Comencem a aprendre!

22/01/2020

aprenem_montagut_masalborna

Avui a Mas Albornà hem iniciat el primer dia del projecte “Aprenem”. Una iniciativa educativa que compartim amb els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Montagut de Vilafranca. Per un dia, l’alumnat s’ha convertit en els nostres professors.

aprenem_mas_alborna_montagut2

En aquesta primera experiència hem après a desenvolupar els nostres sentits, també la motricitat fina i la creativitat a través de treballar el paper amb activitats de papiroflèxia. Dues activitats, que els membres del nostre centre ocupacional han pogut aprendre de primera mà.

papiroflexia_mas_alborna

Aquest projecte pretén que ambdues entitats comparteixin experiències comunes i aprenguin mútuament l’una de l’altra en el marc d’un projecte educatiu global que posi en valor les capacitats diferents de les persones i el vincle amb la comunitat on pertanyem.

Des de Mas Albornà valorem molt positivament aquest tipus d’iniciatives, perquè ens permeten fer-nos visibles així com ser membre actius de la societat on som.

Oferta de feina

21/01/2020

neteja-comarques_mas_alborna

Busquem encarrega/da de neteja viària

Busquem una persona dinàmica, responsable i resolutiva, amb capacitat de coordinar persones a càrrec, habilitats socials, comunicatives i de negociació amb els clients, capacitat per gestionar el temps i l’estrès per treballar sota pressió.

Es valorarà experiència  en màquines escombradores tipus HAKO o AEBI MFH.

Imprescindible carnet de conduir B anterior al 2009 o carnet C i vehicle propi. Es valorarà si té Certificat de discapacitat (mínima 33%)

Envieu el CV a seleccio@masalborna.org o truqueu al 93 892 10 50

Més detalls sobre l’oferta.

Repetim com a guia per un dia al VINSEUM

20/01/2020

DIM2019 al VINSEUM

El dissabte 25 de gener treballadors de Mas Albornà oferiran una visita guiada a l’exposició permanent de VINSEUM

Els guies faran un repàs als continguts de  l’exposició permanent del museu oferint la seva pròpia visió de la vinya i el vi.

Aquest dissabte els monitors del taller Viu la vinya de Mas Albornà tornaran a ser els encarregats d’oferir la visita guiada a l’exposició permanent del VINSEUM (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) que duu per títol I tu, com ho veus?

Quatre guies diferents de Mas Albornà guiaran el públic del museu en una visita coral i els faran veure les col·leccions des del seu coneixement del món de la vinya i el vi.
En acabar la visita hi haurà una copa de vi del celler de la quinzena (most pels menors) acompanyat d’un tast d’embotits de Mallart Artesans Xarcuters, la marca d’embotits de la Fundació Mas Albornà.

Aquesta iniciativa de col·laboració entre Vinseum i Mas Albornà es va iniciar el passat 18 de maig de 2019, en el marc del Dia Internacional dels Museus, amb la primera visita guiada al museu dels treballadors de Mas Albornà, la qual va tenir gran èxit de públic.

Des de VINSEUM s’ha fet una aposta per aquestes singulars visites guiades i per aquest motiu hi ha 2 noves dates aquest 2020: el 28 de març i el 23 de maig
Aquí pots veure el reportatge de l’experiència a Penedès TV: http://bit.ly/GuiesVinseum

La informació important

•    Data: dissabte 25 de gener de 2019
•    Hora d’inici: 12 h
•    Durada: 1h i 30 minuts. Finalitza amb una copsa de vi i un tast d’embotits Mallart Artesans Xarcuters
•    Lloc: VINSEUM, Plaça Jaume I, 1, Vilafranca del Penedès
•    Preu: 7 € per persona. estudiants, aturats, discapacitats i jubilats: 4 €. Entrada gratuïta pels Amics de VINSEUM i els menors de 13 anys.
•    La compra d’entrades es pot fer online a www.entrades.vinseum.cat o a la recepció del museu

Comença el projecte “Aprenem”

20/01/2020

montagut_co_mas_alborna1

Ahir un equip del centre ocupacional va fer la presentació del projecte de Serveis Comunitaris a l’escola Montagut de Vilafranca, un projecte educatiu conjunt que beneficia ambdues entitats i estableix un nou vincle amb la comunitat.

Aquesta és una iniciativa que portarà als alumnes de 4 d’ESO a ser formadors de la nostra gent a partir de diferents tallers i activitats compartides.

El projecte “Aprenem” el conformaran 33 alumnes i està dissenyat per impartir-se durant l’any escolar d’aquest 2020, un repte per a totes dues parts que des de Mas Albornà ens continuarà ajudant a millorar la qualitat de vida de totes les persones a les que atenem.

D’aquesta manera, la primera activitat conjunta s’iniciarà la setmana vinent, durant 2 hores tots podrem començar a descobrir els beneficis de treballar junts per un objectiu comú.

Mas Albornà us desitja bon any nou

31/12/2019

mas_alborna_bon_any

Acomiadem el 2019 recordant la feina feta però renovant les energies per encarar amb força el 2020 i continuar treballant més i millor. Des de Mas Albornà, us desitgem a tots una bona entrada de l’any.

Bones festes de part de Mas Albornà

19/12/2019

masalborna_bones_festes

Des de Mas Albornà us desitgem que passeu unes molt bones festes i una molt bona entrada d’any. Aquest 2019 hem festejat el nostre 50è aniversari i volem iniciar el 2020 ple de bons desitjos, energia i positivisme per continuar treballant força en la nostra tasca social.

El patronat de Mas Albornà fa la reunió de final d’any

18/12/2019

reunio_patronat

Aquesta setmana ha tingut lloc la reunió de final d’any del Patronat de Mas Albornà en un acte que es va fer a l’auditori de l’edifici Virben de Mas Albornà. Com cada any, en aquesta trobada es repassa la tasca de l’organització durant el darrer any i s’aprova el pressupost de l’any següent.

A Mas Albornà considerem que fer un repàs anual de l’activitat és fonamental per a poder avaluar la nostra activitat, al mateix temps que es mostra el grau de compromís amb la transparència que té l’entitat.

Guies per un dia al VINSEUM

18/12/2019

img_20190515_140202

El dissabte 21 de desembre a les 12h els treballadors de Mas Albornà oferiran una visita guiada a l’exposició permanent de VINSEUM

Els guies faran un repàs als continguts de  l’exposició permanent del museu oferint la seva pròpia visió de la vinya i el vi.

DIM2019 al VINSEUM

Ja s’han programat noves dates pel 2020

Aquest dissabte els monitors del taller Viu la vinya de Mas Albornà seran els encarregats d’oferir la visita guiada a l’exposició permanent del VINSEUM (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) que duu per títol I tu, com ho veus?

Quatre guies diferents de Mas Albornà guiaran el públic del museu en una visita coral i els faran veure les col•leccions des del seu coneixement del món de la vinya i el vi.

La visita s’ha organitzat com qualsevol altra visita guiada al museu i s’adreça al públic general interessat en la cultura del vi. La visita tindrà el mateix preu que les altres visites guiades de tercer dissabte de mes que s’ofereixen al museu. En acabar la visita hi haurà una copa de vi del celler de la quinzena (most pels menors) acompanyat d’un tast d’embotits de Mallart Artesans Xarcuters, la marca d’embotits de la Fundació Mas Albornà.

Aquesta iniciativa de col•laboració entre Vinseum i Mas Albornà es va iniciar el passat 18 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus, amb la primera visita guiada al museu dels treballadors de Mas Albornà, la qual va tenir gran èxit de públic.

Des de VINSEUM es vol oferir continuïtat a aquestes singulars visites guiades. Per aquest motiu ja s’han programat noves dates pel 2020 (el primer trimestre de 2020 les visites seran el 25 de gener i el 28 de març).

Més informació:

  • Data: dissabte 21 de desembre de 2019
  • Hora d’inici: 12 h
  • Durada: 1h i 30 minuts
  • Lloc: VINSEUM, Plaça Jaume I, 1, Vilafranca del Penedès
  • Preu: 7 € per persona. estudiants, aturats, discapacitats i jubilats: 4 €. Entrada gratuïta pels Amics de VINSEUM i els menors de 13 anys.

La compra d’entrades es pot fer online a www.entrades.vinseum.cat o a la recepció del museu

Esperit de Nadal a l’hospital

18/12/2019

nadales 2020

Un grup del nostre centre ocupacional ha visitat diferent espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca per felicitar les festes. Amb la cantada de nadales i el recital de poemes, aquests usuaris han compartit l’esperit de Nadal amb els pacients, familiars i personal sanitari d’aquest espai sanitari.

Aquesta és la segona vegada que Mas Albornà i l’hospital promouen aquesta iniciativa que barreja col·laboració i suma sinergies en benefici de tots.

CUINEM EL 2020

17/12/2019

marc-ribas

El proper divendres 20 de desembre surt a la llum el tretzè calendari social que promou la Fundació Mas Albornà, el qual porta per títol “Cuinem el 2020”.

Coincidint amb la nova imatge de la marca d’embotits de Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcurters, la Fundació promou aquest 2020 un calendari al voltant del món de la gastronomia. Així, s’ha comptat amb la presència de cuiners i professionals del sector de reconegut prestigi per a convertir el calendari número tretze de Mas Albornà en un homenatge a la bona gastronomia i els seus valors tot vinculant cada mes a una de les característiques amb les quals la identifiquem: la qualitat, el sabor, la tradició, la cultura, l’alimentació saludable, o el secret de les receptes, per citar-ne uns quants.

Com a novetat, el calendari inclou una recepta de cada xef. El recull de receptes podrà separar-se del calendari de manera que en finalitzar l’any gaudirem d’un petit receptari amb 12 propostes ben personals dels gastrònoms protagonistes.

Els gastrònoms que han pres part en el calendari han estat: Carme Ruscalleda (Cuina Estudi Carme Ruscalleda), Nandu Jubany (Pur), Oliver Peña (Enigma), Fermí Puig (Fermí Puig), Raül Balam (El drac de Calella), Oriol Llavina (El cigró d’Or), Ada Parellada (Semproniana), Rafa Peña (La Gresca), Oriol Ivern (Hisop), Carles Gaig (Gaig a casa), Josep Roca (Celler de Can Roca) i el televisiu Marc Ribas (Joc de Cartes i Cuines de TV3 ).

Com cada any, a més, el calendari social de Mas Albornà és sense afany de lucre (no es ven, sinó que es regala) i es realitza gràcies a la col•laboració desinteressada de diferents professionals. Així, tant la Roser Blanch (fotògrafa) com la Carmen Palomino (disseny gràfic) són les encarregades enguany de donar forma al calendari i sumar, així, el seu gra de sorra solidari a la tasca de la Fundació.

El calendari es distribuirà gratuïtament a través d’un encartament el divendres 20 de desembre al setmanari comarcal El 3 de Vuit així com els punts propis de Mas Albornà: establiments Mallart Artesans Xarcuters (La Granada, Sant Quintí de Mediona i La Llacuna) i el Quiosc de l’Hospital Comarcal a Vilafranca del Penedès.

El calendari, com cada any, s’ha fet gràcies a la col•laboració de diferents patrocinadors els quals han finançat la seva creació: CANON, VAQ Asset Management, Anguera Maquinària, Motor Albet, Tasta’m i Bon profit, Grau Maquinària, Taller Sanber, Heliexport, Pellisa Ràfols, Gràfiques Foix i Mallart Artesans Xarcuters.

descobriu el making of

https://vimeo.com/377482037