Píndoles formatives per la igualtat

19/01/2018

20180119_111854-2-1

Iniciem l’enregistrament de les píndoles informatives de la campanya de prevenció per la igualtat a Mas Albornà. Es tracta d’un conjunt de clips audiovisuals que a partir de casos pràctics ens ajudaran a reforçar la idea d’aquesta campanya d’àmbit intern.

Aquesta documentació audiovisual servirà de suport a les diferents xerrades informatives que es realitzaran durant la campanya. Positivisme, cordialitat i igualtats són alguns dels conceptes clau que reflectirà la campanya .

La campanya s’articula a partir de tres aspectes clau:

  • Lluita contra els estereotips
  • Prevenció i assetjaments sexuals per raó de sexe en l’àmbit laboral
  • Foment de responsabilitat

Recordem que la campanya pretén reflectir un seguit de bones pràctiques en l’entorn laboral per tal de millorar la convivència i el respecte entre tots els treballadors i treballadores de l’organització. Tot i que no tenim cap conflicte destacable en aquest sentit, creiem que la prevenció sempre és la millor opció per resoldre els possibles problemes que puguin sorgir en un futur.

20180119_112923

La difusió d’aquesta campanya serà transversal i es realitzarà a partir de diferents formats, com per exemple amb suport audiovisual a partir de diferents píndoles informatives.

Des de Mas Albornà continuem treballant per a millorar la qualitat de vida de les nostres persones afavorint així un bon entorn de convivència entre tothom qui forma part de casa nostra.

Comencen les obres al mas de les Cabanyes

19/01/2018

obres_mas

Des de mitjans de gener estan en marxa les obres que canviaran en part la distribució d’alguns espais del “Mas” de les Cabanyes. La zona que fins ara ocupaven les oficines s’habilitarà com a sala d’ús per a l’activitat del grup d’envelliment de Mas Albornà. Al mateix temps, les oficines s’han traslladat a la sala que anteriorment ocupava la bugaderia del “Mas”.

Aquesta setmana ja s’ha fet el trasllat i tant la direcció com l’administració del “Mas” de les Cabanyes ja treballa des del seu nou emplaçament.

Dins del projecte d’aquesta actuació s’inclou encara una altra intervenció. La superfície que ocupa la cuina del “Mas” es convertirà en un espai amb servei, disponible per a qualsevol necessitat.

Aquestes obres, que es preveu que durin un mes, es duen a terme gràcies a la subvenció que La Caixa ha donat per al projecte Senectus i amb els beneficis obtinguts amb la darrera edició del projecte Verema Solidària.

Iniciem la temporada de poda

15/01/2018

jardineria

Amb l’arribada de l’hivern comença l’estació en la qual cal fer un manteniment més intensiu de l’arbrat. L’inici de la temporada de poda garanteix el bon creixement de les branques.

L’àrea jardineria de Mas Albornà realitza tasques d’obra nova i manteniment d’espais verds a la majoria de municipis de la comarca. La poda és una de les accions més destacades de la nostra activitat amb el servei.

Sant Sadurní i Sant Pere de Riudebitlles han estat uns dels primers municipis on hem iniciat les tasques de poda d’arbres.

Recordem que El servei de jardineria per a municipis i empreses de Mas Albornà va néixer l’any 2000. Després de 18 anys d’experiència, el servei de jardineria de Mas Albornà ha esdevingut un referent a la comarca.

Aquesta trajectòria queda avalada per la professionalitat i el rigor en la feina ben feta. Des de Mas Albornà continuem treballant per adaptar-nos a les necessitats dels nostres clients i gràcies als nostres equips de treball o fem possible.

Els tallers de l’ocupacional tornen a les aules

15/01/2018

co_escoles

Un any més l’equip del nostre centre ocupacional reprèn l’activitat i porta alguns dels seus tallers artesanals pels instituts i les escoles de primària de Vilafranca. D’aquesta manera, activitats com l’elaboració de sabó artesanal o la creació d’articles de bijuteria a partir de càpsules de cafè seran alguns dels tallers que podrem compartir amb els estudiants.

taller_sals_bany_escoles

Aquestes jornades s’emmarquen dins del projecte Tots podem aprendre coses, una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i que neix amb l’objectiu de portar els nostres tallers de manualitats a les aules dels centres d’ensenyament de la vila.

Tallers i activitats d’aquest tipus fomenten la relació entre persones i institucions de diferents àmbits de la nostra societat i aquest és un dels aspectes més enriquidors de l’experiència.

Des de Mas Albornà continuem treballant per potenciar i millorar la visibilitat de la nostra tasca i amb la creació i el desenvolupament de projectes com aquest ho fem possible.

“Cercles”, avançar cap a l’autonomia personal

15/01/2018

cercles

Des de l’octubre de l’any passat el centre ocupacional treballa en el projecte Cercles, una iniciativa que representa una autèntica revolució per al servei, encaminada a una atenció centrada en la persona amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i la presa de pròpies decisions. D’aquesta manera, cada usuari pot triar en cada moment què vol fer i què no, amb qui, on vol anar…

El projecte es troba en fase pilot i arriba a diferents perfils d’usuari. En el primer tram de Cercles, aquesta nova manera de treballar es du a terme amb sis usuaris acompanyats d’un monitor, que es fa els dilluns a la tarda i els dimarts al matí treballant diferents dinàmiques.

L’aplicació d’aquest projecte representa canvis a nivell organitzatiu per poder donar resposta al nou sistema de treball, que es desenvoluparà fins al mes de març. També hi ha la possibilitat d’extendre el projecte a altres grups, de manera que tothom acabi participant en diferents cercles.

Des de Mas Albornà treballem per a continuar millorant la qualitat de vida de les nostres persones i gràcies a projectes com aquest ho fem possible.

Iniciem la canoteràpia amb els amics de BOSKAN

15/01/2018

terapia_gossos

A partir del 23 de gener un grup del centre ocupacional iniciarà un projecte terapèutic a partir del contacte amb gossos. L’activitat es planteja com un reforç positiu per treballar la comunicació a través dels sentits i les sensacions que produeix el contacte directe amb els animals.

Els usuaris que participen en l’activitat són persones que han demostrat tenir un especial interès pels animals i, concretament, amb els gossos. Per aquest motiu s’espera que el resultat els sigui molt profitós.

L’activitat la realitzarà un grup de 8 persones que es beneficiarà d’una sessió d’una hora setmanal amb els professionals i els gossos de l’associació Boskan. Aprofundirem en objectius adaptats a les necessitats individuals per dotar als participants d’eines per millorar la seva vida.

BOSKAN és l’empresa familiar encarregada d’impartir aquesta activitat. L’entitat l’integra un equip de professionals formats en l’àmbit caní i en teràpies energètiques amb més de quinze anys d’experiència.

Teràpies com aquesta resulten ser una eina beneficiosa per poder millorar el desenvolupament cognitiu de les nostres persones. Des de Mas Albornà volem agrair molt sincerament a tot l’equip de BOSKAN el desenvolupament d’aquests tallers a casa nostra.

Torna el voluntariat amb un taller nou

11/01/2018

taller_lectura_envelliment

Reprenem l’activitat del voluntariat després de les vacances de Nadal i ho fem amb una activitat nova. En aquesta ocasió, es tracta d’un taller de lectura amb el grup d’envelliment, que condueix el Josep, un dels nostres voluntaris.

Cada dijous a les onze del matí el Josep es trobarà amb aquest grup i oferirà lectures que són de l’interès dels usuaris. En la sessió inaugural del taller, cada participant s’ha presentat i ha explicat quins són els seus interessos. A partir d’aquí s’ha fet una recopilació de les possibles lectures que es triaran. Entre les més sol·licitades hi ha temes com el carnaval, els animals i el mas de les Cabanyes. La primera sessió va comptar amb el suport de l’Àngela Zamora, psicòloga del centre ocupacional.

voluntariat

Així doncs, gràcies a la tasca del nostre equip de voluntariat podem dir que iniciem l’any amb  aquesta novetat i la resta d’activitats amb que el vam finalitzar i esperem que aquest 2018 ens aporti moltes activitats noves, encara per descobrir.

Recorda que si vols col·laborar amb nosaltres i ser voluntari/ària de Mas Albornà només cal que ens enviïs les teves dades personals a voluntariat@masalborna.org o si ho prefereixes també et pots posar en contacte amb nosaltres al tel. 687 85 86 70

No t’ho perdis, viu l’experiència de ser voluntari amb nosaltres!

Els reis mags visiten la llar

06/01/2018

reis_mas

Aquests dies estem vivint instants de màgia i sorpreses constants. Primer va ser el pare Noel i ara els reis d’orient. Això és una passada!

Il·lusió generalitzada a la Llar de Mas Albornà amb l’arribada dels reis, regals per a tots i màgia desbordada en un dels dies més emocionants de l’any.

Bicicletes, trens elèctrics, jocs de taula, jerseis… aquests són alguns dels regals que no han faltat sota de l’arbre del Mas.

Les Cabanyes pot presumir un any més de tenir els millors reis del Penedès!

Visitant el mapping digital de l’ajuntament de Vilafranca

04/01/2018

mas_mapping

Aquest Nadal els usuaris de la llar han aprofitat per viure de primera mà l’ambient festiu passejant pels carrers de Vilafranca. Per segon any consecutiu, la façana de l’ajuntament projecta un mapping digital amb motius nadalencs que decoren la plaça de la Vila, un autèntic espectacle de llum, música i color.

Aquesta ha estat una de les moltes activitats que hem pogut realitzar des del nostre servei de Llar-Residència des de les Cabanyes. A Mas Albornà creiem que les activitats lúdiques són un pilar fonamental per desenvolupar les capacitats creatives i de relació de les persones que viuen amb nosaltres.

El Centre Ocupacional s’avança a la celebració del Nadal

22/12/2017

tio-2017-co1

Els usuaris del Centre Ocupacional de Mas Albornà han fet una celebració avançada al dia de Nadal. La festa ha tingut com a protagonista una tradició que no pot faltar en cap casa per aquestes dates i que es converteix en un dels moments més esperats per tothom. Així, els nostres han fet cagar el tió, un tió que enguany ha sigut molt generós amb tots els participants.

El bon ambient i les ganes de passar-ho bé han predominat durant tota la vetllada i les felicitacions desitjant unes bones festes han completat una activitat que representa la darrera de l’any. El 2018, més.