Fent molla de pa a la Cabanyeta

20/10/2017

taller_mollapa

La creació de figures amb molla de pa és una de les especialitats dels usuaris del centre ocupacional de Mas Albornà i avui l’escola bressol de les Cabanyes, la Cabanyeta ho ha pogut comprovar. Aquest és un taller que permet desenvolupar les habilitats creatives a partir de l’experimentació amb les arts manuals.

taller_mollapa_2

Ha estat un dia magnífic i ple de somriures, on tots els nens i nenes han pogut gaudir fent formes amb la molla de pa, tot sota l’atenta supervisió de les persones del Centre Ocupacional.

Per nosaltres es un plaer poder participar d’aquesta iniciativa gràcies a la qual podem segur desenvolupant les habilitats de la nostra gent.

“Decidir per l’altre”, un espai de diàleg

18/10/2017

xerrada_dincat

Aquest matí l’auditori de Mas Albornà a l’edifici Virben de Vilafranca del Penedès ha acollit una nova trobada amb les famílies. D’una banda, a les 10,30h la tècnica del Grup DINCAT Sandra Laguna i Dolors Rius (mare voluntària) han presentat el Programa “T’acompanyem” i, posteriorment, a partir de les 11:00 ha tingut lloc la xerrada “Decidir per l’altre” a càrrec de Joan Canimas i Bruguè, doctor en filosofia.

La xerrada ha estat un espai de participació que ha comptat amb la presència de familiars de persones vinculades a la fundació, els quals han volgut participar activament de l’experiència.

Recordem que el tema tractat a estat una de les qüestions més complexes i delicades en el món de la dependència en general i la discapacitat en particular, des de diferents vessats (la pròpia persona o aquelles que en són tutores). Sempre és delicat saber en quin moment i com hem de “Decidir per l’altre” i es per això, que sens dubte ha estat molt profitós poder plantejar obertament aquest tema i aportar-hi diferents perspectives.

El Grup DINCAT, la federació que vetlla per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual ha estat l’entitat encarregada d’organitzar aquest acte.

Des de Mas Albornà voldríem agrair molt sincerament al grup DINCAT, l’organització d’aquesta jornada i esperem poder torna a participar en altres esdeveniments conjuntament.

Tots podem aprendre a cuinar!

18/10/2017

curs_cuina

Un grup d’usuaris de la Llar de Mas Albornà iniciarà un curs de cuina bàsica titulat Aprendre a cuinar des de zero. Aquest curs serà possible gràcies a Vitam Pleni, entitat que treballa per donar un valor afegit a les empreses mitjançant projectes que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones.

Els projectes són iniciatives relacionades amb el món de la salut, especialment l’activitat física i l’alimentació saludable.

El curs s’iniciarà al novembre i la durada serà de 4 sessions pràctiques, on s’aprendrà ha cuinar plats com, un pudding de xai, salmó a la planxa o unes magdalenes de xocolata. Tot sota uns valors de cuina nutritiva i saludable.

L’objectiu d’aquests tallers és aportar eines d’autonomia culinària a totes aquelles persones interessades i amb ganes d’aprendre coses noves.

Decidir per l’altre

11/10/2017

dincat

ministeri

El proper 18 d’octubre, Mas Albornà acollirà la celebració d’una trobada organitzada a l’auditori de la fundació a càrrec del grup Dincat. Aquest acte constarà de dues parts ben diferenciades.

D’una banda, a les 10h la tècnic del Grup DINCAT Sandra Laguna i Dolors Rius (mare voluntària) presentaran el Programa “T’acompanyem” i posteriorment a partir de les 10:30 començarà la xerrada “Decidir per l’altre” a càrrec de Joan Canimas i Bruguè, Dr. en filosofia.

Les xerrades és un espai de trobada i coneixement adreçat a famílies, treballadors i usuaris on s’hi tracen temes relacionats amb la discapacitat, el trastorn mental o el sector. En aquesta ocasió, el tema és “decidir per l’altre”, una de les qüestions més complexes i delicades a tractar en el món de la dependència en general i la discapacitat en particular, des de diferents vessats (la pròpia persona o  aquelles que en són tutores). D’aquesta manera, qüestions com aprendre a decidir o com s’ha de fer seran alguns dels aspectes fonamentals de la xerrada.

A Mas Albornà treballem per millorar l’autonomia de les persones que viuen amb nosaltres i amb accions com aquesta ho fem possible.

L’Obra Social “la Caixa” amb l’envelliment

09/10/2017

lacaixa_encaixada

L’obra social “la Caixa” ha concedit 23.720 € a Mas Albornà per a crear un nou servei d’atenció a l’envelliment.

Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni entre l’Obra social “la Caixa” i la Fundació Mas Albornà per al suport del projecte “ENS FEM GRANS”, el qual pretén millorar la qualitat de vida de les persones de més edat o en procés d’envelliment vinculades a aquesta fundació a través de la creació d’un nou servei d’atenció a l’envelliment dintre de l’estructura de l’organització.

L’oficina de Caixabank de la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès ha estat testimoni de la rúbrica entre el president de la Fundació, Martí Solé, i Robert Ramos, Director de l’oficina de Caixabank a través de la qual l’obra social dota de recursos per a la realització d’aquest projecte.

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat aquest 2017 prop de 800.000 euros a 34 projectes de Barcelona per millorar la qualitat de vida de persones grans o amb discapacitats a través de la convocatòria “Promoció de l’autonomia personal, atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2017”, de la qual se n’han beneficiat més de 12.500 ciutadans.

Aquesta convocatòria contempla tres grans eixos d’actuació: l’atenció a les persones grans, l’atenció a persones amb discapacitats o amb malalties mentals, i la humanització de la salut. Més enllà de l’atenció sociosanitària, aquest programa té l’objectiu de prevenir i respondre a l’aïllament social. A més, potencia el suport psicosocial per a l’entorn familiar i relacional de la persona dependent, promou l’oci i el temps lliure inclusius i l’enfortiment dels llaços socials.

mas_alborna_co

EL PROJECTE DE MAS ALBORNÀ

A la Fundació Privada Mas Albornà hi ha actualment 16 persones en procés d’envelliment per la qual cosa la fundació es planteja la creació d’un espai propi dintre del centre ocupacional amb activitats, ritmes, horaris i projectes adaptats a aquestes persones i donar-los resposta assistencial. El projecte té dos eixos: habilitar un espai on ubicar el grup i programar activitats específiques per a ells. Cal adequar un equipament actualment en desús al municipi de les Cabanyes per a convertir-lo en una sala multifuncional, on les persones en procés d’envelliment puguin anar i realitzar el seu programa d’activitats en un entorn adaptat a la seva realitat.

Nous tallers de voluntariat

09/10/2017

taller_pintura_oli

Els servei de voluntariat de Mas Albornà és una eina d’aprenentatge i desenvolupament d’activitats que s’adapta a les necessitats de la nostra gent. Per aquest motiu n’hem impulsat dues de noves.

El taller de pintura i l’activitat d’informàtica són les novetats que s’han iniciat els darrers dies gràcies a la tasca desinteressada del nostre equip de voluntaris.

taller_informatica

L’activitat de pintura a l’oli és un taller que es realitza els divendres al matí, en una de les aules del nostre centre de dia i d’altra banda, el taller d’informàtica es fa els dijous a la tarda a l’aula TIC de la fundació.

Per Mas Albornà el servei de voluntariat representa un pas més, per millorar l’autonomia de la nostra gent i aquest dos nous tallers en són un exemple.

Un passejada i després vermut!

08/10/2017

grup_llar_mas_alborna

Aquest cap de setmana, un grup d’usuaris de la Llar han aprofitat el bon temps per anar a passejar pel poble i després a fer un vermut  al  bar del centre cultural de les Cabanyes.

Aquesta és l’excusa perfecta per poder passejar pel poble i establir relacions amb els amics i veïns.

Mas Albornà i el poble de les Cabanyes, amb els anys han forjat una relació de convivència que ha dia d’avui ens fa sentir orgullosos de seguir mantenint.

Des de la fundació creiem que les sinergies i l’arrelament amb les entitats i pobles del territori són un dels principis bàsics, en la tasca del nostre dia a dia i en aquest sentit voldríem agrair als amics del Lúdic, el bon tracte que rebem per part de tots ells.

Mas Albornà se suma a l’aturada del 3 d’octubre

02/10/2017

aturada

COMUNICAT

ATURADA DE PAÍS DEL 3 D’OCTUBRE DE 2017

En referència a la mobilització de la societat formulada per les més de 40 entitats que integren la Taula per la Democràcia (a la qual la Fundació Mas Albornà hi està adherida a través de DINCAT), Mas Albornà informa que en farà seguiment demà, dimarts dia 3 d’octubre, en un clar manifest públic del nostre suport a la defensa dels drets i llibertats, dels valors de la democràcia, el diàleg, la participació ciutadana i el respecte.

La Fundació se suma, doncs, a fer l’aturada com a mostra de rebuig i condemna davant la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1’octubre. Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.

A Mas Albornà, en qualitat d’entitat i per decisió pròpia, ens sumem, d’aquesta manera, a la protesta convocada a través de la parada productiva.

Tanmateix, en qualitat d’entitat prestadora de funcions d’assistència i serveis socials, respectem la realització dels serveis mínims dictats per l’autoritat laboral. Aquests serveis mínims són els recollits a l’odre del Departament de Treball, Afers Socials i Família (ORDRE TSF/2017) per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar d’acord amb el que estableix el Decret 120/1995, de 24 de març. En el cas de Mas Albornà, garantirem serveis mínims al servei de llar-residència (en un servei habitual en règim festiu) i en el centre ocupacional es garantirà el servei de restauració i el 50% de l’atenció al servei per part dels professionals d’atenció directa.

Accés al comunicat

Per la gent gran

29/09/2017

llopngueras

En el dia de les persones grans,  volem recordar la importància d’aquest col·lectiu en la nostra societat i ho fem parlant del nostre calendari social 2017. Una iniciativa que ha dedicat la seva desena edició a la gent gran activa.

Fer-se gran, no vol dir perdre les ganes i l’esperit de fer coses, i així ho demostren algunes de les cares més conegudes que donen forma al calendari.

Lluís Llongueras, Eduard Punset, Arcadi Oliveres, Teresa Gimpera o l’amic Pere Tàpies, ens varen oferir la seva cara més amable, tot demostrant que l’actitud davant la vida és la millor resposta al pas del temps. Ells, a més, acopanyats d’altre persones de “joventut acomulada” anònimes que mostren com la vitalitat no va renyida amb l’edat.

Aquest va ser un projecte impulsat conjuntament amb la residència Inglada Via de Vilafranca del Penedès, entitat que ha complert el seu centenari treballant per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Des de Mas Albornà creiem en les capacitats de les nostres persones i quina millor manera de demostrar-ho que posant en valor, la nostra tasca a partir de l’activitat i les ganes de fer coses.

Un servei de persona a persona

27/09/2017

voluntariat

Avui 28 de setembre Mas Albornà acollirà la trobada de la Xarxa de Coordinadors de Voluntariat adherits a Dincat-Plena Inclusión (federació que vetlla pels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya).

Aquesta és una jornada que periòdicament té lloc a una seu diferent de totes les entitats que forment part d’aquesta federació arreu del territori català.

Aquest cop, la seu serà la Fundació Mas Albornà, qui acollirà el grup a la seves instal·lacions de Vilafranca del Penedès.

En aquesta ocasió, la jornada tractarà temes relacionats amb la 3 Trobada de Voluntariat de Plena Inclusió, que es duràa terme en els propers mesos.

L’objectiu d’aquestes trobades és posar de manifest les necessitats, els drets i objectius que defineixen el servei de voluntariat des de cada entitat. Tot enfocat, a partir d’objectius comuns i consensuats.

Per Mas Albornà aquest acte representa un pas més per a poder millorar la qualitat del nostre servei, a partir del treball en xarxa i les sinergies que establim amb els membre de les entitats del sector.