcies!

22/02/2017

activitat-esportiva-social-week

La setmana passada (i per segon any) Mas Albornà ha rebut la visita de diferents voluntaris de la Social Week de “la Caixa”.

En el marc d’aquesta setmana de responsabilitat social, diferents voluntaris han compartit amb nosaltres una jornada per tal de descobrir-nos mútuament. El David, per exemple, va compartir amb nosaltres una jornada esportiva mentre que d’altres companys van viure de primera mà els nostres processos productius o ens van ajudar amb l’elaboració de manualitats dintre del centre ocupacional.

img_7770Des de Mas Albornà valorem molt positivament aquesta iniciativa de l’obra social “la Caixa”, la qual apropa per unes hores els seus treballadors a les organitzacions socials del territori. Aquestes accions són la millor manera de generar integració real, ja que es trenquen així molts estereotips, prejudicis o estigmes causats, en bona part, pel desconeixement.

Aplaudim aquesta iniciativa i els esperem l’any que ve!

Nou taller de contes

17/02/2017

contes

Acabem d’iniciar un nou taller gràcies a la tasca d’una de les nostres voluntàries del servei de voluntariat de Mas Albornà.

Es tracta d’una activitat de creació i ideació de contes dirigit a totes les persones que ho desitgin de la nostra fundació. Tota una experiència per als sentits i les sensacions!

D’aquesta manera, tenim una nova voluntària la qual un cop per setmana comparteix el seu temps i entusiasme amb nosaltres, en forma de taller de contes.

Així doncs, tots aquells que ho desitgeu, podeu gaudir dels contes amb aquesta nova proposta de lleure. Des de Mas Albornà continuem treballant per a millorar la qualitat de vida de la nostra gent, t’encaixa?

La Social Week torna a Mas Albornà

14/02/2017

social week

Durant aquesta setmana a Mas Albornà tenim la visita de diferents treballadors de “la Caixa” dins el marc de la SOCIAL WEEK, jornades que pretenen apropar-los a entitats socials del territori i viure el seu dia a dia.

Així, doncs, aquest és el segon any que la SOCIAL WEEK entra a casa nostra. La visita de la Sílvia va consistir primerament en conèixer les instal·lacions del nostre centre ocupacional i després va participar en un dels tallers de manualitats que es realitzen diàriament des del nostre centre de dia. Concretament, va prendre part juntament amb diferents usuaris, del taller de la molla de pa.

Des de Mas Albornà estem molt contents de ser part d’aquest projecte, comptar amb la col·laboració dels voluntaris de “la Caixa”i així fer més visible la nostra tasca i les capacitats de les nostres persones.